jestem szczerze zażenowany. i zły.
nikt w tym kraju nie ma jaj. wystarczy roszczeniowo wychodzić na tory, krzyczeć, grozić posłom, a wygra się wszystko. pod warunkiem oczywiście, ze jest sie górnikiem.
Sowieci przynieśli wyzwolenie. Nie przynieśli wolności, bo sami jej nie mieli.Oba te stwierdzenia są prawdziwe przecież. Okupacja niemiecka została przerwana przez wojska radzieckie, miały też one znaczący udział w pokonaniu hitlerowskich Niemiec.
Sowieci przynieśli wyzwolenie. Nie przynieśli wolności, bo sami jej nie mieli.
Szkoda, że nikt z równym zaangażowaniem nie przejmuje się, iż o Polsce sprzed 966 r. wiemy tyle, że na jej terytorium ktoś sobie żył.Czasem się zastanawiam, że "polskie obozy koncentracyjne" to jest dopiero początek. Najpierw skrót myślowy, że skoro w Polsce, to polskie(...)
...utrwalił mit o niesłychanie ciężkiej nieporęcznej zbroi płytowej, w której jak się spanie z konia to amen, katastrofa i się nie podniesieszPamiętam, było jeszcze parę innych głupotek ale jakoś teraz nie mogę sobie przypomnieć :/
Czasem się zastanawiam, że "polskie obozy koncentracyjne" to jest dopiero początek. Najpierw skrót myślowy, że skoro w Polsce, to polskie, ale oczywiście przepraszamy, potem już nikt nie będzie przepraszać i wzruszy ramionami, że co to za różnica, a potem będą się nasze dzieci uczyć w szkole kolejnych interpretacji i taka będzie wiedza o wydarzeniach z czasów IIWŚ, jak teraz dla mnie - niestety - okoliczności i niuanse wojen punickich. Czyli trzy strony w książce o antyku i lecimy dalej, kogo to obchodzi, czy Rosjanie radzieccy byli od niemieckiego okupanta lepsi czy gorsi, 1945 rok odfajkowany, wojna się skończyła, jakoś potem wszedł komunizm, ale też się skończył, potem demokracja i cośtam cośtam. Dzwonek na przerwę.
Tyle że clou mitu o niemożności podniesienia się w zbroi płytowej po upadku z konia nie bierze pod uwagę całego inwentarza okoliczności (z serii, co by było, gdyby było - koń był duży i/albo rycerz walnął się w kamień spadając itp.), tylko skupia się na samej zbroi, a precyzyjnie jej wadze, która sama w sobie uniemożliwiała dźwignięcie się z parteru. Otóż jest to totalna bzdura, bo w zbroi płytowej można było nawet biegać, jeśli ktoś się uparł.Podsumowując - ci nauczyciele trochę racji mają jednak. Może nie tak całkiem ale trochę?
Wiedźmin jest grą o mutancie, który jest odrzucany przez ludzi, z powodu swojej odmienności. Czy tylko ja dziwię się, kiedy fani pochylają się z troską nad jego losem, a jednocześnie nie umieją przynajmniej z szacunkiem odnieść się do osób, które w tzw. prawdziwym życiu bywają traktowane jak abominacja, bo ich preferencje seksualne są inne, niż większości? I nie mówię o określeniach, jakich używają forumowicze, ale o wsadzaniu do obozów koncentracyjnych w czasie wojny, na przykład, czy niszczeniu karier.
A to, że Detmold był jedynym gejem w grze, a na dokładkę oślizgłym, knującym typem było, imo, nienajlepszym pomysłem. Więc, jeśli masz rację, co do intencji studia, to akurat, moim zdaniem dobrze. Nie ma co powielać złych stereotypów. W każdym razie dopóki nie ma równowagi w traktowaniu przywoływanych przez Ciebie grup.
Nikt mi nie udowodnił jeszcze, że "preferencje seksualne" inne niż normalne nie są chorobą.
Przyjmując przez chwilę, że tak jest - rozumiem, że osoby chore traktujesz z pogardą, tak? I uważasz, że nie należy ich traktować z szacunkiem?Nikt mi nie udowodnił jeszcze, że "preferencje seksualne" inne niż normalne nie są chorobą.
Przyjmując przez chwilę, że tak jest - rozumiem, że osoby chore traktujesz z pogardą, tak? I uważasz, że nie należy ich traktować z szacunkiem?
Wyper**alać do "Sensu życia"
Jeśli współczesna medycyna i psychologia Cię nie przekonuje, to obawiam się, że rzeczywiście raczej nikt nie zdoła.
Przyjmując przez chwilę, że tak jest - rozumiem, że osoby chore traktujesz z pogardą, tak? I uważasz, że nie należy ich traktować z szacunkiem?
@fanktoy zacytowałbym, ale nie chce takiego pieprzenia w moim poście. Nikt też nie udowodnił, że to jest choroba, więc proszę skończ. Idźmy dalej jeszcze tak? Osoby czarne wybielić bo się da, każdego do wiary zmusić, bo człowiek bez wiary to człowiek głupi itd? Jeżeli nie jesteś osobą tolerancyjną nie oczekuj, że ktokolwiek musi tolerować Ciebie, bo widzisz to własnie tak działa. "Moja wizja świata i moja wizja co jest dobre co nie". Chcesz kierować życiem innych osób, mówić im czego nie mogą robić a co mają? Kto Ci dał do tego prawo? Kto Ci powiedział, że jesteś lepsiejszy od kogokolwiek by móc osądzać, hmm? Tyle z offtopu z mojej strony.
Odnoszę wrażenie, czytając Twoje posty, że odnosisz się z pogardą do osób homoseksualnych. Jednocześnie piszesz, że homoseksualizm jest chorobą. Do the math.Można przyjąć coś co nie jest potwierdzone? Nie napisałem, że traktuje osoby chore z pogardą.
Chyba się nie zrozumieliśmy - przyjęłam, na potrzeby dyskusji, punkt widzenia fanktoya.Mam prośbę zi3lona, nie podsycaj tematu tylko go skończ, bo oczy mi wychodzą patrząc na tą całą dyskusję. Myślałem, że to ja jestem nietolerancyjny...