Serce Melitele - gdzie mój medalion? :(

+
Serce Melitele - gdzie mój medalion? :(

Gdy pierwszy raz przechodziłem W2, zadanie 'Serce Melitele' po prostu przeoczyłem.
Czekałem trochę czasu, aż wyjdzie ER, by zaliczyć ścieżkę Iorwetha.
No i problem.
W wykonanych zadaniach w Prologu mam zaznaczone na zielono wyraźnie, że "Serce Melitele" ukończone.
Odradziłem Młodemu polegania na amulecie, przy wyjściu z lochów otrzymałem od niego medalion.

Teraz, w 1 akcie zauważyłem, że nie mam tego medalionu. Rozmowę z Aneżką w Bindudze nie można naprowadzić na temat medalionu.
Wczytuje wcześniejsze sejwy i nie mogę medalionu znaleźć.

Gdzie medalion? :(

Właśnie zauważyłem, że mam to samo i najprawdopodobniej przed edycją rozszerzoną też nie miałem tego medalionu. Przechodzę Wiedźmina 3 raz i dopiero teraz sięgnąłem do poradnika aby sprawdzić, czy wykonałem wszystkie zadania w pierwszym akcie. Aż tu nagle zauważyłem, że jest quest "Serce Melitele". No to zerkam jak go aktywować i się okazuje, że dawno go zaktywowałem i co gorsza ukończyłem po spotkaniu z tym rycerzem, po wyjściu z lochów. Nie wiem czego to wina, ale na 100% przy poprzednich przejściach Wiedźmina, również musiałem nie mieć tego medalionu, bo robiłem najpierw wszystkie poboczne questy, a z Aneżka tylko sobie gawędziłem o tych ziołach. Ktoś miał podobny przypadek?

aj znalazłem rozwiązanie

Miałem tak samo . Trzeba w rozmowie z Rembaczami spytać się skąd mają ten medalion wtedy młody pyta się czy chcesz ten medelion odczarować , mówisz tak i go dostajesz.

EDIT : Chyba coś pokręciłem , sprawdzę za tydzień i z edytuje post

ja za każdym razem zdobywam ten medalion zabijając młodegopo wyjściu z lochu, bo nie chce mi go dać : P

Dziwne, mi dał Młody amulet i sprzedałem go Aneżce czy jak jej tam. A skoro Rębacze oddali nam amulet przed bitwą to czemu dostajemy go jeszcze raz po ucieczce skoro wszystkie rzeczy trafiły do Vernona ?