Serce Melitele - zadanie poboczne

+
Serce Melitele - zadanie poboczne

Witam.

Zaznaczam już na początku że pierwszy raz gram w w2, a więc do problemu :

Chciałbym wykonać misje "serce melitele" ale w prologu nie dostałem medalionu od Młodego. Popłynąłem od razu do Flotsam, sporo już zrobiłem praktycznie wszystkie misje poboczne tylko ten jeden quest i zacząłbym już główny wątek...

Problem polega na tym że gdy pierwszy raz spotkałem Aneżke, Geralt mówił że jego medalion drży gdy ona jest w pobliżu, ona zaczęła się tłumaczyć że nie jest żadną wiedźmą i żeby nie słuchał ludzi którzy to mówią coś itp. Gdy dialog się skończył nie ma żadnej opcji na temat medalionu, czytałem że jest jakiś bug dotyczący Młodego i że najpierw musi zginąć żebym dostał medalion, to wiem ale czy jest jakaś szansa bym ponownie miał szanse zdobyć ten medalion? Tak jak napisałem już trochę przeszedłem i nie chciałbym teraz zaczynać od początku a zależy mi na przejściu tej misji...

Z góry dzięki za odpowiedź.

Jeżeli nie masz medalionu to nic nie zrobisz. To jest dość częsty "błąd", nieraz trzeba przy wyjściu z lochów po prostu zabić Młodego. Przy kolejnym podejściu do gry zaliczysz tego questa ;) Ważne żeby po wyjściu z lochów sprawdzać czy się ma ten medalion bo mimo iż wcześniej po odpowiednim poprowadzeniu rozmowy dał nam go to po wyjściu z lochów zdarza się że zwyczajnie znika z ekwipunku.

Ok, dzięki. Możesz mi jeszcze powiedzieć jaka była nagroda za zrobienie tego questa i czy dużo straciłem?

Są dwa wyjścia albo sprzedajesz Aneżce medalion, otrzymujesz chyba 200 orenów i tu się kończy quest. Albo drugie wyjście, odczarowanie medalionu. Zyskujemy wtedy czyste Serce Melitele, które daje nam +1 do regeneracji żywotności. Tylko wcześniej musimy przynieść zielarce szereg składników: esencja śmierci, oczy krabopająka, płód endriagi, język trolla. Jak już to wszystko mamy idziemy o północy z Aneżką pod ołtarz Vejopatisa i tam się zaczyna rytuał. Nasze zadanie polega na zabijaniu upiorów, które pojawiają się podczas rytuału.

Top Bottom