Seriale

+
Wyjaśnili czemu nie wzięli Black Sails - za dużo seksu i przemocy ;) Swojego czasu emitowali genialny Rzym, ale bodaj o drugiej czy trzeciej w nocy, o wcześniejszych godzinach jest czas na głupawe programy z pseudo gwiazdami oraz lekkie seriale dla całej rodziny.

No cóż. Wynika z tego tyle, że telewizja szkodzi sztuce i rozrywce na całym świecie, zamiast je promować. Jedyna nadzieja w DC, że nie mają głowy wetkniętej wiadomo gdzie i wymuszą na NBC dalszą produkcję, albo przeniosą Constantine'a do innej stacji. Ta druga wersja byłaby chyba najlepszym wyjściem, zwłaszcza jeśli udałoby się obejść głupawe przepisy cenzury TV w stanach i przywrócić serii trochę jej oryginalnego pieprzu, bo mimo wszystko John w wersji NBC wydaje się wykastrowany. Jeśli tego nie zrobią, Constantine w wersji odcinkowej zemrze na bardzo długi czas, a szkoda, bo ma ogromny potencjał. Mógłby z łatwością być dojrzalszą wersją Supernatural sprzed 6. sezonu i stać się czymś równie kultowym, co komiksowy pierwowzór. Niestety żaden z producentów nie ma chyba jaj na podjęcie takiej decyzji.

Z weselszych wieści: drugi sezon The Fall trzyma poziom pierwszego. Przynajmniej europejskie stacje potrafią stworzyć dojrzały serial na najwyższym poziomie bez głupiego cenzurowania i jednocześnie bez epatowania tanią przemocą typu "w tym odcinku morderca rozwiesza flaki w charakterze zasłon na okna" (choć w gruncie rzeczy nie mam nic przeciwko temu).

Last edited:
Wyjaśnili czemu nie wzięli Black Sails - za dużo seksu i przemocy ;)
Czemu mnie to nie dziwi, przecież tam lecą tylko same seriale rozrywkowe, komediowe a jak już puszczą coś konkretnego to byleby tam jak najmniej seksu i przemocy a bardziej coś o zabarwieniu komediowym.

Wyjaśnili czemu nie wzięli Black Sails - za dużo seksu i przemocy ;) Swojego czasu emitowali genialny Rzym, ale bodaj o drugiej czy trzeciej w nocy, o wcześniejszych godzinach jest czas na głupawe programy z pseudo gwiazdami oraz lekkie seriale dla całej rodziny.
"Rzym" szedł zdaje się najwcześniej o jakiejś 1.40. :)
I właśnie z powodów tych lekkich seriali i głupawych programów bardzo rzadko oglądam TVP. Nawet w zasadzie nie pamiętam kiedy się tam przełączałem.

Włooczykij - Constantine został emitowany w piątek celem puszczenia go zaraz po serialu Grimm, którego widownio potencjalnie mogłaby zainteresować się Constantinem, z racji podobnej tematyki. Stworzono w ten sposób mini blok tematyczny. Co do finału pół sezonu, to zawsze seriale były przerywane na okres świąteczny, zwykle powracają w połowie stycznia, to normalne. Jedyny problem Constantina był taki, że stosunkowo późno miał premierę. Przez to serial w praktyce stracił szansę na dwudziestoparoodcinkowy sezon ( Ratingi wpłynęły za późno, decyzje podejmowano nie mając precyzyjnej wiedzy na temat oglądalności). Nie oznacza to jednak, że szans na drugi sezon nie ma.

Jest 3 w nocy a ja właśnie skończyłem oglądać pierwszy sezon niesamowitego serialu o Zombie. Jako osoba którą WD nie porwało i odłożyłem serial po paru odcinkach 2 sezonu sceptycznie nastawiałem się do kolejnego serialu o chodzących umarlakach. Myliłem się bardzo.
Niesamowity pomysł i całkowicie niekonwencjonalne podejście do tematu jak i świetna gra aktorska oraz muzyka sprawiły że serial szybko wylądował w moim top 15 wszystkich seriali, po 2 sezonie ocenię czy zawędruje wyżej czy jednak nie utrzyma poziomu ;) Ale mimo wszystko te trzy pierwsze odcinki po prostu trzeba zobaczyć jeśli jesteście fanami zombi albo po prostu fanami dobrych seriali.

łapcie trailer na zachętę
https://www.youtube.com/watch?v=3uAJklDka_U

Ok przeczytałem kilka komentarzy (lece już z drugim sezonem :p) pod tym trailerem który wrzuciłem i muszę wycofać się, a raczej sprostować pewną rzecz - jeśli jesteś fanem zombie i jesteś w stanie przeboleć że w filmie nie leje się jucha co pięć minut, a apokalipsa jest już praktycznie opanowana i ludzie wracają do normalnego życia,a prawdziwe dzikie zombi jedzące mózgi itd. w lesie to rzadkość taka jak ludzie w TWD, to oglądaj śmiało ten serial. Jeśli nie możesz przeboleć innego spojrzenia na "apokalipsę" (w tym wypadku nazwałbym to raczej kryzysem) zombie niż to podane w TWD to nie oglądaj, bo się ostro zawiedziesz.

Co do finału pół sezonu, to zawsze seriale były przerywane na okres świąteczny, zwykle powracają w połowie stycznia, to normalne.
Przerwa na okres świąteczny - ok, rozumiem. Ale tylko jeśli trwa ona 3 tygodnie maks. Np. finał połowy sezonu ma miejsce na tydzień przed świętami, a druga część zaczyna się połowie stycznia. Ale kurka sporo seriali ma przerwy ponad 1 miesiąc, czasem nawet 2 miesiące (np. TWD)! To już jest chore... Po takim czasie to nie da się pamiętać tego, co było w poprzednim odcinku...

Last edited:
I dlatego stacje robią maratony, coby przypomnieć, co w serialu było. Z tym, że to też jest kapkę durne rozwiązanie. Trzeba by siedzieć przed TV cały dzień, aż do naprawdę późnej nocy. No chyba, że ktoś tak lubi. :)

A dobrze że ktoś wreszcie wspomniał o 'Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.', jakoś tak tu cicho było o nim, myślałem że nikt go nie ogląda, a jednak. Co do drugiego sezonu to rzeczywiście miał jakiś spadek oglądalności, że aż twórcy musieli trochę po spoilować co będzie później żeby przyciągnąć 'oglądaczy' ale imho wcale taki zły początek drugiego sezonu nie był, to 'lekki' serial, 22 odcinki to sporo, nie wszystkie muszą 'urywać pupę' na wstępie.

Oglądam właśnie " True Detective " i to jest świetny serial! O niebo lepszy niż Hannibal , który dla mnie był nudny i beznadziejnie zagrany przez aktorów ( poza oczywiście Mads Mikkelsenem :) Gra Matthew McConaugheya jest niesamowita !

Mam nową umowę z UPC no i wziąłem sobie dostęp do HBO i HBO GO. Od czego zacząć w tym drugim przypadku? :)

Top Bottom