Hej!
Nie wiem czy mi umknęło ale podczas rozmowy z baronem po bijatyce geralt stwierdza że zmarłe dziecko to dziewczynka... Skąd to wie? Było coś wcześniej wspomniane? Przez guślarza może? Ktoś pamięta, bo nie mam zapisu z tamtego momentu?
Nie wiem czy mi umknęło ale podczas rozmowy z baronem po bijatyce geralt stwierdza że zmarłe dziecko to dziewczynka... Skąd to wie? Było coś wcześniej wspomniane? Przez guślarza może? Ktoś pamięta, bo nie mam zapisu z tamtego momentu?
Gdy niosą porońca do kasztelu, już na głównym dziedzińcu, baron zastanawia się nad imieniem, i mówi coś w stylu "to dziewczynka, ciekawe jakie imię chciałaby/dałaby Anna"
Gdy niosą porońca do kasztelu, już na głównym dziedzińcu, baron zastanawia się nad imieniem, i mówi coś w stylu "to dziewczynka, ciekawe jakie imię chciałaby/dałaby Anna"
Tak tak : ) jednak chodzi o rozmowę wcześniej. Po bijatyce można tak pokierować geraltem, że ni stąd ni zowąd stwierdza, że dziecko to dziewczynka. : ) sprawdziłem na wszystkie sposoby. Istnieje też możliwość tak poprowadzenia dialogu, że kwestia płci dziecka nie będzie poruszona. Dopiero poznamy ją przy odczarowywaniu ;>
Moja dociekliwość czasami nie zna granic xd. Generalnie analizuję każdą grę na której mi zależy. ;D
Przecież napisałem wyraźnie, że chodzi o rozmowę PRZED rytuałem. Baron z pewnością ustalił płeć, bo właśnie o niej informuje w trakcie rytuału. W rozmowie PRZED jednak taka informacja od niego się nie pojawia, a wiedźmin sam stwierdza, że to dziewczynka.