[Spoilery]Sezon burz - nowa powieść Andrzeja Sapkowskiego!

+

• Total voters
    178

Jak wszystkim już chyba wiadomo, już w tym roku na półkach pojawi się coś, o czym marzyliśmy od zakończenia lektury "Pani jeziora". Coś, czego substytutami były kolejno seria komiksów, film, papierowy i komputerowy erpeg, karcianka, nowy komiks, kolejny erpeg, a w przyszłym roku także kolejna seria komiksów, planszówka i następny erpeg. W końcu, po upłynięciu niemal półtorej dekady, nowa powieść w Wiedźminlandzie autorstwa Andrzeja Sapkowskiego ukaże się już wkrótce na naszych półkach!

Tytuł powieści to "Sezon burz". Opis powieści i link do pierwszego rozdziału można znaleźć tu (wybaczcie brak okładki w infoboxie, tablet nie chce mi obrazków zapisywać...)

Temat ten niech posłuży do ogólnych dyskusji o nowej powieści, bo na razie spam rozwija się w innych tematach. BTW - niech na nowym forum pojawi się dział o książkach, please />/>/>/>/>

E: temat wysłał się przypadkiem przed dodaniem wszystkich pytań do ankiety. Już poprawione.

Poprawiam tytuł tematu:
- bez przypisywania sobie zasług
- przyjaźniejszy dla wyszukiwarki

szypek26 said:
Poprawiam tytuł tematu:
- bez przypisywania sobie zasług
- przyjaźniejszy dla wyszukiwarki
Wybacz, ostatnio jestem przesiąknięty samouwielbieniem. Wszystko przez te niziołki. I Madzię :D

E: niektórzy chyba pojęcia ironii nie znają. :p A co tam, minusujcie sę. Dawno żadnego minusa nie dostałem :D

SMiki55 said:
Wybacz, ostatnio jestem przesiąknięty samouwielbieniem. Wszystko przez te niziołki. I Madzię

Nie żebym był chamski, bo nie mam zamiaru, bardzo się cieszę, że to wszystko zostało osiągnięte, ale jak się widzi osobę która wpadła w samozachwyt to od razu się jej życzy źle :p taka natura ludzka :) mam nadzieję, że Redzi nie sprawią przykrości i nie poinformują, że niziołki miały być od początku :)

Oczywiście, nie miały być bo o tym mówili, więc sprawa jasna, że są to Twoje zasługi :)

Nie tylko moje, ale także wszystkich udzielających się w temacie o nowych rasach, czy głosujących w ankiecie. Pękam z samouwielbienia, ale cudzych zasług sobie nie przypisuję. Niziołki zawdzięczamy całości forum.

Dobra, już nie spamuję ;)

No, niziołki. No i Madzia :p

BTW: na pewno, Szypku, żadna z pozycji w ankiecie Cię nie interesuje? Przecież to niemal pełen przekrój mediów, tylko filmu brakuje...

http://extstatic.all..._rozdzial_1.pdf

Mówią, że postęp rozjaśnia mroki. Ale zawsze, zawsze będzie istniała ciemność. I zawsze będzie w ciemności Zło, zawsze będą w ciemności kły i pazury, mord i krew. Zawsze będą istoty, co nocą łomocą. A my, wiedźmini, jesteśmy od tego,
by przyłomotać im.
Vesemir z Kaer Morhen

Wiedziałem, że to już gdzieś czytałem. I to nie jest wcale wypowiedź Vesemira tylko Yarpena z Pani Jeziora:

Gorzałkę rozlano do kubków w ciszy i dostojeństwie. Spojrzano sobie w oczy i wypito. Z nie mniejszym dostojeństwem. Yarpen Zigrin odchrząknął, powiódł wzrokiem po słuchaczach, upewnił się, czy aby są dostatecznie skupieni i dostojni.

Postęp — przemówił z namaszczeniem — będzie rozjaśniał mroki, bo od tego ów postęp jest, jak ta, nie przymierzając, dupa od stania. Będzie coraz jaśniej, coraz mniej będziemy bali się ciemności i zaczajonego w niej Zła. Przyjdzie, być może, i taki dzień, kiedy w ogóle przestaniemy wierzyć, że w tej ciemności coś czyha. Będziemy takie lęki wyśmiewać. Nazywać dziecinnymi. Wstydzić się ich! Ale zawsze, zawsze będzie istniała ciemność. I zawsze będzie w ciemności Zło, zawsze będą w ciemności kły i pazury, mord i krew. I zawsze będą potrzebni wiedźmini.

Coś mi to śmierdzi wielkim fakem. A imię jego 404 .

@Torpeda
Chwali się znajomość sagi, ale żeby oskarżać o fejk, to o wiele za mało ;)

A te 404 to podobnie jak Ty mogę dopiąć do teorii o samonapędzającym się hype, o którym pisałem w innym wątku. Rozumiem, dedukcja i abstrahowanie, ale znaj człowieku umiar.
Gdyby to było oszustwo, rozgłos byłby niewskazany, chyba, że sprawa wymknęła się spod kontroli, ale to też aż za głupie na aż tak szczwany pomysł...

Szukam jakichkolwiek wiarygodnych informacji na ten temat. Ze strony wydawnictwa, autora, sklepów. Cokolwiek?
Niby coś jest w empiku, ale ogólnie dziwnie to wygląda.

Czyżby to był jeden wielki FAKE? Nie chce mi się w to wierzyć... A czy wydawca już zabrał głos w tej sprawie???

A Yarpen nie mógł tego powiedzenia usłyszeć od Vesemira?

- To pierwsza taka niestandardowa akcja na Allegro, przygotowana wspólnie z wydawnictwem superNOWA, która z pewnością ucieszy miłośników polskiej fantastyki i twórczości Andrzeja Sapkowskiego - mówią Jacek Weichert, młodszy menedżer produktów w serwisie Allegro.pl i Wojciech Płotek z wydawnictwa superNOWA.

Zamówienie bezpośrednio na Allegro gwarantuje, że książkę otrzymam.

Top Bottom