Sprzedano 4 miliony egzemplarzy gier z serii Wiedźmin na PC, Xbox 360 oraz Mac

+
Sprzedano 4 miliony egzemplarzy gier z serii Wiedźmin na PC, Xbox 360 oraz Mac

Jest nam niezmiernie miło zakomunikować, że obie gry o przygodach Geralta z Rivii sprzedały się już w liczbie 4 milionw egzemplarzy. Pierwszy tytuł serii dostępny jest na PC oraz Mac. Natomiast druga część gości na PC, Xbox 360 oraz wkrtce na komputerach Mac.
Jestem wciąż pod wrażeniem rezultatu, jaki osiągnęła seria Wiedźmin. Tak wielu graczy, bez względu na platformę, zostało wciągniętych przez żywy i rozbudowany świat, jaki stworzyliśmy. W branży gier lato oznacza zazwyczaj gorące, wakacyjne oferty. Jeśli zatem nie macie jeszcze tych gier, wypatrujcie specjalnych okazji na wersję pudełkową jak i cyfrową. Wiedźmin oraz Wiedźmin 2 są wspaniałymi grami RPG, ktre każdy prawdziwy gracz powinien mieć na swojej płce powiedział Adam Badowski, dyrektor studia CD Projekt RED.

Jaki przyjemny news w środku tygodnia. Fajnie by było zobaczyć zestawienie na poszczególne platformy, ale i tak można zakładać iż pewnego "kopa" dała wersja X-box (tylko się mi tutaj w deweloperów tytułów WYŁĄCZNIE na konsole nie przekształćcie ;) ).

Jest mi niezmiernie miło być w tych 4 milionach, gratulacje, czekamy na Wiedmina Trzeciego z nadzieją, że sprzedacie 4 milionów sztuk albo jeszcze więcej.

Gratulacje. Oby REDzi dalej robili gry dobre, a nie gry dla wszystkich, tak jak...cóż...wszyscy.

czyli W2 poszedł na PC i X360 w około 2,5 mln kopii tak? czy mi się myli info zę W1 miał wynik 1,5 mln ?

socchi said:
czyli W2 poszedł na PC i X360 w około 2,5 mln kopii tak? czy mi się myli info zę W1 miał wynik 1,5 mln ?
W1 miał taki wynik, ale dawno temu. W zeszłym roku informowano o ponad 2 milionach sprzedanych Wiedźminów pierwszych.
Wiedźmin 2 do końca 2011 roku sprzedał się w ~1 110 000 sztuk, a Wiedźmin 2 na X360 do końca maja znalazł 520 000 nabywców.

Gratuluję okrągłego wyniku. Cztery miliony sprzedanych egzemplarzy... ja mam trzy sztuki. Kto ma resztę? ;)

Ja też mam zakupione trzy sztuki:
- Wiedźmin EK
- Wiedźmin 2 Zabójcy Królów EK
- Wiedźmin 2 Zabójcy Królów ER

GoG'owych wydań z wiadomych przyczyn nie liczę.

Ja niestety mam tylko:
- Wiedźmin ER
- Wiedźmin 2 Zabójcy Królów EK
Żałuję że nie mam W1 EK, ale w dniu premiery nie miałem nawet kompa który by go uciągnął. :(

Wynik świetny i nie ma się co dziwić bo gra jest świetna, ja jestem od Wieśka uzależniony :D W3, jeśli wyjdzie to na pewno będzie u mnie EK :)

A ja mam w związku z tym jedno pytanie.

Jak w tym wyliczeniu traktujecie kopie zapasowe obu gier z GOG'a? Jesteście w stanie odróżnić, czy gra na czyimś koncie została zakupiona czy otrzymana za darmo?

Niby mogą, ale to może właśnie GoG'ówki tak pomnożyły wynik. Niby dla RED'ów to żaden zysk ale w oczach inwestorów takie liczby wyglądają zdecydowanie lepiej :)...

IwaN said:
Niby mogą, ale to może właśnie GoG'ówki tak pomnożyły wynik. Niby dla RED'ów to żaden zysk ale w oczach inwestorów takie liczby wyglądają zdecydowanie lepiej :)...
Że jak? Nie rozumiem. Dlaczego "GOGówki" to żaden zysk? Przecież oni nie liczyli tych kopii zapasowych...

norolim1 said:
Dlaczego "GOGówki" to żaden zysk? Przecież oni nie liczyli tych kopii zapasowych...

Skąd wiesz, że nie ;) ?...

CD Projekt jest spółką notowaną na giełdzie i taka wiadomość (jakkolwiek pokręcona czy niedopowiedziana) to znak dla inwestorów, że dobrze się dzieje. Trochę jak kreatywna księgowość (nie to żebym RDE'ów o coś posądzał ).

Top Bottom