Wracając do mojego poprzedniego posta o mody na twarze Radovida i Filippy, znalazłem je na jakiejś rosyjskiej stronce.
Zostawiam linki, jakby ktoś jeszcze chciał z nich skorzystać:
![]()
![]()
O! I to jest łeb na karku.
Już sobie pobieram. Dziękować :3
Wracając do mojego poprzedniego posta o mody na twarze Radovida i Filippy, znalazłem je na jakiejś rosyjskiej stronce.
Zostawiam linki, jakby ktoś jeszcze chciał z nich skorzystać:
![]()
![]()
To screen z tego moda: https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/4855 Z tego co wyczytałem medalion jest z innego moda, ale autor go nigdzie nie podał.Wygląda na to, że coś takiego już istnieje, nie wiem tylko, czy ten mod już jest, czy wciąż ktoś nad nim pracuje.
![]()
Miecz jest od tego samego autora co mod z koszulą Geralta. Napisał, że jak go skończy to udostępni na Nexusie.Ciekawi mnie za to miecz z W1 na plecach Geralta na wstawionym wyżej screenie, bo nie mam pojęcia z którego moda pochodzi![]()
Oprócz opisu questa, nowego listu i chyba z 5-10 linii dialogowych całość jest po polsku, bo i tak mod wykorzystuje większość dialogów z innych questów, więc jeżeli ktoś będzie robił spolszczenie to nie będzie miał dużo pracy. Poprzednie mody na questy ktoś przetłumaczył, więc jest szansa, że i ten doczeka się tłumaczenia.Pytanko jak tam z tłumaczeniem będzie.
Ja natomiast zauważyłem, że i Vesemir, Eskel i Lambert mają podmieniony medalion z dwójki:
Jak dobrze zrozumiałem autora to zaleca on po wprowadzeniu jakichkolwiek zmian wył i następnie włączyć enable changes zatwierdzając zmiany. Pisze też, że niektore opcje się wykluczają i nie mogą być równocześnie włączone.Wyszedł świetny mod, który umożliwia noszenie mieczy przy pasie i na krzyż na plecach
View attachment 11055866![]()
Swords on the Hip (aka Carry Your weapons as You Want)
Swords/Crossbow on the hip, swords and/or crossbow on Roach, swords criss-cross on the back, invisible weaponswww.nexusmods.com
Początkowo się cieszyłem, dopóki nie włączyłem opcji moda, i nie dość że ma od cholery jak dla mnie zbędnych ustawień, to w dodatku ich zmienianie absolutnie niczego nie zmienia.
View attachment 11055872
View attachment 11055875View attachment 11055878
Bez względu na to co zrobię, pozycja i miejsce mieczy pozostaje te same, mim że opcja Enable changes jest włączona. Czy znajdzie się tu ktoś bardziej ogarnięty ode mnie który wytłumaczy mi co robię źle? Od autora i nexusowego forum raczej się niczego nie dowiem.
Czegoś takiego się nie spodziewałem, przecież oświetlenie z W2 było chyba najbardziej krytykowaną rzeczą w tej grze, jeśli chodzi o stronę techniczną.Niedawno na Nexusie pojawił się mod podmieniający oświetlenie na to z W2:
Czegoś takiego się nie spodziewałem, przecież oświetlenie z W2 było chyba najbardziej krytykowaną rzeczą w tej grze, jeśli chodzi o stronę techniczną.
Screeny, zwłaszcza te z Kaer Morhen przywodzą mi na myśl efekt obiektywu porządnie wysmarowanego mydłem. Są też nieco prześwietlone a w cieniach widać zielony / niebieski tint, ale autor osiągnął swój cel zdecydowanie, bo wygląda to niemal identycznie jak W2Jestem pełen podziwu, ale z drugiej strony nie wiem, ile ludzi chciałoby sobie tak downgrade'ować grafikę
![]()
No to plecie bzdury bo zupełnie nic to nie daje. Nie wiem czy nie ogarniam czegoś, czy mam coś popsute, w każdym razie nie wierzę, że nie mógł zrobić tych opcji w bardziej przejrzysty, prosty sposób (Choćby bez tej opcji enable changes) albo jaśniej wytłumaczyć jak to działa, choćby na filmie, faktem jest, że te opcje u mnie zupełnie nic nie zmieniają.Jak dobrze zrozumiałem autora to zaleca on po wprowadzeniu jakichkolwiek zmian wył i następnie włączyć enable changes zatwierdzając zmiany. Pisze też, że niektore opcje się wykluczają i nie mogą być równocześnie włączone.
Czegoś takiego się nie spodziewałem, przecież oświetlenie z W2 było chyba najbardziej krytykowaną rzeczą w tej grze, jeśli chodzi o stronę techniczną.
No to jestem w mniejszości, bo mi oświetlenie W2 bardzo mi się podobało, szczególnie las w Flotsam, czy rejony wokół Vergen. Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale wiele obiektów w Dzikim Gonie głównie miecze, pancerze, skały wydawały mi się dziwnie sztuczne, jakby plastikowe, z dwójkowym oświetleniem prezentują się o wiele bardziej "twardo" i realnie. Nawet trójkowa roślinność lepiej wypada przy dwójkowym oświetleniu.Jestem pełen podziwu, ale z drugiej strony nie wiem, ile ludzi chciałoby sobie tak downgrade'ować grafikę
Ta, daleko temu modowi daleko do ideału, a jeszcze gorzej jest w np. w wnętrzach pomieszczeń, gdzie lampy się świecą jak refektory a na Wyspie Mgieł jest ciemno jak w rzyci. Mam nadzieję, że tak jak pisze Patrol, facet jeszcze nad tym popracuje, już zdążył zrobić oddzielne oświetlenie dla Tousaint.Screeny, zwłaszcza te z Kaer Morhen przywodzą mi na myśl efekt obiektywu porządnie wysmarowanego mydłem. Są też nieco prześwietlone a w cieniach widać zielony / niebieski tint,
Witam, poszukuję moda podmieniającego teksturę Aerondight'a na wzór W1, który jest kompatybilny z W3 EE. Ktoś napotkał takiego moda?
Jest! Wygląda przecudownie, wielkie dzięki!Korzystam z tego, ale nie wiem czy jest kompatybilny z EE.