Nie muszę pracować, mam oczy i widzę jak się zmienili.Długo tam pracowałeś, że masz takie porównanie?
Nie muszę pracować, mam oczy i widzę jak się zmienili.Długo tam pracowałeś, że masz takie porównanie?
A skąd wiesz, że wcześniej tak nie było tylko mieli inne sposoby komunikacji z fanami?Nie muszę pracować, mam oczy i widzę jak się zmienili.
Póki co to stoicie murem do swoich fanów, którzy oczekiwali jakiegoś zapisu z rozgrywki w tym nudnym okresie w branży.Postanowiliśmy przełożyć premierę Night... Stoimy murem przeciwko rasizmowi, nietolerancji i przemocy.
Postanowiliśmy przełożyć premierę Night City Wire na 25 czerwca. Mamy Wam dużo do powiedzenia o Cyberpunku 2077, ale teraz chcemy dać wybrzmieć innym, znacznie ważniejszym wydarzeniom, które rozgrywają się po drugiej stronie świata. Stoimy murem przeciwko rasizmowi, nietolerancji i przemocy.
Są przede wszystkim ludźmi i mają prawo zwracać uwagę na ważne problemy trapiące ludzkość.Jesteście politykami, ngo czy developerami? Pogubiłem się.
Są przede wszystkim ludźmi i mają prawo zwracać uwagę na ważne problemy trapiące ludzkość.
Szanuję decyzję Redów i współczuję hejtu ze strony "fanów", którzy nie potrafią zrozumieć, że brak informacji o jednej gierce to nie koniec świata.
Tu nie chodzi nawet o same gry, tylko o to że miesza się sprawy polityczne do świata rozrywki elektronicznej, coraz to wieksza cenzura i wzmożona aktywność sjw czy lgbt, bo to jest teraz jedyna sluszna "prawda".Są przede wszystkim ludźmi i mają prawo zwracać uwagę na ważne problemy trapiące ludzkość.
Szanuję decyzję Redów i współczuję hejtu ze strony "fanów", którzy nie potrafią zrozumieć, że brak informacji o jednej gierce to nie koniec świata.
Warto tutaj także dodać, że, według ostatniego raportu, Ameryka Północna jest źródłem 60% przychodów całej spółki, dlatego też organizowanie tego niezwykle ważnego z marketingowego punktu widzenia wydarzenia, w trakcie gdy kraj ponad połowy klienteli żyje obecnymi wydarzeniami, nie byłby najlepszą decyzją biznesową. Co więcej, gdyby nie zareagowali w żaden sposób na te wydarzenia po deklaracjach złożonych przez inne firmy z tego samego obszaru działalności, spotkaliby się z krytyką branżowych mediów, ale są też świadomi tego, że fani, poddenerwowani już i tak opóźnieniem premiery gry, wyczekują nowych informacji, także opóźnili debiut nowego materiału "tylko" o dwa tygodnie, zamiast przekładać go na bliżej nieokreślony termin, jak Sony. Bogu świeczkę, diabłu ogarek. Chociaż też nie zarzucam im braku empatii, to raczej oczywiste, że decyzja o przełożeniu NCW była podyktowana kombinacją ryzyka potencjalnego zawężenia obszaru wpływów kampanii marketingowej i presji otoczenia (innych spółek biznesowych).Redów bardzo szanuje i bardzo im kibicuję, jednak wydaje mi się, że w dużej większości jest to decyzja marketingowa (co oczywiście nie oznacza, że CDPR empatii nie ma...). Oczywiście to co się dzieje w Stanach to straszna rzecz i smutna, a u Redów pracują ludzie z całego świata. Jednak gdyby Sony, czy inne firmy nie poszły w tą akcję i nie odwołały swoich eventów, to na 11-go czerwca moglibyśmy swobodnie szykować popcorn. Za tydzień będzie to zbyt świeża sprawa i odbiór Cybera może być po prostu mniejszy, czy może nawet bardziej kontrowersyjny w tym momencie (nie wiem co chcą pokazać, ale wiadomo - Cyberpunk grzeczny nie będzie). 25-go czerwca jest szansa, że trochę to ucichnie. Decyzja jak dla mnie zrozumiała, ale głównie z marketingowego punktu widzenia.
Warto tutaj także dodać, że, według ostatniego raportu, Ameryka Północna jest źródłem 60% przychodów całej spółki, dlatego też organizowanie tego niezwykle ważnego z marketingowego punktu widzenia wydarzenia, w trakcie gdy kraj ponad połowy klienteli żyje obecnymi wydarzeniami, nie byłby najlepszą decyzją biznesową. Co więcej, gdyby nie zareagowali w żaden sposób na te wydarzenia po deklaracjach złożonych przez inne firmy z tego samego obszaru działalności, spotkaliby się z krytyką branżowych mediów, ale są też świadomi tego, że fani, poddenerwowani już i tak opóźnieniem premiery gry, wyczekują nowych informacji, także opóźnili debiut nowego materiału "tylko" o dwa tygodnie, zamiast przekładać go na bliżej nieokreślony termin, jak Sony. Bogu świeczkę, diabłu ogarek. Chociaż też nie zarzucam im braku empatii, to raczej oczywiste, że decyzja o przełożeniu NCW była podyktowana kombinacją ryzyka potencjalnego zawężenia obszaru wpływów kampanii marketingowej i presji otoczenia (innych spółek biznesowych).
Jedno co mnie zastanawia to czy opóźnienie Night City Wire wpłynie jednocześnie na "hands ons", które miały rozpocząć się 8 czerwca, na kilka dni przed tym wydarzeniem. Jako że relacje dziennikarzy z ogrywania wczesnej wersji gry będą i tak objęte embargiem, możliwe że odbędą się w terminie, ale nie można też wykluczyć ich opóźnienia.
Ze względu na takie stanowisko CDProjekt anulowałem swój preorder. Nabędę swoją kopię gry drogą popieraną przez studio (#pdk).Night City Wire przełożone. Na razie na 25 czerwca
Miejcie jednak na uwadze, że po pierwsze dotyczy to tylko i wyłącznie TEGO TEMATU, po drugie pozostała treść Regulaminu pozostaje w mocy. Będziemy bardzo uważnie monitorować ten wątek i bezwzględnie usuwać i karać posty, które Regulamin złamią. Po trzecie dyskusja może toczyć się tylko i wyłącznie w kontekście przesuniętego eventu, wykraczanie poza temat związany z decyzją firmy będzie traktowane jako off-topic.W szczególności zabronione jest
- pisanie na tematy polityczne i światopoglądowe; wyjątkiem są dyskusje na tematy związane ze światami przedstawianymi w produktach CDPR
W szczególności zabronione jest:
- wyśmiewanie innych użytkowników, dodawanie treści, które obrażają inne osoby lub grupy społeczne; szeroko pojęte psucie zabawy innym
- publiczne kwestionowanie i dyskutowanie o decyzjach moderacji; wszelkie dyskusje na temat moderacji należy prowadzić poprzez Prywatne Wiadomości