Czy w Morrowindzie jest jakieś miejsce, gdzie można składować przedmioty? Coś takiego jak skrzynia w Wiedźminach? Znalazłem już parę książek itp. co do których mam wątpliwości, czy je sprzedać, czy nie, bo a nuż w przyszłości do czegoś się przydadzą. A targanie wszystkiego w ekwipunku nie jest rozwiązaniem na dłuższą metę

.
Możesz schować do dowolnej skrzyni albo beczki, czy innego schowka, które są porozrzucane w Balmorze i innych miastach.

Nikt ci ich wtedy nie zabierze. Nawet możesz je na ziemię rzucić i też nie znikną (chyba). Może kiedyś trafisz na jakieś wolne lokum to wtedy tam się ulokujesz.

Ja w wolnym domku urządziłem sobie kolekcję artefaktów. W dodatku Tribunal jest dostępne muzeum gdzie takowe artefakty można sprzedać.
Jeśli chodzi o książki to czasem są potrzebne do jakiegoś questa, czasem dają +1 do jakiejś umiejętności, ale najczęściej są poszerzeniem wiedzy gracza o uniwersum. Niektóre książki to świetne opowiadania z fajnym morałem na koniec. Sam w Morrowindzie przeczytałem sporo książek i nie żałuję. Bo coby nie mówić o TESach to mają one przebogate uniwersum stworzone na potrzeby serii a większość tego bogactwa ukryta jest w książkach właśnie.
Ciekaw jestem gdzie zawitamy w TES VI. Może do Puszczy Valen? W Morrowindzie przeczytałem książkę, której akcja umieszczona była właśnie w krainie Leśnych Elfów. Od tamtej pory mam nadzieję, że w końcu tam zawitamy, gdyż są tam wielkie miasta-drzewa, które na dodatek są w ciągłym ruchu. To mogłoby być niezapomniane przeżycie.