The Witcher 3 REDkit — Patch 2

+
RedKit_Patches_16x9_2.png

Druga aktualizacja REDkita do Wiedźmina 3 jest już dostępna. Poniżej znajduje się lista zmian:

• [Eksperymentalne] Dodano opcję uruchomienia edytora w trybie ciemnym (View → Settings → Editor Configuration → Editor → startInDarkMode).
  • REDkit zawiera teraz pre-generowane thumbnaile. Użytkownicy mogą edytować je dla dodanych assetów.
  • Można teraz używać obrazów .jpg jako thumbnaili przy publikacji modów.
  • Dodano opcję wyłączenia automatycznego otwierania edytorów zasobów, które były otwarte przed ostatnim wyłączeniem edytora.
  • Dodano opcję generowania wszystkich brakujących lipsynców i voiceoverów w edytorze scen. Użyje on funkcji zamiany tekstu na mowę systemu Windows. Generacja lipsyncy jest możliwa jeśli audio jest generowane a edytor zna lokację wtyczki Blender.
  • Dodano języki, których brakowało po przygotowaniu ciągów znaków.
  • Dodano przewijanie w sekcji atrybutów wejściowych w zakładce koloru w edytorze podmiotów.
  • Dodano wsparcie dodatkowych katalogów wirtualnych. REDkit może teraz dołączać dodatkowe katalogi spoza magazynu z gry (tylko do odczytu). Innymi słowy projekt może teraz zależeć od innego moda.
  • Układy okien przeglądarki tekstur i edytora materiałów będą teraz zapamiętywane.
  • Obsługa Gizmo 3D będzie teraz poprawnie działać z kursorem.
  • Dodano skróty klawiszowe do manipulowania gizmem. Skróty można dostosować w "View" → "Customize editor shortcuts...".
  • Ustawiono defaultPlayerTemplate defaultCameraTemplate przy tworzeniu nowej definicji zasobów gry.
  • Ukryto niektóre popupy (np. Nowa Gra+) które wciąż się pojawiały przy grze z definicji .redgame.
  • Używanie opcji "Tools" → "Generate missing unique script tags" w edytorze dziennika będzie teraz poprawnie wypełniać brakujące pola tagów skryptów w nowych wpisach dziennika.
  • Naprawiono problemy związane z przyciskami odtwarzania w edytorze podmiotów.
  • Edytowanie wielo-właściwościowych wartości w edytorze scen w formie tekstowej będzie teraz wyłączone, żeby unikać błędów.
  • Zaimplementowano eksporter/importer metadanych materiałów z .xml do zasobów Apex (CApexClothResource oraz CApexDestructionResource).
  • Posiadanie słowa "scripts" w nazwie projektu nie będzie już blokować procesu kompilacji skryptów.
  • Naprawiono skalowanie okna edytora "By Tag".
  • Naprawiono podpowiedzi, które nie zawsze wyświetlały się po nasunięciu myszy nad pola z właściwościami.
  • Naprawiono problem, w wyniku którego lista ostatnich projektów mogła zawierać duplikaty przy spełnieniu pewnych warunków.
  • Naprawiono problem w wyniku którego przy próbie zapisania plików .w2mi użytkownik był proszony o "nadpisanie istniejącego pliku", pomimo, że plik o takiej nazwie nie istniał.
  • Dodano różne poprawki do edytora dziennika: usunięto niepotrzebne elementy, poprawiono kolorystykę, a także naprawiono odznaczanie i cofanie.
  • Dodano różne poprawki do importowania scen.
  • Naprawiono niektóre błędy interfejsu użytkownika w przeglądarce assetów.
  • Dodano kilka poprawek w interfejsie użytkownika narzędzia PathLib.
  • Dodano różne usprawnienia stabilności.

Padła mi grafika i uszkodziła PCIe, muszę siedzieć na integrze (max 30fps w W3 classic), wcześniej nie uruchamiałem REDkita, ale teraz spod uhd 630, pomyślałem, że zobaczę sobie (rychło w czas). Przy uruchamianiu, podczas "initializing render device", wysypuje się i dobranoc. To pewnie wina dx, choć uhd 630 wspiera dx12 ;(.

Można coś na to poradzić?

E: Wygląda na to, że usunięcie sterowników i powrót do "podstawowego wyświetlacza" skutkuje uruchomieniem. Ale za chwile Windows instaluje sterownik. Oraz bez - nie ma dzwięku. Ehh.

E2: PCIe sprawne, dałem nową kartę i już ok. REDkit działa.

Last edited:
Top Bottom