Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    SUGESTIE
  • FABUŁA
    ZADANIA GŁÓWNE ZADANIA POBOCZNE KONTRAKTY
  • ROZGRYWKA
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    PC XBOX PLAYSTATION
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA)
TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA)
INNE GRY
Menu

Register

Tomb Raider

+
  • 1
  • 2
  • 3
  • …

Go to page

• 38
Next
1 of 38

Go to page

Next Last
Nars

Nars

Moderator
Jun 5, 2014
Tomb Raider

Jest szansa na nową Karolinę... Larę Croft na E3.

http://www.gram.pl/news/2014/06/05/nowa-gra-tworcow-tomb-raidera-na-e3-2014.shtml

• RED Point
Reactions: HuntMocy
Yakin

Yakin

Moderator
Jun 5, 2014
Kurde, ja jeszcze w poprzednią nie zagrałem. I nieprędko zagram, bo najpierw muszę się zapoznać ze wcześniejszymi odsłonami :). Już tak mam, że muszę grać po kolei, inaczej ciągle mi coś nie pasuje :).

E

__ecroscope

Rookie
Jun 5, 2014
Yakin said:
Kurde, ja jeszcze w poprzednią nie zagrałem. I nieprędko zagram, bo najpierw muszę się zapoznać ze wcześniejszymi odsłonami :). Już tak mam, że muszę grać po kolei, inaczej ciągle mi coś nie pasuje :).
Click to expand...
Nowy Tomb Raider to reboot, który ze swoimi pierwowzorami poprzednikami dzieli jedynie tytuł i imię głównej bohaterki.

Anyway, w nową Larę pograłem może z godzinę zanim dopadło mnie totalne znudzenie, tak więc jestem średnio podekscytowany.

HypeTheHunter

HypeTheHunter

Forum veteran
Jun 5, 2014
Ja mam odwrotnie, TRów nigdy nie trawiłem, nowego dopadłem na wyprzedaży z czystego poczucia obowiązku i wpadłem jak kamień w wodę. Gra jest zwyczajnie świetna, od grafiki po gameplay. Fabularnie lekko durna, ale to gra akcji a nie RPG więc nie nastawiałem się na niesamowite zwroty fabularne, a ta zaprezentowana nie uwłacza niczyjej inteligencji, można przeżyć. Na dwójkę czekam z niecierpliwością.

Nars

Nars

Moderator
Jun 5, 2014
Moja gra poprzedniego roku. Absolutnie niczego się po niej nie spodziewałem, trailery mehałem. Tymczasem gra okazała się mieć świetny gameplay, bardzo dobry i otwarty design map, niewymuszoną eksplorację (jedyna gra którą ukończyłem w 100%), kapitalną grafikę i optymalizację, fabułę, która pomimo dość luźnej konwencji uczyniła z bohaterki coś więcej niż parę lewitujących cycków, bardzo dobrą polską wersję (pani Karolina zjadała na śniadanie angielską Larę). Do tego była to gra, za pomocą której naumiałem się obsługi pada.

• RED Point
Reactions: AndrewXRW and zi3lona
E

__ecroscope

Rookie
Jun 5, 2014
Nigdy nie byłem *fanem* Tomb Raidera, chociaż miło wspominam pierwsze odsłony serii (zwłaszcza część 2 i 3). W nowym TR zabrakło mi przede wszystkim poczucia kontroli nad postacią, które było kluczowe dla tej marki, jako że TR to były przede wszystkim gry zręcznościowe. QTE to zdecydowanie nie moja bajka i gry typu Uncharted omijam szerokim łukiem.

Nars said:
fabułę, która pomimo dość luźnej konwencji uczyniła z bohaterki coś więcej niż parę lewitujących cycków
Click to expand...
Zrobiono z niej nastolatkę z mniejszymi cyckami, która dziesiątkuje bandytów. Zaiste głębi co niemiara.

Nars

Nars

Moderator
Jun 5, 2014
@lonerunner

Podziwiam jak wielki ogląd masz w kwestii rozwoju Lary po godzinie gry. :)

Last edited: Jun 5, 2014
  • RED Point
Reactions: eustachy_j23 and Keth
E

__ecroscope

Rookie
Jun 5, 2014
Nars said:
@lonerunner

Podziwiam jak wielki ogląd masz w gestii rozwoju Lary po godzinie gry. :)
Click to expand...
Jedną z nielicznych zalet dzisiejszych czasów w odniesieniu do gier jest to, że istnieje yt i tytuły, w które nie mam ochoty grać mogę sobie obejrzeć przy herbatce.

Niemniej przyznaję, że zaintrygowała mnie ta ewolucja od „lewitujących cycków” do „czegoś więcej”. Możesz rozwinąć?

Last edited: Jun 5, 2014
Nars

Nars

Moderator
Jun 5, 2014
lonerunner said:
Jedną z nielicznych zalet dzisiejszych czasów w odniesieniu do gier jest to, że istnieje yt i tytuły, w które nie mam ochoty grać mogę sobie obejrzeć przy herbatce.
Click to expand...
Czyli gra Cię znudziła do tego stopnia, że olałeś po godzinie, a potem polazłeś na jutub i obejrzałeś resztę? :rly?:

E

__ecroscope

Rookie
Jun 5, 2014
Yup, a precyzyjniej obejrzałem sobie cut-sceki (m.in. tzw. „gwałt”, który wywołał tyle kontrowersji). To samo zrobiłem z dodatkami do ME3.

Widzę, że unikasz odpowiedzi jak ognia, więc dam sobie spokój.

M

maritimus

Forum veteran
Jun 5, 2014
Nars said:
Tymczasem gra okazała się mieć świetny gameplay, bardzo dobry i otwarty design map, niewymuszoną eksplorację (jedyna gra którą ukończyłem w 100%)
Click to expand...
Do tego wyjątkowo dobrze pomyślane znajdźki, bo w większości zawierające jakąś treść (fanty, listy). Nawet najnudniejsze elementy (challenges bodaj) przynajmniej zróżnicowano (kilka różnych zestawów, zależnie od "strefy"). W przeciwieństwie do takiego AC z absurdalnymi ilościami "piórek" czy "fragmentów Animusa" (chociaż w Black Flag się minimalnie poprawili, np. szanty jako znajdźki).

Nie wszystko w TR było świetne (np. fabuła - zwyczajnie przyzwoita, momentami głupawa - ale za to bardzo ładnie zaprezentowana), lecz właściwie jedyną poważną wadą były QTE, tym bardziej że w wersji PC zbugowane (często nie było komunikatów, co dokładnie nacisnąć). Na niektórych się frustrująco zacinałem (m.in. z wilczycą w jaskini).

Nars

Nars

Moderator
Jun 5, 2014
maritimus said:
Na niektórych się frustrująco zacinałem (m.in. z wilczycą w jaskini).
Click to expand...
Ja miałem problem jedynie z pierwszym QTE gdy się uciekało z walącej się jaskini. Musiałem skorzystać z wujka googla, ale potem już było spoko. Zgadzam się jednak, że idea QTE, to ogólnie kiepski sposób na uzyskanie filmowości w grach.

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
Jun 5, 2014
Jak dla mnie nowy Tomb Raider to świetna gra. Podobnie jak kilku innych użytkowników, też nie byłem fanem serii, grałem w kilka pierwszych części, ale żadnej nie skończyłem. Reboot natomiast bardzo mi się podobał zarówno od strony rozgrywki jak i treści. Jak pisałem w temacie o Watch_Dogs, jest tutaj pewna umowność i czasem rozgrywka stoi w sprzeczności z opowiadaną historią (np. Lara płacze na filmiku, że zabiła jelonka, a potem my sterując nią zabijamy sto jelonków i wtedy jest już ok), ale kiedy człowiek da się już porwać tej historii to przestaje to przeszkadzać. Bardzo czekam na sequel.

Aha, polska wersja była rewelacyjna, Karolina Gorczyca i Grzesiek Pawlak odwalili kawał dobrej roboty. Mam nadzieję że w sequelu nie zrezygnują z polskiego dubbingu i że będzie on stał na równie wysokim poziomie.

• RED Point
Reactions: Keth
CylonkaKama

CylonkaKama

Forum veteran
Jun 5, 2014
Sama w TR nie grałam, ale jak @bassiunia pocinała, to ciągle słyszałam jak Lara stękała 'O bożeee!' :D Bardzo religijna musi być.

• RED Point
Reactions: HuntMocy
B

bassiunia

Rookie
Jun 5, 2014
Tylko na początku, zanim zbadasowiała... Ale faktycznie, miała dziewczyna czasu sporo na modły w tych wszystkich kanałach. ;p
A gra jest cudowna <3

• RED Point
Reactions: Mario666
K

Keth

Ex-moderator
Jun 6, 2014
Cylonka Kama said:
Sama w TR nie grałam, ale jak @bassiunia pocinała, to ciągle słyszałam jak Lara stękała 'O bożeee!' :D Bardzo religijna musi być.
Click to expand...
Ja już dużo o nowym TR pisałem, ale w skrócie - GOTY 2013 ;)

K

Keth

Ex-moderator
Jun 7, 2014
Tomb Raider

Brak tematu o tej kultowej serii, a zarazem GOTY 2013 jest chyba przeoczeniem ;)

W każdym razie, są pogłoski, że na E3 będzie zapowiedziany sequel. Oby to była prawda.

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/crystal-dynamics-e3-2014-nowa-gra-zapowiedz.html

Yakin

Yakin

Moderator
Jun 8, 2014
Ja mam zakupione wszystkie części, ale niestety na razie nie udało mi się w nie zagrać z braku czasu :(. Chwilę tylko pograłem w Anniversary. I podobało mi się :). Tak więc na nową część również czekam, choć w dniu premiery na pewno nie kupię.

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
Jun 8, 2014
Tak jak pisałem w temacie ogólnym o grach, fanem serii nigdy nie byłem i nie skończyłem żadnej z części, w które zacząłem grać. Reboot z 2013 roku podobał mi się jednak bardzo. Fajna historia i świetny gameplay, które mimo iż czasami się nie kleją (płacząca i bezbronna dziewczyna na filmikach, maszyna do zabijania w rozgrywce) to w żaden sposób nie zmniejszają przyjemności płynącej z gry kiedy już się wciągniemy w tę historię. Na deser bardzo dobry polski dubbing.

Liczę że sequel powstanie, bo choć jakieś tam plotki są (może nawet coś więcej niż plotki?) to jednak pamiętam jak włodarze Square-Enix płakali jak to się mało egzemplarzy sprzedało i w sumie nie wiadomo co dalej z serią. Co bym chciał zobaczyć w kolejnej części? Większe, bardziej otwarte lokacje, tym razem w klimatach pustynnych; dwie giwery Lary; większe i bardziej rozbudowane grobowce, które poprzednio były fajną odskocznią od reszty, ale były zdecydowanie za proste. Resztę co najwyżej podszlifować, nie ma sensu zmieniać czegoś co jest dobre, bo jeszcze można zepsuć.

• RED Point
Reactions: Keth
Nars

Nars

Moderator
Jun 8, 2014
HuntMocy said:
Liczę że sequel powstanie, bo choć jakieś tam plotki są (może nawet coś więcej niż plotki?) to jednak pamiętam jak włodarze Square-Enix płakali jak to się mało egzemplarzy sprzedało i w sumie nie wiadomo co dalej z serią.
Click to expand...
Kontynuacja już powstaje, co zostało oficjalnie potwierdzone przez Square Enix.

HuntMocy said:
Co bym chciał zobaczyć w kolejnej części? Większe, bardziej otwarte lokacje, tym razem w klimatach pustynnych; dwie giwery Lary; większe i bardziej rozbudowane grobowce, które poprzednio były fajną odskocznią od reszty, ale były zdecydowanie za proste. Resztę co najwyżej podszlifować, nie ma sensu zmieniać czegoś co jest dobre, bo jeszcze można zepsuć.
Click to expand...
Zupełnie otwarty świat mógłby być dobrym pomysłem.

• 1
  • 2
  • 3
  • …

Go to page

• 38
Next
1 of 38

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

CD PROJEKT®, Cyberpunk®, Cyberpunk 2077® are registered trademarks of CD PROJEKT S.A. © 2018 CD PROJEKT S.A. All rights reserved. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.