Total War

+
Trochę pograłem w LOTR moda do Atylli, i mogę gorąco polecić. Jest jeszcze sporo niedoróbek, ale to niezły detoks po Warhammerze, brak magii w trakcie bitew itd.

Wpiszę się również do tego wątku, żeby ktoś zainteresowany nie przeoczył.

Na Epicu do odebrania Towal War: Three Kingdoms.

Huh, może nawet mi się spodoba, trochę się grało w Dragon Throne, i to z ogromną radością, to te same czasy, a nawet postaci. Trochę straciłem z oczu tę markę, wyleciało mi z pamięci, że w tej epoce i regionie powstało Total War :D
Dzięki za tipa!

Na GOGu widzę, że są już wszystkie historyczne Total Wary. Jedynego którego nie ma na Steamie, to jest Rome II z dodatkami ( i starsze M2 i TWR), może się skuszę, ale...GOG chyba nie ma szans, żeby dorównać warsztatowi ze Steama w najbliższych latach...wiadomo jest Nexus, ale z nim jest więcej roboty niż z Workshopem ze Steama.
Z drugiej strony najbardziej atrakcyjne i interesujące mody w jakie grałem w tej serii to na pewno był mod Władcy Pierścieni do Medieval II, którego na Steamie nigdy nie było, i na pewno ostatni mod Władcy Pierścieni do Atylli, którego również nie było na Steamie.
Nie wiem czy to możliwe ale GOG dużo by zyskał, gdyby był w stanie nawiązać współpracę z Nexusem i nieco ułatwić instalowanie modów z tej stronki.

Lepsze wsparcie dla modów na pewno by się przydało. W przypadku gier, które korzystają ze Steam Workshop, z pewnością aspekt wygody jest istotny, gdyż mody pobiera się jednym kliknięciem. Do wielu nowszych TW jest masa modów na Steam Workshop. W przypadku starszych jest natomiast na przykład www.twcenter.net , które bardziej przypomina stare czasy, kiedy to po prostu się mody pobierało ze strony i instalowało ręcznie.

Lepsze wsparcie dla modów na pewno by się przydało. W przypadku gier, które korzystają ze Steam Workshop, z pewnością aspekt wygody jest istotny, gdyż mody pobiera się jednym kliknięciem. Do wielu nowszych TW jest masa modów na Steam Workshop. W przypadku starszych jest natomiast na przykład www.twcenter.net , które bardziej przypomina stare czasy, kiedy to po prostu się mody pobierało ze strony i instalowało ręcznie.
Mówiąc szczerze to Warhammera 3 setki godzin rozegrałem na kampanii z moda (Old World, choć w trakcie tur AI przeczytałem kilka ksiazek) , z dodatkowymi modami jak Grimhammer, które trochę pogłębiają mechaniki. W przypadku tej serii mody naprawdę mogą wydłużyć życie gry.
Jasne instalować z Nexusa też się da, tylko na Steamie modowanie gier jest bardzo wygodne.

Coś w tym jest, zdarzało mi się, że wolałem wziąć grę na Steamie niż na GoGu właśnie przez Workshop, kiedyś nawet żałowałem kupienia Banished na GoGu z tego właśnie powodu

Top Bottom