Uwaga na TRAINERY - błędy techniczne i plucie sobie w brodę.

+
Uwaga na TRAINERY - błędy techniczne i plucie sobie w brodę.

Heloł

Chciałem otrzec wszystkich, aby nie stosować trainerów, gdyż uniemożliwiają one później normalny rozwój postaci. Ściągnąłem ich sporo, chyba z kilkanaście a użyłem paru, tylko dlatego, że zapomniałem wystartować od początku z zapisem poprzedniego przejścia Wiesława 2.
Pomyślałem więc sobie, że dobiję w drzewku umiejętności tylko to, co by było, gdybym zaczynał ponownie z poprzedniego zapisu.

Niestety efekt jest taki, że jestem w III akcie i nie mogę używać mutagenów, rozwijać drzewka umiejętności a punkty XP - doświadczenia, stoją w miejscu. Nie chcę już mieszać i dodałem trainerem tyle mniej więcej, ile bym osiągnął będąc na tym etapie.
Zacznę od nowa, z trochę innymi wyborami i tym razem dopilnuję, aby wszystko było ok., czyli z zapisem i bez trainerów etc. Chyba także nie zdecyduje się na moda FULL COMBAT, bo tak, jak wszyscy kombinowałem na wiele sposobów, aby uzyskać np. w drzewku miejsce na mutageny i niestety lipa. Nie chce mi się już czytać kolejnych tematów, bo oczy mnie już szczipią.

Dzisiaj kończę III akt po stronie ścierwojada Henselta, którego wypatroszył Roch i powiem jeszcze, że jest to zupełnie inny film, rozgrywka.

Potrktujcie poważnie moje ostrzeżenie, bo później już nie będzie zmiłuj, jak przegracie ze 20 godzin i okaże się, że aby wszystko działało normalnie trzeba przeinstalować grę lub wrócić zapisem do 30 godzin grania wstecz.

Edord said:
Potrktujcie poważnie moje ostrzeżenie, bo później już nie będzie zmiłuj, jak przegracie ze 20 godzin i okaże się, że aby wszystko działało normalnie trzeba przeinstalować grę lub wrócić zapisem do 30 godzin grania wstecz.

Czyli, że będziemy 10h przed zaczęciem grania? To chyba wynalazłeś machinę do podróży w czasie. A teraz poważnie chyba każdy myślący człowiek wie, że modyfikacje mogą zepsuć grę, szczególnie te nieoficjalne. />

Przy okazji spoilery się oznacza..., bo ktoś mógł nie grać tą ścieżką/inaczej rozwiązać tą kwestię/nie grać w W2 i nie chce wiedzieć co będzie się działo.

Edord said:
Po co w ogóle komuś trainery? Ta gra jest maksymalnie łatwa, nawet na Dark Modzie. Poza tym, używając "wspomagaczy" rujnujesz sobie przyjemność z gry i całą frajdę, którą daje przejście gry na czysto.

Więc koledze faktycznie chodziło o trainery - myślałem, że pomylił z modami, skoro tak to jeszcze twierdzę, że używanie trainerów do skrajna głupota - jest jeden wyjątek, czasem człowiek chce sobie w strategie pograć i nie martwić się o nic, wtedy w ramach chęci ładnego opanowania świata można użyć. :D

Po co w ogóle komuś trainery? Ta gra jest maksymalnie łatwa, nawet na Dark Modzie. Poza tym, używając "wspomagaczy" rujnujesz sobie przyjemność z gry i całą frajdę, którą daje przejście gry na czysto.

NapoleonPL said:
Więc koledze faktycznie chodziło o trainery - myślałem, że pomylił z modami, skoro tak to jeszcze twierdzę, że używanie trainerów do skrajna głupota - jest jeden wyjątek, czasem człowiek chce sobie w strategie pograć i nie martwić się o nic, wtedy w ramach chęci ładnego opanowania świata można użyć. :D

Przy tak dużych możliwościach budowy postaci i wielu innych czynnikach można stać się nietykalnym, a wręcz nieśmiertelnym. Wystarczy wiedzieć, co gdzie i jak.

Mai3r said:

Przy tak dużych możliwościach budowy postaci i wielu innych czynnikach można stać się nietykalnym, a wręcz nieśmiertelnym. Wystarczy wiedzieć, co gdzie i jak. />/>/>

Popieram. Po ponad rocznej przerwie, miło było wrócić do tej zjawiskowego "filmu", gdzie widz, staje się jego reżyserem.
Niepotrzebnie instalowałem też tego moda Full Combat, bo już w połowie miałem sporo mutagenów nie do wykorzystania. Dzisiaj nad ranem skończyełem, jeden dzień przerwy i zaczynam od nowa/prologu po stronie Irhoweta.

Orientuje się ktoś może, czy jakiś kantor skupuje te Temerskie monety dodawane do gry

Aha, nie tłumaczcie mi proszę, że trainery w Wiesławie są złe. Ja to wiem i napisałem o tym a użyłem trainera, tylko dlatego, że zapomniałem rozpocząć grę z poprzednim przejściem.

Kiedy grasz po raz drugi od nowa, drzewko postaci masz już częściowo wypełnione. Ja zapomniałem skopiować stanów gry i chciałem sobie dorobić je trainerem ... i tak wyszło ... a później brnąłem coraz dalej, bo akcja taka wartka ...

Jedyne, czego bym chciał użyć to modu na kilogramy/tony.

Jeżeli chociaż byś napisał jakich trainerów się wystrzegać to jeszcze temat miałby jakiś sens. Większość wie, że to się może skończyć źle i nie próbuje instalować niczego oprócz pojedynczych modów.

Jeśli chodzi o trainery to:

- LLK Module 420 KB
- FLiNG@3DMGAME Enchanced Edition v3.3 Plus 7 - chyba wygląda na to, że ten jest ok.

Stosowałem ich parę i ciężko jest mi powiedzieć, który spartolił sprawę. Pozostałe były albo trojanami lub też zawierały wirusy. Te dwa działają i jeszcze chyba jeden, który wywaliłem już z kompa. Jeśli chcecie mieć spokój to propunję sobie zrobić kopię Acronisem :).

Teraz zacząłem od nowa i drzewko pięknie działa. Użyłem jedynie modu na kilogramy, czyli mam obecnie 0/300 ... i to mi się podoba.
Punkty XP dobijają pasek tak, jak powinno być. Wigor dla znaków także się powiększa - poprzednio akt III skończyłem tylko z dwoma paskami a teraz w akcie I mam już 4. Jest naprawdę pięknie a akt 1 przechodzę, jakby z nowymi wrażeniami. Gram bez Full Combat i jest dobrze a nawet lepiej.

Edord said:
Jeśli chodzi o trainery to:

- LLK Module 420 KB
- FLiNG@3DMGAME Enchanced Edition v3.3 Plus 7 - chyba wygląda na to, że ten jest ok.
(...)

Masz nauczkę na przyszłość. Miłej eksploracji.

Ale bardzo proszę ciąć cytaty, szczególnie kiedy komentarz do cytowanego (długiego) posta ma jedną linijkę.
zi3lona

Top Bottom