Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
Menu

Register

[UWAGA! - SPOILERY] Serial Wiedźmin (Netflix) - wrażenia spoilerowe

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
Next
First Prev 120 of 122

Go to page

Next Last
Deymos666

Deymos666

Senior user
#2,381
Nov 16, 2020
adventus.991 said:
No, trudno jednak ukryć że to, co na początku Lauren pisała na swoim twitterze było miłym zaskoczeniem.
Click to expand...
Dla kogo było, dla tego było.

Margoletta

Margoletta

Forum regular
#2,382
Nov 17, 2020
raison d'etre said:
I nie zapominajmy o braku nawet jednej nominacji do ostatnich nagród Emmy. Nawet jednego dyplomu pocieszenia w trzeciorzędnej kategorii. To najdobitniej pokazuje, jak środowisko - mimo wszystko fachowcy - doceniło jakość Witchera. Na każdym możliwym polu przegrał z produkcjami, z którymi większość ludzi pewnie nawet nie miała kontaktu wzrokowego.
Click to expand...
Powiedzmy sobie szczerze nawet sam Netflix nie bardzo chyba wierzył w jakość produktu, w końcu embargo na recenzje kończyło się dokładnie w momencie premiery serialu, czyli wiedzieli, że raczej nie mogą się spodziewać pochwał.

A tak swoją drogą patrząc na ostatnie premiery serialowe zastanawiam się, dlaczego twórcy Witchera nie zdążyli przygotować 2 sezonu Wieśka na grudzień. Większość produkcji, które miały premierę nowych sezonów rok temu, pomimo koronawirusa, wyrobiły się w terminie. Dla serialu, szczególnie nowego, jest ważne by premiera kolejnych serii była w podobnym terminie jak poprzednie i żeby przerwa między jednym a drugim sezonem nie była zbyt długa (najlepsza jest max roczna). W przypadku Wieśka już w grudniu zeszłego roku wiadomo było, że kolejnej serii możemy się spodziewać najwcześniej na początku 2021. Teraz już wiemy, że będziemy czekać przynajmniej do końca wakacji 2021 r. Skoro 2 sezon był potwierdzony z dużym wyprzedzeniem, to mogli bez problemu zacząć pracę nad kolejną serią od razu po zakończeniu zdjęć do pierwszego sezonu, tak jak zrobiły to inne seriale. Wtedy uniknęli by części problemów wynikających z pandemii.

• RED Point
Reactions: milleniumhand1 and SMiki55
CesarzTemeri

CesarzTemeri

Forum veteran
#2,383
Nov 17, 2020
Margoletta said:
A tak swoją drogą patrząc na ostatnie premiery serialowe zastanawiam się, dlaczego twórcy Witchera nie zdążyli przygotować 2 sezonu Wieśka na grudzień. Większość produkcji, które miały premierę nowych sezonów rok temu, pomimo koronawirusa, wyrobiły się w terminie. Dla serialu, szczególnie nowego, jest ważne by premiera kolejnych serii była w podobnym terminie jak poprzednie i żeby przerwa między jednym a drugim sezonem nie była zbyt długa (najlepsza jest max roczna). W przypadku Wieśka już w grudniu zeszłego roku wiadomo było, że kolejnej serii możemy się spodziewać najwcześniej na początku 2021. Teraz już wiemy, że będziemy czekać przynajmniej do końca wakacji 2021 r. Skoro 2 sezon był potwierdzony z dużym wyprzedzeniem, to mogli bez problemu zacząć pracę nad kolejną serią od razu po zakończeniu zdjęć do pierwszego sezonu, tak jak zrobiły to inne seriale. Wtedy uniknęli by części problemów wynikających z pandemii.
Click to expand...
Moim zdaniem ta ekipa nie tylko nie wie jak się robi serial fantasy, ale też za bardzo nie wie jak się robi seriale, biorąc pod uwagę że nakręcili dwa razy więcej materiału niż mogli pokazać i nie zorientowali się o tym dopóki zdjęcia się nie skończyły (A powinni byli zauważyć to jeszcze długo przed rozpoczęciem zdjęć) straszna nierówność w takich aspektach jak montaż, grze aktorskiej, reżyserii, pracy kamery czy efektach specjalne. No i fakt, że od początku zakładali, że drugi sezon będzie dużo później, mimo że w serialach to ważne aby zbyt dużych przerw nie było, więc najwyraźniej wiedzieli że nie potrafią tego wszystkiego tak przygotować, by mogło być wcześniej.
Post automatically merged: Nov 18, 2020

The Witcher picks up filming again after the second Covid hiatus - Redanian Intelligence

Following an eventful month of location shooting in Northern England, Netflix’s The Witcher was forced to halt production of its second season, when four affiliated people tested positive for Covid-19. This marked the second interruption due to the pandemic, after a months-long break in the...
redanianintelligence.com redanianintelligence.com
Ekipa wróciła do kręcenia
skepticalzoltan.png

Last edited: Nov 18, 2020
raison d'etre

raison d'etre

Forum veteran
#2,384
Nov 20, 2020
I Triss na planie w scenach z Kaer Morhen. Czyli prawdopodobnie coś jednak zachowali z tego wątku.

Margoletta

Margoletta

Forum regular
#2,385
Nov 24, 2020
Kolejne doniesienia z planu. Po pierwsze wszystko wskazuję na to, że Geralt i Istredd się spotkają:
redanianintelligence.com

In Photos: Henry Cavill's Geralt and Royce Pierreson's Istredd on The Witcher set for what could be A Shard of Ice - Redanian Intelligence

Earlier today we reported that The Witcher is filming a big scene at Frensham Little Pond in Surrey. Now thanks to The Daily Mail and Goff Photos we know for a certainty that superstar Henry Cavill was there to film a scene alongside Royce Pierreson who plays the sorcerer Istredd. Take a look at...

Po drugie, kręcą sceny z Yennefer i Ciri i podobno jeden z dialogów brzmi następująco:
Yennefer: He is not here. He never was.

Ciri: You betrayed us. We were in trouble and needed your help.

Yennefer: I was selfish, stupid. Come with me, get the horses. Now!
Click to expand...

redanianintelligence.com

Anya Chalotra and Freya Allan have filmed a dramatic scene for The Witcher season two - Redanian Intelligence

Yesterday, photographers grabbed several pictures of Henry Cavill’s Geralt and Royce Pierresen’s Istredd filming The Witcher season two in Frensham, England. Today, we have details of a new scene filmed in the same location with the show’s leading female stars: Anya Chalotra and Freya Allan, our...

Nie wiem o co w tej wymianie zdań chodzi, ale chyba też i nie chcę wiedzieć. Na pewno nie napawa mnie ona optymizmem.

• RED Point
Reactions: milleniumhand1, Chodak, SMiki55 and 1 other person
CesarzTemeri

CesarzTemeri

Forum veteran
#2,386
Nov 24, 2020
Tak bardzo idą w pisanie własnej fabuły że teraz jakiekolwiek powiązania z książką dziwią i trochę bolą.

• RED Point
Reactions: depeszZ
SMiki55

SMiki55

Mentor
#2,387
Nov 24, 2020

• RED Point
Reactions: milleniumhand1, Warsaeuse, Margoletta and 5 others
Margoletta

Margoletta

Forum regular
#2,388
Nov 26, 2020
Kolejne newsy i możliwe spoilery. Sceny, które były ostatnio kręcone:
  • Geralt was presumably charging at Nilfgaardians who were attacking Yennefer
  • A scene of a killing or a massacre was filmed. Nilfgaardians were presumably killing ordinary villagers
  • More scene involving Anya Chalotra’s Yennefer and Freya Allan’s Ciri for the same massive sequence
  • Scenes in an elven camp involving Tom Canton (Filavandrel), Mecia Simson (Francesca), Kaine Zajaz (Gage) and Wilson Radjou-Pujalte (Dara).
redanianintelligence.com

EXCLUSIVE: Henry Cavill rides a new horse for The Witcher - Redanian Intelligence

Only a few days ago we were able to witness Henry Cavill on the set of Netflix’s The Witcher Season 2, strolling along the path of Frensham Little Pond with his witcher weapons on his back and Royce Pierreson (Istredd). Now we can share another, a little more exciting scene that was filmed there...
W linku są także zdjęcia Henry'ego w nowej zbroi.

Czy tylko ja mam takie wrażenie, że ostatnio więcej słyszymy o scenach, których w książkach nie było, niż tych, które faktycznie się w nich znalazły?

• RED Point
Reactions: depeszZ and SMiki55
Nars

Nars

Moderator
#2,389
Nov 26, 2020
Margoletta said:
Czy tylko ja mam takie wrażenie, że ostatnio więcej słyszymy o scenach, których w książkach nie było, niż tych, które faktycznie się w nich znalazły?
Click to expand...
Ja myślę, że już naprawdę czas przestać się dziwować i założyć, że to co robi Netflix, to nie jest adaptacja, tylko oryginalna historia inspirowana (lub jak kto woli; "na motywach") książkowym Wiedźminem. I mają do tego święte prawo, niestety ich marketing przed S1 sugerował coś zgoła odwrotnego, ale teraz przed S2 jesteśmy już mądrzejsi. :p

• RED Point
Reactions: CesarzTemeri
raison d'etre

raison d'etre

Forum veteran
#2,390
Nov 26, 2020
Dla mnie bardzo znaczące i w sumie w jakiś sposób definiujące serial jest to, że zdecydowanie bardziej podoba mi się jego reklama, niż którykolwiek moment serialu. Zabawna drobinka, a ma jakoś więcej klimatu niż to, co wysmażyli netflixowcy.

CesarzTemeri

CesarzTemeri

Forum veteran
#2,391
Nov 26, 2020
raison d'etre said:
a ma jakoś więcej klimatu niż to, co wysmażyli netflixowcy.
Click to expand...
E tam, dla mnie to wygląda dokładnie tak samo jak serial, ta sama jakość, to samo nieogarnięcie kostiumów, no i fakt że temu światowi fantasy bliżej do średniowiecznej Turcji czy Indii niż Europy.

• RED Point
Reactions: depeszZ
raison d'etre

raison d'etre

Forum veteran
#2,392
Nov 27, 2020
A to jest podobno królowa Meve czyli Rebecca Hanssen.

Gomola

Gomola

Forum veteran
#2,393
Nov 27, 2020
Nie za młoda jak na matkę dwóch synów? Ona przecież powinna być gdzieś po 30.

Margoletta

Margoletta

Forum regular
#2,394
Nov 27, 2020
Jedyne słowo, które ciśnie mi się na usta w kontekście tego angażu, to: ageizm.

• RED Point
Reactions: milleniumhand1 and depeszZ
CesarzTemeri

CesarzTemeri

Forum veteran
#2,395
Nov 28, 2020
Gomola said:
Nie za młoda jak na matkę dwóch synów? Ona przecież powinna być gdzieś po 30.
Click to expand...
Margoletta said:
edyne słowo, które ciśnie mi się na usta w kontekście tego angażu, to: ageizm.
Click to expand...
Z tego co czytałem to jest młoda Meve z retrospekcji, nie ta właściwa. A poza tym: Wow, nie mogę się nadziwić że do tego serialu zatrudniono ładną aktorkę.

Chodak

Chodak

Forum veteran
#2,396
Nov 28, 2020
Retrospekcje z młodości Meve, aha. A odcinek poświęcony młodości Vespuli też będzie?

• RED Point
Reactions: depeszZ and Esterhazy
CesarzTemeri

CesarzTemeri

Forum veteran
#2,397
Nov 28, 2020
Chodak said:
A odcinek poświęcony młodości Vespuli też będzie?
Click to expand...
Nie wywołuj wilka z lasu, jeszcze któryś z scenarzystów to przeczyta i podsuniesz mu pomysł.

Margoletta

Margoletta

Forum regular
#2,398
Nov 28, 2020
geralt.z.rivi.20 said:
Z tego co czytałem to jest młoda Meve z retrospekcji, nie ta właściwa.
Click to expand...
Tego właśnie nie jestem pewna. Pierwsza moja myśl była właśnie taka, że zobaczymy ją w retrospekcji, ale część internautów trafnie wskazała, że Meve będzie najprawdopodobniej córką królowej Lyrii, którą widzieliśmy w czwartym odcinku. Według oficjalnej chronologii serialu Yennefer pomagała królowej Kalis w 1240 r. Bitwa pod Soden miała miejsce w 1263, czyli jakieś 23 lata różnicy między tymi zdarzeniami. Meve zapewne urodziła się kilka lat przed 1240 r., czyli w momencie bitwy powinna mieć mniej więcej tyle lat co wybrana do tej roli aktorka.

Chodak

Chodak

Forum veteran
#2,399
Nov 28, 2020
geralt.z.rivi.20 said:
Nie wywołuj wilka z lasu, jeszcze któryś z scenarzystów to przeczyta i podsuniesz mu pomysł.
Click to expand...
Ja to już nawet widzę. Tragiczna historia kobiety wykorzystywanej przez kolejnych mężczyzn, mająca swój finał w pamiętnej scenie z Jaskrem i jego lutnią.

CesarzTemeri

CesarzTemeri

Forum veteran
#2,400
Nov 28, 2020
Margoletta said:
Tego właśnie nie jestem pewna. Pierwsza moja myśl była właśnie taka, że zobaczymy ją w retrospekcji, ale część internautów trafnie wskazała, że Meve będzie najprawdopodobniej córką królowej Lyrii, którą widzieliśmy w czwartym odcinku. Według oficjalnej chronologii serialu Yennefer pomagała królowej Kalis w 1240 r. Bitwa pod Soden miała miejsce w 1263, czyli jakieś 23 lata różnicy między tymi zdarzeniami. Meve zapewne urodziła się kilka lat przed 1240 r., czyli w momencie bitwy powinna mieć mniej więcej tyle lat co wybrana do tej roli aktorka.
Click to expand...
O ile ta chronologia ma jakieś znaczenie, skoro nawet scenarzyści się jej nie trzymają :shrug: Albo więc synowie Meve będą musieli być małymi dziećmi, albo królowa będzie 50-latką o wyglądzie 30-latki.

Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
Next
First Prev 120 of 122

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.