Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
Menu

Register

[UWAGA! - SPOILERY] Serial Wiedźmin (Netflix) - wrażenia spoilerowe

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
Next
First Prev 121 of 124

Go to page

Next Last
Margoletta

Margoletta

Forum regular
#2,401
Nov 29, 2020
geralt.z.rivi.20 said:
O ile ta chronologia ma jakieś znaczenie, skoro nawet scenarzyści się jej nie trzymają
Click to expand...
Obawiam się, że to będzie jeden z tych razy, kiedy akurat będą trzymać się chronologii, bo będzie dotyczyła wymyślonych przez nich historii a nie tego co działo się w książce.
geralt.z.rivi.20 said:
Albo więc synowie Meve będą musieli być małymi dziećmi, albo królowa będzie 50-latką o wyglądzie 30-latki.
Click to expand...
Albo ich w ogóle nie będzie.

sebogothic

sebogothic

Forum veteran
#2,402
Nov 29, 2020
Mnie zastanawia skąd były te zachwyty zaraz po premierze pierwszego sezonu? Pamiętam, że fora pękały w szwach od wychwalania netfliksowego Wieśka, same zachwyty, same ochy i achy. Teraz gdy się wejdzie w komentarze pod newsami nt. drugiego sezonu to nikt na Wiedźminie Netflixa nie zostawia suchej nitki. Gdzie się podziali ci ludzie tak zachwyceni pierwszym sezonem? Albo może ulegli typowej modzie i ślepo podążali za tłumem? Zauważyłem, że nieraz potrzeba okrzyknięcia czy to serialu, czy to gry hitem, klasykiem wszech czasów jest tak silna, iż nie dokonuje się racjonalnych ocen.

CesarzTemeri

CesarzTemeri

Forum veteran
#2,403
Nov 29, 2020
sebogothic said:
Mnie zastanawia skąd były te zachwyty zaraz po premierze pierwszego sezonu? Pamiętam, że fora pękały w szwach od wychwalania netfliksowego Wieśka, same zachwyty, same ochy i achy. Teraz gdy się wejdzie w komentarze pod newsami nt. drugiego sezonu to nikt na Wiedźminie Netflixa nie zostawia suchej nitki. Gdzie się podziali ci ludzie tak zachwyceni pierwszym sezonem? Albo może ulegli typowej modzie i ślepo podążali za tłumem? Zauważyłem, że nieraz potrzeba okrzyknięcia czy to serialu, czy to gry hitem, klasykiem wszech czasów jest tak silna, iż nie dokonuje się racjonalnych ocen.
Click to expand...
Ja tutaj dzielę ludzi którzy widzieli serial na kilka grup: Ogromną większość, która nigdy z wiedźminem nie mieli styczności, obejrzeli kawałek, wzruszyli ramionami i odeszli, część z tych którzy marką kojarzą tylko z Wiedźmina 3 i zachwycali się byle czym, bo w końcu dostali ekranizację swojej ulubionej gry, margines który czytał książki, który od początku spodziewał się kaszany i się nie rozczarował. W tej chwili myślę, że na serial czekają już tylko fani książek, część fanów wiedźmina 3 którym jakość serialu nie przeszkadza z jakiegoś powodu, i chyba ludzie którzy oglądają go tylko ze względu na Henrego Cavilla. Myślę też, że teraz najgłoszniejszą grupą fandomu tego serialu są ci, którzy zdają sobie sprawę z tego jakie to barachło, dlatego tak często można ich teraz spotkać, choć na reddcie serialu nadal widuję ludzi, którzy albo uważają, że serial jest mimo wszystko ok, albo że jest świetny, tylko hejterzy go nie rozumieją.

hismastersvoice

hismastersvoice

Forum veteran
#2,404
Nov 30, 2020
sebogothic said:
Gdzie się podziali ci ludzie tak zachwyceni pierwszym sezonem?
Click to expand...
Skończyły się kontrakty na bałwochwalstwo i ogólna koniunktura związana z produkcją, to i zachwyty się skończyły. Nikt już nie płaci trzydziestu centów za posta na Reddicie, kliknięć też się na przedwczorajszych kotletach nie da zrobić. Znacząca większość prawdziwych widzów nie ma żadnej motywacji do dyskutowania o czymś, co oglądali jednym okiem przy skrobaniu kartofli, więc słychać głównie sarkanie starych weteranów naszego pokroju.

• RED Point
Reactions: depeszZ
G

gialdonar

Forum veteran
#2,405
Nov 30, 2020
hismastersvoice said:
Skończyły się kontrakty na bałwochwalstwo i ogólna koniunktura związana z produkcją, to i zachwyty się skończyły. Nikt już nie płaci trzydziestu centów za posta na Reddicie, kliknięć też się na przedwczorajszych kotletach nie da zrobić. Znacząca większość prawdziwych widzów nie ma żadnej motywacji do dyskutowania o czymś, co oglądali jednym okiem przy skrobaniu kartofli, więc słychać głównie sarkanie starych weteranów naszego pokroju.
Click to expand...
Oj nie. Na reddicie poświęconym serialowi netflixa, nadal zostaniesz zminusowany totalnie, jeżeli napiszesz coś złego o serialu. Dość interesujące i dziwne zjawisko.

hismastersvoice

hismastersvoice

Forum veteran
#2,406
Nov 30, 2020
Większość dużych subredditów poświęconych znanym markom jest korporacyjna albo z urodzenia, albo staje się korporacyjna w wyniku późniejszego przejęcia. Nie dziwni mnie szczególnie zamordyzm tuby pijarowej Netflixa.

SMiki55

SMiki55

Mentor
#2,407
Nov 30, 2020
Margoletta said:
Obawiam się, że to będzie jeden z tych razy, kiedy akurat będą trzymać się chronologii, bo będzie dotyczyła wymyślonych przez nich historii a nie tego co działo się w książce.
Click to expand...
Mowa o tej samej serialowej chronologii, w której magowie rozmawiają o krnąbrnej królewnie Calanthe sześć lat przed jej narodzinami? ;)
hismastersvoice said:
Skończyły się kontrakty na bałwochwalstwo i ogólna koniunktura związana z produkcją, to i zachwyty się skończyły. Nikt już nie płaci trzydziestu centów za posta na Reddicie, kliknięć też się na przedwczorajszych kotletach nie da zrobić.
Click to expand...
E, bez przesady, Netflix może płacić za pochlebne recenzje profesjonalnych dziennikarzy ale nie jest polskim rządem by opłacać trolli w internecie xD

• RED Point
Reactions: milleniumhand1 and Margoletta
hismastersvoice

hismastersvoice

Forum veteran
#2,408
Nov 30, 2020
SMiki55 said:
Netflix może płacić za pochlebne recenzje profesjonalnych dziennikarzy ale nie jest polskim rządem by opłacać trolli w internecie xD
Click to expand...
Taaa...

A mostu byś pan nie kupił?

Margoletta

Margoletta

Forum regular
#2,409
Nov 30, 2020
SMiki55 said:
Mowa o tej samej serialowej chronologii, w której magowie rozmawiają o krnąbrnej królewnie Calanthe sześć lat przed jej narodzinami?
Click to expand...
Dobra, cofam co powiedziałam, bo sobie właśnie przypomniałam, że początkowo według chronologii Netflixa Yennefer urodziła się kilkadziesiąt lat po śmierci swego ojca ;).

sebogothic said:
Click to expand...
Wydaje mi się, że tutaj dużą rolę odegrał moment, w którym Wiesiek został wydany, czyli niedługo po zakończeniu Gry o Tron. Z jednej strony fani GOT zaczęli szukać podobnego serialu, który wypełni pustkę po ich ulubionej serii. Z drugiej natomiast po bardzo kiepskim ostatnim sezonie zadziałała mentalność urażonego klienta, który po złej jakości usługi w jednym "sklepie" zarzeka się, że jego noga nigdy więcej w nim nie postanie i ostentacyjnie zaczyna kupować u sprzedawcy naprzeciwko. Tym sprzedawcą był właśnie Netflix. Oczywiście nie można też zapominać o ciągle niesłabnącej popularności Wiedźmina 3, która w momencie wydania Netflix-owego Wieśka była nawet bardziej widoczna, ponieważ: a) był koniec dekady i Dziki Gon występował w większości podsumowań, b) był i nadal się utrzymuje duży hype na CD Projekt z powodu Cyberpunka. Dlatego też część odbiorców mogła patrzeć na produkt Netflixa przez różowe okulary.

• RED Point
Reactions: milleniumhand1 and SMiki55
adventus.991

adventus.991

Mentor
#2,410
Nov 30, 2020
sebogothic said:
Gdzie się podziali ci ludzie tak zachwyceni pierwszym sezonem?
Click to expand...
A byli tacy? Pomijając oczywiście te przedpremierowe wrażenia od paru osób. Nie natrafiłem na takich widzów nawet na serialowym reddicie, który wybacza temu serialowi najwięcej :p W najlepszym wypadku uważano serial za dobry albo z potencjałem na kolejne sezony.

hismastersvoice said:
Nikt już nie płaci trzydziestu centów za posta na Reddicie, kliknięć też się na przedwczorajszych kotletach nie da zrobić. Znacząca większość prawdziwych widzów nie ma żadnej motywacji do dyskutowania o czymś, co oglądali jednym okiem przy skrobaniu kartofli, więc słychać głównie sarkanie starych weteranów naszego pokroju.
Click to expand...
Mam też inną teorię -Ogólnie nikt o serialu już nie rozmawia, bo każdy go obejrzał rok temu i rozmawiać nie ma o czym. O przeciekach z produkcji S2 można co najwyżej podyskutować, i ludzie dyskutują na reddicie serialowym i growym. Tutaj z oczywistych względów dyskutować o tym się już nikomu nie chce, co najwyżej ktoś rzuci klasycznym hasłem "wesoła twórczość" i na tym się kończy :D

sebogothic

sebogothic

Forum veteran
#2,411
Nov 30, 2020
adventus.991 said:
A byli tacy?
Click to expand...
Wyłącznie. :p Gdzie bym nie wszedł tam ekscytacja i zachwyty, a ja już po pierwszych dwóch, trzech odcinkach miałem mieszane uczucia i wiedziałem w jakim kierunku to zmierza. Wystarczy poczytać tematy na Filmwebie. Wówczas królowały tam pochwały i 10/10. Rok później o wiele bardziej popularnymi opiniami są te krytycznie wypowiadające się o netfliksowym Wieśku. Jest coś takiego jak przemożna chęć okrzyknięcia czegoś arcydziełem, nawet jeśli już z daleka widać, iż jest to grubymi nićmi szyte. Zwykle po jakimś czasie te nie poparte żadnymi argumentami opinie opadają i pojawiają się te bardziej merytoryczne, które na przykładach wyliczają zalety i wady czy to serialu, czy to gry. Ja tam nigdy nie miałem parcia chcąc wpisać się w główny nurt i oceniałem daną rzecz zgodnie z sumieniem a nie modą. Dlatego czy to w kwestii Wiedźmina 3 czy to serialu Wiedźmin od Netflixa przeważają opinie, którą i ja miałem wkrótce po zagraniu/obejrzeniu. W przypadku W3 musiało minąć jednak 5 lat, a serial doczekał się sprawiedliwej oceny już po roku.

• RED Point
Reactions: Deymos666
M

michalek12345

Forum veteran
#2,412
Dec 1, 2020
O dobra wiadomość. Kręcą teraz z choreografem scen kaskaderskich Wolfgangiem Stegemannem . Czyli udało się Netflixowi załapać ( sceny walki miały być pod okiem asystenta Niemca ) Ciekawe czy do jednej sceny czy więcej razy będzie . https://redanianintelligence.com/2020/11/30/the-witcher-is-filming-a-fight-sequence-with-blaviken-stunt-choreographer-wolfgang-stegemann/

• RED Point
Reactions: PATROL
adventus.991

adventus.991

Mentor
#2,413
Dec 1, 2020
Sam Wolfgang nie wystarczy, byleby dali sobie odpowiednią ilość czasu na zaprojektowanie sceny walki i jej nakręcenie. Nie bez powodu potyczkę w Blaviken kręcono jakieś 3 dni (z tego co pamiętam). Mogliby się tak przykładać do każdego ważniejszego pojedynku na miecze.

• RED Point
Reactions: PATROL and Gomola
CesarzTemeri

CesarzTemeri

Forum veteran
#2,414
Dec 5, 2020
redanianintelligence.com

Casting update: More actors join The Witcher and a theory confirmed - Redanian Intelligence

More than two months have passed since showrunner Lauren Hissrich, Henry Cavill, and the team of The Witcher left the relative isolation of Arborfield Studios to film on location. While we don’t know what remains to be filmed, casting news have been sparse, apart from our recent report on Queen...
redanianintelligence.com redanianintelligence.com
Kolejni aktorzy dołączają do obsady. Niejaka Emily Pollet, z nią to mam zagwązdkę, z racji że była określona jako Mother G, to pomyślałem że może to Nenneke, ale gdy z opisu wynikło, że jest matką której siłą odebrano dziecko, to pomyślałem o Larze Dorren. Choć równie dobrze może to być nikt. Drugą osobą jest niejaki Cayvan Coates, przez jego wygląd i wiek jestem niemal pewien, że będzie młodszym Jaskrem. Trzeci koleś to może być ktokolwiek.
Kolejny news potwierdzający to co już wiemy, że w Kaer Morhen pojawią się prostytutki, w tym Danica z pierwszego sezonu, o którą nikt nie prosił. A ponieważ w twierdzy ma się odbyć jakaś walka, Redańscy zastanawiają się czy panie nie będą jakoś w nią zamieszane.

Deymos666

Deymos666

Senior user
#2,415
Dec 6, 2020
geralt.z.rivi.20 said:
w Kaer Morhen pojawią się prostytutki, w tym Danica z pierwszego sezonu
Click to expand...
:facepalm:

Ale spoko, nie ma co krytykować dopóki nie zobaczyłem gotowego materiału, przecież to może być świetne!

• RED Point
Reactions: KeeRay65
kuba_21

kuba_21

Forum veteran
#2,416
Dec 6, 2020
Skoro ma być tam jakaś bitwa, to może jest po prostu jakiś Ochotniczy Huf Kur...tyzan. Albo Geralt postanowił się jednak mimo wszystko spełniać jako kierownik obwoźnego domu rozpusty.

CesarzTemeri

CesarzTemeri

Forum veteran
#2,417
Dec 6, 2020
kuba_21 said:
Skoro ma być tam jakaś bitwa, to może jest po prostu jakiś Ochotniczy Huf Kur...tyzan.
Click to expand...
Coś czuje, że będzie coś w rodzaju ataku Salamandry, i rzeczywiście Kurtyzany mają służyć za wsparcie, a nie robić to od czego są. Ech, w Tańcu ze Smokami jeszcze wojujące prostytutki miały o tyle sens, że po prostu niedaleko Czarnego Zamku był burdel, a na murze Jon potrzebował każdych rąk do pracy, a że jedna z pań akurat umiała obsługiwać kuszę, to kto tu będzie wybrzydzał. A tutaj mamy w zasadzie wydarzenie wzięte kompletnie z dupy nie wiadomo po co. No ale dalej z tego co słychać będą już zupełnie nowe wydarzenia nie mające nic wspólnego z książkami, więc co się mamy przejmować.

D

dzodzik

Senior user
#2,418
Dec 6, 2020
E, dla mnie to jest logiczne posunięcie. Przecież wiedźmini byli znani ze swej wielkiej chuci. Więc jak by nie było tutaj Pań lekkich obyczajów, to cnota Ciri byłaby w wielkim zagrożeniu. A tak, to reżyserka sprawnie wybrnęła z tego dylematu.:cry::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:.
Oj, człowiek łudził się, że w drugim sezonie będzie lepiej, ale jak widzę pomysły dzielnej showrunnerki, to oczy sobie chcę wydłubać.

Chodak

Chodak

Forum veteran
#2,419
Dec 6, 2020
O, to to. Wszak "Wiedźmak chutliwy jest ponad wszelką miarę". Znając poziom zrozumienia materiału źródłowego przez Showrunnerkę można założyć, że powyższe zdanie wzięła całkiem na poważnie. :D

PATROL

PATROL

Moderator
#2,420
Dec 6, 2020
"Show, don't tell"

Nie udało się tego wyeksponować dialogowo w wyciętym materiale z odcinka nr 2, więc tutaj będzie jak znalazł jako obrazowe sportretowanie księgi mądrości :D

Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
Next
First Prev 121 of 124

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.