[UWAGA! - SPOILERY] Serial Wiedźmin (Netflix) - wrażenia spoilerowe

+
Wyciekło właśnie zrobione z ukrycia zdjęcie dublera-kaskadera Liama....
liam-joel.jpg

Nie byłam pewna czy nowy Geralt nie będzie miał innej fryzury i medalionu, a zdaje się mieć takie same.
Wygląda dobrze (a to dubler, aktor wyglądać będzie jeszcze lepiej).
Ale szkoda, że nie dano mu więcej zarostu na twarzy.....
Ten sam ikoniczny komplet spodni z kultową już koszulą. Nowy miecz.
I kurtka bardzo bliska książkom. Wydaje mi się że jeszcze w żadnej adaptacji nie widzieliśmy Geralta w zgodnej z książkami ćwiekowanej czarnej skórzanej kurtce. Kurtka z sezonu 3 też była bliska książkom, a ta jest jeszcze lepsza.

W takim razie Netflix musi opublikować niebawem oficjalne zdjęcie Liama....

Last edited:
Kurtka z sezonu 3 też była świetna, a ta jest jeszcze lepsza.
Jeśli to jest lepsze niż wdzianko z trzeciego sezonu, to nic dziwnego, że Cavill sobie poszedł. Nie to, bym jakoś bardzo tęsknił. Trudno mi pojąć, jak ktoś, kto jeszcze niedawno analizował krój sukien i jak się wydawało, ma o tym pewne pojęcie, teraz może chwalić to coś. Przecież to wygląda na uszyte przez początkującego cosplejera, który zaliczył kilka krawieckich kursów online. Facet sprawia wrażenie zażenowanego i wcale mu się nie dziwię, bo prawdopodobnie przegrał jakiś zakład.

No to wygląda tragicznie. Niestety nauczony wyciekami z pierwszego sezonu wiem, że w samym serialu postprodukcja raczej nie podciągnie tego jakościowo.
Jedyne co, to że jest to dubler, aczkolwiek nie sądzę, że odarliby jego strój z detali, ich po prostu w tym projekcie nie ma. Troczków, pasków, ćwieków, ciekawej faktury, kontry kolorystycznej, wszystkiego brakuje.

Tylko prawdziwi fani marki rozpoznają na tym zdjęciu model numer siedem codziennej marynarki wiedźmińskiej z kolekcji wiosna/lato 1248 domu krawieckiego Gutenstein Huggen.

Ciekawe komu podpieprzył tego Gladiusa, czyżby rzymianie gdzieś przechadzali się po ziemiach północnych? Nie zdziwiłbym się jakby wyszli z któregoś monolitu.
Wiedźmin Żeralt wychodzi z koloseum. Stąd ten gladius. W porównaniu do Śp. Admirała Gwiezdnej Floty, udało mu się przeżyć i wyrwał się ze szponów łowcy nagród Bonharta.

Jedyny pozytyw, jaki widzę na tym zdjęciu to szczupła sylwetka aktora, ale w sumie to nawet nie jest Hemsworth, który zresztą ostatnio chyba specjalnie pod tę rolę wziął się za treningi. Przyznam też, że Geralt z tymi lekkimi zakolami wyglądałby całkiem nietuzinkowo.

Wyciekły kolejne zdjęcia z planu. Tym razem jest na nich faktycznie Liam a nie jego stunt double.

IMG_20240516_133916.jpg

IMG_20240516_141907.jpg

IMG_20240516_141843.jpg

IMG_20240516_142253.png

IMG_20240516_132939.jpg

IMG_20240516_134227.jpg

Ponownie nagrywają scenę walki Geralta z Vilgefortzem tylko teraz już z twarzą Liama i widzimy go też w zbroi z 2 sezonu...

Jest jeszcze zdjęcie Anyi jako Yen. Strój nadal dość skromny jak na Yen ale przynajmniej jest na czarno xD
IMG_20240516_133911.jpg

Przyznam, że tak jak jeszcze miałam jakieś zainteresowanie sezonem 3 tak ten 4 już bardzo mało mnie interesuje, ale tego jak będzie wyglądał Liam byłam ciekawa. I moim zdaniem wygląda ok tylko co z tego...:)

Last edited:
Taki off-brand Henry. Jak będzie naśladował jego grę, to bez większej różnicy dla serialu w sumie.

Jak patrzę na tę zbroję, to mi przychodzą do głowy wyobrażenia jakiegoś klubu dla osób lubiących skórzane akcesoria. Nie to bym bywał. Jest tak bzdurna, że prawdopodobnie służyła wcześniej striptizerowi.

Top Bottom