W pełnym słońcu

+
A ja mam pytanie, czy prócz ogniska w pobliżu maliniaka jeszcze gdzieś można zastac Adama? Nie wydałam go Julianowi. W domu go nie zastałam (sprawdzałam jakoś wczesnym wieczorem), a przyda mi się do skończenia zadania z siostrami (metoda z Jaskrem nie wchodzi w grę, gdyż mam niewinną krew na rękach. Średnio ona niewinna moim zdaniem, ale sposobu wypełnienia questu moje zdanie nie zmieni). W każdym razie: rano przy ognichu też Adasia nie bylo. Ktoś podpatrzyl, kiedy on się pojawia?[edit]Moj błąd, czekałam nie przy tym ognisku.

Witam, mam taki błąd : przychodzę na pola (po zmroku, o zmroku warianty najróżniejsze). Jeżeli jest Jaskier to z nim rozmawiam, pytam sie jak z poematem on sie pyta czy nie można zaczeka do jutra następnie geralt stwierdza za późno, będziesz musiał improwizować pojawia sie północnica i mówi tekst "alino to ja twoja siostra" i wszyscy się rozchodzą. Może jeszcze dodam, że prawdopodbnie zabiłem południce przy maliniaku przed tą rozmową. Ale ponieważ geralt mówi że ich się nie da zabi czy coś to zignorowałem to.Proszę o pomoc :(

Podpowiem, że w moim wypadku na pola zjawiłem się punk godzina osiemnasta i wtedy spotkałem Jaskra w maliniaku z dostatecznym zapasem czasu aby przytrzymać ducha Aliny do zmroku. JankuByq, można ją zabijać nawet kilkukrotnie, każdego dnia o świcie odrodzi się, więc to żaden problem, dzień zwłoki Cię to będzie kosztować po prostu.

Mam problem z poskładaniem lustra. Znajduję kawałki, ale nie mogę ich podnieść ani zabrać, generalnie jakby stanowiły element krajobrazu.

Kambar said:
Mam problem z poskładaniem lustra. Znajduję kawałki, ale nie mogę ich podnieść ani zabrać, generalnie jakby stanowiły element krajobrazu.
Kawałki lustra są w ciałach południcy - panny młodej :)

Odnośnie mlynu i ostatniej czesci lusterka. trzeba wejść na dach najpier po schodach a potem po deskach ;)

ja tez nie powiedzialem julianowi jak zginela celina a i tak po piesni jaskra, mimo ze daje celinie wianek to nie ma zadnego info ze ja odczarowalem i geralt sam mowi julianowi ze nie dalo sie zrobic nic w sprawie duszy celiny ???

Witam. Do czego służy wianek z nieśmiertelników? W poradniku nic nie pisze aby nim odczarować Aline. I jest do zdobycia w zadaniu pobocznym czy trzeba go wziąć?Prosze o odpowiedź

Gocal07 said:
Witam. Do czego służy wianek z nieśmiertelników? W poradniku nic nie pisze aby nim odczarować Aline. I jest do zdobycia w zadaniu pobocznym czy trzeba go wziąć?Prosze o odpowiedź
Jeśli już to pomoże Celinie. Choć coś jest skopane z tym questem, bo wianek mi wzięła, po czym powiedziała, nikt jej nie umie pomóc, a w dzienniku wyskoczyło, że Celinie zaś nie umiałem pomóc.

Ja bym go wzięła, dlatego że wtedy będziesz mógł odczarować Połnocnicę Celinę i najprawdopodobniej najdzie ci doświadczenia, a poza tym jak nie odczarujesz Celiny, to będziesz musiał stoczyć walkę z nią.

a komuś się udało odczarować celine?? bo ja miałem to co Iwona wyżej napisała czyli niciale bez ściemy proszę

Istotna jest rozmowa z kolesiem - ( imienia nie pomnę dawno to było) - który prosi ,żeby pomóc obu siostrom. Wtedy wianek działa.

j3zus said:
a komuś się udało odczarować celine?? bo ja miałem to co Iwona wyżej napisała czyli niciale bez ściemy proszę
Hm... zależy, co się rozumie przez "uratować". Bo jeśli: dostać wpis do dziennika, właściwą opcje dialogową do Juliana [typu: "Celinie także udało się pomóc"] tudzież "punkty ekspa" - to NIE. Ale jeśli: uwolnić jej duszę, żeby sobie poszła w zaświaty jak Alina - to raczej TAK, bo gdy po sprezentowaniu Celinie wianka, Geralt ponownie przyszedł na Pola [także wieczorem], to Celiny-północnicy nigdzie nie było [ani przy przejściu, ani pod drzewem wisielców, ani tam, gdzie ją Adaś zaciukał; dłuższy spacer po całej okolicy też nie zaowocował spotkaniem z Celiną]. A gdyby jej nie dać tego wianka, to się szwenda Północnica za każdym razem, jak Geralt na Pola wejdzie. Więc tak na logikę, to zadziałało... Tylko gra nie bardzo to do końca dokumentuje.

Witam ja rónież mam problem ze znalezieniem kawałków lustra chodzi o to koło młyna (tu już wyczytałem że trzeba wejść na dach), ale nadal nie wiem gdzie szukać tego kawałka koło malin w miejscu gdzie znajduje się duch Aliny. Prosze o jakąś porade z góry dziękuje

ten sam bol... 4 kawalki i brak piatego ( na mapie mam zanznaczone ze lezy jeszcze w maliniaku ( ale tam brak) i w okolicach mlyna ( jeszcze nie sprawdzalemjak sie bryka na dach)za to zaobserwowalem ciekawe zjawisko - tuz przy wysciu z pol do wioski cala ziemia jarzy sie tak jakby bylo tam gdzies lustro ( tak ajk w miejscach gdzie pojawily sie panny mlode z lustrami) ale brak panny mlodej wiec i lustra...ide powspinac sie na mlyn.. jak sie nie uda - wroce tu ;)

Macie problem? W maliniaku od razu mówię, że nie ma lustra. Sama myślałam, że tam jest, ale to była tylko pomyłka, nawet nic nie świeciło. Co do tego młyna, czy czegoś tam, to po prostu po beczce, potem desce... Jak będzie tam południca, to po prostu trzeba na nią kliknąć i Geralt sam tam pójdzie.

no tak tylko dalej nie wiem gdzie może znajdować się piąty kawałek lustra jak nie w malinach to gdzie????

Top Bottom