W pełnym słońcu

+
j3zus said:
SPOILER PONIŻEJ[size=4pt]musisz ją zabić... spokojnie, to jej nie odegna[/size]
i moja prośba zaznaczajcie spoilery za pomocą ionki w prawym górnym rogu ikonek z bb-codes.np.
Przykład
żeby zobaczyc jego zawartośc należy kliknąc w "spoiler"EDITIwona sorry nie wiedziałęm a pozatym to ja nikogo nie ostyrzegam....Poprostu piszę .

Czesio, proszę, przestań upominać użytkowników forum. Moderatorem nie jesteś. Co najwyżej, możesz coś sugerować, ale i tutaj zalecam ostrożność. ]:->Dla Twojej informacji: 15 stycznia (nawiasy kwadratowe powinny być) jeszcze nie istniał :wall:

Witam. Jestem w IV akcie i nie mogę wykonać zadania "Na pełnym słońcu". W I akcie pozwoliłem spalić Abigail na stosie, więc musiałem wybrać opcję z samobójstwem Adama. Jednak, gdy ten zabija się, to pojawia się jego duch i nic się póżniej nie dzieje. Według poradnika powinien pojawić się duch Aliny, ale się nie pojawia! Zrobiłem jakiś błąd, czy to bug? Ten duch Aliny powinien się pojawić zaraz po samobójstwie Adama? Proszę o pomoc.

VincentMeiss said:
Witam. Jestem w IV akcie i nie mogę wykonać zadania "Na pełnym słońcu". W I akcie pozwoliłem spalić Abigail na stosie, więc musiałem wybrać opcję z samobójstwem Adama. Jednak, gdy ten zabija się, to pojawia się jego duch i nic się póżniej nie dzieje. Według poradnika powinien pojawić się duch Aliny, ale się nie pojawia! Zrobiłem jakiś błąd, czy to bug? Ten duch Aliny powinien się pojawić zaraz po samobójstwie Adama? Proszę o pomoc.
Może zainstaluj najnowszego patcha (poprawia trochę błędów), wczytaj jakiegoś wcześniejszego save'a, nie wiem jak to jest, bo Abigail ani razu nie zabiłem, ale spróbuj to co Ci napisałem, przeważnie pomaga ;).

zagorowix said:
Z Jaskrem jesteście umówieni wieczorem (czytaj chwilę przed 18) PRZY MALINIAKU - pod takim wielkim suchym drzewem na pagórku.Ja zrobiłem tak:1. Polazłem na Pola, w pobliżu wspomnianego drzewa jest ognisko (czasami Adam tam przesiaduje).2. Pomedytowałem do 17:30.3. Biegusiem na pagórek, jak się odwróciłem w stronę wioski to widać było jak Imć Jaskier nadciąga.Ważne, żeby być tam przed 18, bo o ile dobrze pamiętam, po tej godzinie nieustraszony bard daję nogę do karczmy albo gdzieś indziej.
bylem i nic

Przed 18.00 to jak grałem zawsze pojawiała się tylko południca. Musiałem zawsze pojawić się na pagórku pomiędzy 19.00, a 20.00. Dopiero wtedy mogłem wypełnić to poronione zadanie :-\

SzymonBbenek said:
Jaskier przychodzi międzu 18 - 19, tak jak już zostało powiedziane. Najlepiej iść na Brzeg do ogniska przy jaskini elfów i medytować do wieczora ( po prostu klikasz odpowiednią ikonkę ). Kiedy się "obudzisz" idziesz na Pola przez to najbliższe przejście i Maliniak masz kawałeczek przed sobą.Zróbcie dokładnie TAK a napewno spotkacie na polach Jaskra !!!

Rzeczywiście coś jest nie tak z celinową częścią tego zadania. Wianek z nieśmiertelników znika, a Celina nie.Nie wiem, jak przedmówcy, ale gram na stanie gry sprzed poprawki 1.3. To może być ta nie pełna zgodność poprzednich zapisanych stanów gry z najnowszą jej wersją, wspomniana przy instalacji poprawki. I tak pomoc Celinie jest dodatkiem do tego zadania, pozostaje więc jedynie kwestia braku satysfakcji.

Prosze o pomoc nie moge znalezdz jednego kawalka zwierciadla...wszytkie sa zaznaczone na mapie i 4 sa a 5 to co jest zaznaczony przy zrojnowanym mlynie sie nie pojawia. w dodatku za kazdym razem musze walczyc z Alina zanim wezme zwierciadlo...dodatkowo jest tak ze jak 1 raz wchodzisz i szukasz aliny na polach to moja rozmowa konczy sie tym ze chce mi wydrapac oczy bo jej mowie ze umarla ( konczy sie odrazu walka) czy to jakis blad ( przechodzilem 4 akt juz 3 razy i caly czas to samo.... czy ten kawalek zwierciadla jest gdzie ws srodku bo do tego budynku sie nie da wejsc???prosze o pomoc

O ile pamiętam, kawałek zwierciadła o którym mówisz jest na dachu zrujnowanego młynu. Spróbuj go obejść, bo z którejś tam strony jest deska po której można wejść.
w dodatku za każdym razem muszę walczyć z Alina zanim wezmę zwierciadło...
To nie błąd, to jest zamierzone.

Tak, na prawdę umieszczenie tego kawałka zwierciadła na górze jest zabójcze. Mordowałem się, a mordowałem. Przyszedł mój kumpel przypadkowo kliknął na deskę, a tam lustro. Nie raz także spotykałem się z lamentami dotyczącymi tego kawałka zwierciadła. By tam wejść trzeba wejść jak najwyżej się da po schodach, a później po deskach.

trzeba wejść na górę budynku. wchodzisz na schody, potem na deski na kąsek placu na górze. za dnia powinna tam się Alina pałętać :Drachu ciachu i po strachu. mnie się jakoś to udało szybko przejść :)powinni trochę poprawic GPSa w Wiedźminie bo czasem można się przez to pogubić.

Witami od razu zaznaczę że nie udało mi się na tym forum znaleźć odpowiedzi, ani w poradniku.Pokazałem lustro południcy (zamordowana Alina) a następnie, zgodnie z sugestią powinienem udać się do Pani Jeziora lub Guślarki i porozmawiać.Problem w tym że żadna z owych osób nie chce na ten temat ze mną rozmawiać. Próbowałem z innymi (w tym z Jaskrem) ale ten sam efekt. Z południcą również nic nie mogę zrobić.Normalnie mógłbym ominąc to zadanie, gdyby nie fakt iż jest ono wymagane w ścieżkach przeznaczenia, wolne elfy...Proszę o pomocRafał K

Rozmowy z Jaskrem i Julianem nic nie dają. Jaskier jedynie wspomina, że przygotowuje nową balladę (ale nic więcej). Przeglądałem wszystkie punkty tego zadania i wydaje mi się iż wszystkie zostały zrealizowane.RafałPS Zacząłem od początku akt IV - doszedłem do tego samego momentu - i znowu nic.Już brak mi pomysłów. :wall: ???

Hmmm ... a poczekaj do godziny 20, wtedy na polach powinien pojawić się Jaskier. Dopiero wtedy pokarz Alinie zwierciadło. Jaskier wyrecytuje swoją balladę i południca powinna zostać odczarowana :)

Top Bottom