W pełnym słońcu

+
Pamiętam, że też miałam podobny problem - wczytałam wcześniejszego save'a, Jaskra już nie zaczepiałam, tylko poszłam na pola o 15, pomedytowałam do 19 a potem stałam na wzgórzu i stałam, i stałam... aż przyleciał Jaskier i quest potoczył się dalej. Ale wydaje mi się, że to było grubo po 20, bo stałam naprawdę długo ;)

W takim razie jeszcze jedno pytanie. Czy w pierwszym akcie zabiłeś Abigail? Bo jak tak, to musisz szukać Adama, nie Jaskra ^^"Ale fakt, faktem, że najpierw trzeba pogadać z Guślarką lub Panią Jeziora o "sprawie natury duchowej" - czy jakoś tak xD

Layla said:
W takim razie jeszcze jedno pytanie. Czy w pierwszym akcie zabiłeś Abigail? Bo jak tak, to musisz szukać Adama, nie Jaskra ^^"Ale fakt, faktem, że najpierw trzeba pogadać z Guślarką lub Panią Jeziora o "sprawie natury duchowej" - czy jakoś tak xD
racja... to zalezy od tego co zrobiłeś z Abigail... chyba większośc ją oszczędziła, bo póki co nikt nie wpadł na to :D

Abigeil oszczędziłem. Co do czekania na Jaskra - raz próbowałem (do 21.00), ale cofnę się do miejsca gdzie mam pokazać lustro południcy, zaczekam na Jaskra (o ile się pojawi) i dopiero ok. 19.30 pokaże Alinie lustro.Dziękuję wszystkim za próby pomocy.Rafał K

Wątku nie zamykam - daj znać, czy się udało ;)Może ktoś wpadnie na jeszcze jakiś pomysł?Tylko bez spamu mi tu ;>

Przygoda "W pełnym słońcu" jest jak na razie najmniej dopracowaną. Najpierw nie mogłem znaleźć ostatniego lustra, które jest na dachu młyna, fakt, moje przeoczenie. Potem Jaskier nie może dojść na miejsce. W poradniku jest napisane, żeby się z nim spotkać po 20:00, ale w grze Geralt mówi, żeby Jaskier zdążył napisać poemat przed zmrokiem. Poszedłem o 17:00, poczekałem do 17:30 i bard przyleciał w końcu. Niby nie bug, ale przez jakiś czas jest trochę dezorientacji. No i trzecia rzecz, miałem wianek z nieśmiertelników, ale przy końcu zadania gdy pojawia się Celina wianek znika z listy posiadanych przedmiotów, a Celina nie zostaje odczarowana. Mam patcha 1.3 i dalej wydaje mi się, że ta przygodna powinna być dopracowana, zdecydowanie odstaje od reszty.

Dokładnie.Wszyscy mają te same problemy - wiatrak, Jaskier i wianek. Nie ma (chyba) opci "patrz w górę", więc nie możemy zauważyć południcy na dachu, Geralt nam żadnych wskazówek nie mamrocze.. Wg poradnika bard pojawia się po ósmej, czekałam dwa dni i nic się nie działo, dopiero za trzecim (i to o 19) Jaskier raczył się łaskawie pojawić. I na koniec znikający wianek. To chyba naprawdę da sie poprawić..

Poza tym (chyba) nie ma możliwości wykorzystania wianka w przypadku wydania Abigail(nie pojawia się Północnica Celina.

Dzięki wskazówkom umieszczonym w tym wątku nie miałem najmniejszych problemów. Jedyne co mi nie pasuje to ten nieszczęsny wianek i Celina.Po odczarowaniu Aliny zagadnąłem Celinę, która skruszona poprosiła o włożenie jej wianka, następnie zniknęła i nic.

jadamgram said:
Dzięki wskazówkom umieszczonym w tym wątku nie miałem najmniejszych problemów. Jedyne co mi nie pasuje to ten nieszczęsny wianek i Celina.Po odczarowaniu Aliny zagadnąłem Celinę, która skruszona poprosiła o włożenie jej wianka, następnie zniknęła i nic.
To jest bug.Równie dobrze możemy wykożystac wianek ale Julian i tak dowie się,że nie mogliśmy Celinie pomóc.

Ja od razu jak nie wyszlo z lustrem to poszedlem do Pustelnika i On mi powiedzial,ze Pani Jeziora lub Abigaill cos poradza.Potem "namowilem" Jaskra.Pisze o tym Pustelniku bo moze tam powinienes sie najpierw udac???

Witam. Jestem już prawie na końcówce aktu IV, mam teraz nieskromny problem w zadaniu W pełnym słońcu. Mianowicie jest moment, w którym trzeba pozbierać kawałki rzeczonego zwierciadła. I moje pytanie... Jak to zrobić??? Podchodzę do jakiejś części tego lusterka, ładnie połyskuje i to wszystko. Nie mogę go w żaden sposób podnieść :/ Szukałem na forum podobnego problemu. Nie znalazłem. A jeśli przeoczyłem to przepraszam.

Części lusterka nie powinny aby znajdować się w ciałach Pięknych Południc, które masz zabić? ;)A co tam znalazłeś... nie mam pojęcia w tej chwili... :p

Jeśli nie znalazłeś przez szukajkę, to może rzeczywiście nikt o tym nie pisał.Jednak nowy wątek zbędny - mamy cały temat o zadaniu 'W pełnym słońcu' - zatem scalam i mam nadzieję, że ktoś Twój problem rozwiąże (a na wszelki wypadek przejrzyj ten temat dokładnie, a wiadomo? Może jednak było...)

Problem rozwiązany :) Faktycznie, że kawałki lustra mają Południce. A, że ja na pola poszedłem w nocy to Południc nie było. A co znalazłem w nocy?... Ano nic. Tylko w tych miejscach, w których pojawiają się południce w nocy są migotające punkciki. I pomyślałem, że to są właśnie kawałki zwierciadła. ;)

Powinna nie pojawiac sie na polach?Co do spotkania z jaskrem,obok maliniaka-20 to za pozno,jaska juz nie ma,trzeba przyjsc tak okolo 18.30.A tam gdzie sa kawalki lustra swiatlo razi w oczy i stoi sobie Alina,i jesli dobrze pamietam trzeba kawalki zbierac w pewnej kolejnosci.

Ale i tak najlepszym rozwiązaniem jest zbieranie po kolei chyba ze ktos woli bieg przez srodek pól i spotkania z poludnicami.(ja jak zbieralem nie spotkalem zadnej poludnicy oprocz Celiny przy kawalkach lustra)

Witam mam taki problem: w zadaniu "W pełnym słońcu" po zebraniu czterech luster nie mogę odnaleźć piątego. Jest ono oznaczone na mapie, ale jak podchodzę do wyznaczonego miejsca nic się nie dzieję.To moję 3 podejście od początku gry przy różnych patchach więc jestem zrozpaczona. Proszę o pomoc! :dead:

Zapewne chodzi ci o to ktore powinno byc przy ruinach budynku?Musisz wejsc na dach budowli.Wchodzisz na schodki a potem juz sie domyslisz którędy iść dalej.

Top Bottom