A ja zadam pytanie z zupełnie innej beczki.Otóż gdy chcę zainstalować sobie przygodę do Wiedzmina (a mam juz 2,w czym 1 nie dziala) Wszystko dobrze robie,ale mimo to nie ma jej gdy włączę nową grę i dodatkowe przygody.Bardzo proszę o pomoc.
To nie jest wątek o instalacji przygód.BYEJunior said:A ja zadam pytanie z zupełnie innej beczki.Otóż gdy chcę zainstalować sobie przygodę do Wiedzmina (a mam juz 2,w czym 1 nie dziala) Wszystko dobrze robie,ale mimo to nie ma jej gdy włączę nową grę i dodatkowe przygody.Bardzo proszę o pomoc.
Jest miecz Berengara, który można "dostać" od Berengara.Tutaj Flash napisał jak dostać miecz Berengara lub zmienić modele mieczy wykuwanychAndrew said:"Dla zgodności pomiędzy wersjami do FCR, Flash Moda i podstawową przywrócono oryginalne modele miecza dla mieczy wykuwanych."Czy to znaczy,że nie ma miecza Berengara.
(od siebie dopiszę, że nazwy plików to it_stlswd_xxx.uti, gdzie za xxx wstawia się litery odpowiadające kolorom meteorytów np. bbb - trzy niebieskie, rrr - trzy czerwone itd.)Andrew said:Jeśli zależy ci na modelu miecza Berengara to po prostu zdobądź miecz Berengara. Od którejś tam wersji moda Berengar upuszcza miecz po śmierci w obydwu ścieżkach fabularnych.Jeśli chcesz zmienić modele mieczy wykuwanych będziesz jedynie potrzebował D'jinniego. Otwórz pliki z mieczami i zmień model appearance na 4. Zmiana zadziała na nowo zdobytych mieczach, nie tych, które już masz w ekwipunku.
Czy jeżeli wykuje inny miecz ( nie z 3 czerwonych) to problem zniknie ? I dlaczego np. z 2 niebieskich i 1 czerwonej jest słaby na pancerze ? A obrażenia ma wpisane większe. Nie rozumiemFlash said:Flash said:A ja mam problem. Kupiłem miecz od kowala i mam 3 pochwę przy pasie chociaż nie mam tam żadnego miecza :| ?Dodam, że problem pojawił się po kupieniu wykutego miecza.Flash said:Mam dziwny bug. Mianowicie po wykuciu miecza z 3 czerwonych meteorytów i założeniu go mam dwi pochwy, jedna na plecach, a druga przy boku mimo, że nosze jeden miecz. Mod w wersji 1.02, Wiedźmin 1.5 i FCr 1.2. Przy instalacji Scabbard Mod oczywiście wybrałem opcje FCR.Flash said:Dziękuję za zgłoszenie.Niestety skrypty moda nie zawierają błędów i wykorzystują wiele środków zapobiegawczych na tego typu bugi. Niestety, bo jeśli to by była wina mojego błędu, łatwo byłoby to naprawić, a tak nie wiadomo co jest przyczyną takiego zachowania gry.
Ty lepiej powiedz skąd miałeś miecz srebrny w pierwszym akcie?OKMtobik2010 said:ja mam takiego buga (załącznik) jak to zlikwidować?
PO WALCE jrst tak jak tu http://www.xfire.com/profile/polonia54/screenshots/?view#95185131Hajtosek said:Ja mam problem bo po walce wywala mi kawałek miecza po za pochwe albo pochwe od miecza na łeb !