[W1] [W toku] [Świteź] Inspiracja wierszem

+
[W1] [W toku] [Świteź] Inspiracja wierszem

WITAM WSZYSTKICH FANÓW WIEDŹMINA !!!

Mam przyjemność zaprezentować wam projekt nowej przygody pt. "Świteź" .
Jest to produkcja dwóch niezależnych panów o nicku

MuzyQ
P|aYeR

Fabuła jest wynikiem inspiracji wierszami A.Mickiewicza "Świteź" i "Świtezianka". Fabuła została osadzona w wiosce nad jeziorem, w mieście i na bagnach. Jest bogata w nowatorskie pomysły, których jeszcze nie widzieliśmy w żadnej przygodzie. Dzisiaj za dużo szczegółów i planów na przyszłość nie zdradzamy, ale możemy wam powiedzieć co jest pewne i co mamy zrobione :)

Co nasza przygoda zaoferuje?

- unikalny klimat
- autorską muzykę
- nowe rozrywki
- wielowątkową fabułę
- zadania poboczne powiązane z głównymi zadaniami
- liczne ester eggi
- rozbudowany romans
- ukryte questy

A to dowód naszych prac i chęci.

[media]http://www.youtube.com/watch?v=B2AGMBtOMKc[/media]

Mam nadzieję że wam narobiłem smaku :)

https://www.facebook.com/witcherswitez

O wszelkich postępach i zmianach w projekcie będziemy pisać na stronie facebooku i na forum. Możecie nas tam dopingować i mobilizować ;)

A teraz wasza kolej :) Jeśli macie pytania to pisać, postaram się odpowiedzieć na wszelkie pytania w miarę możliwości :)

No, no, ładnie. Pisaliście, że przygoda będzie na bagnach, w mieście i nad jeziorem. Czy te lokacje będą wzięte już z gry czy sami je projektowaliście? I jakie będą te nowe rozrywki? Brzmi to bardzo kusząco :D

EDIT: Fajna muzyka :D

Lokacje są z gry ale cała reszta, dekoracje, ludność ustawiamy sami :) Jeśli chodzi o nowe rozrywki, to nie chciałbym rzucić od razu hasłem :) W następnym tygodniu mogę obiecać na 100% będzie kolejny filmik i być może pokażemy właśnie coś z działki rozrywki :)

O wyjdzie nowa przygoda ;) Bardzo mnie to cieszy ;)

Moje pytania:
- Kiedy rozpoczęły się prace nad przygodą?
- Ile osób pracuje nad przygodą?
- W jakim stopniu jest już gotowa? (Określ w %)
- Przewidywalna data premiery?
- Będzie to przygoda nastawiona raczej na dialogi czy też na walkę? (pytam bo w filmiku nie ma ani jednej sceny walki)
- Geralt będzie mógł znaleźć podczas przygody jakieś miecze? Lub będzie można u kogoś jakiś kupić?
- Czy będą może jakieś nowe modele mieczy?
- Czy wszystkie modele postaci wykorzystane w przygodzie pochodzą z głównej gry czy też może jakoś niektóre zmodernizowaliście?
- Jak długo będzie trwała rozgrywka na zasadnie przejścia tylko zadań głównych, a jak długo z przejściem wszystkich możliwych questów?
- Czy lokacje będą jakoś przebudowane? (jeśli tak to w jakim stopniu?)
- Czy radziliście się kogoś kto wydał przygodę do wiedźmina cieszącą się dużą popularnością?
- Czy jest to wasza pierwsza produkcja?
- Czy przygoda będzie nieliniowa?(konsekwencje wyborów w questach na dalszy przebieg rozgrywki)

Na razie tyle. Jak mi coś wpadnie do głowy to jeszcze zapytam.

:) Ile pytań bardzo mnie to cieszy, z wielką radością odpowiem :)1. Prace nad przygodą trwają ponad dwa tygodnie, tak krótko. 2. Nad przygodą w djinni pracują dwie osoby, do testów mamy jeszcze jedną. 3. Nawet jak bym mógł, to ocenić na ile % jest gotowa, bym nie odpowiedział.4. Premiera, no cóż, latem.5. Staramy się to zrównoważyć, ale ostateczna decyzja często będzie należała do gracza. Wszystko będzie zależało od wyborów i raczej rzadko będą to wybory jasne, podczas dialogów. 6. Gerald bedzie zmuszony do szukania nowych mieczy jak i ich ulepszania.7. Jeśli chodzi o modele mieczy... ? Może, może :) 8. Wiele modeli będzie z gry lecz zapewne zobaczycie nowe tekstury. 9. Puki co mamy większość fabuły głównej spisanej, nie mam pojęcia ile zajmie przejście, nie będą to na pewno 2-3 godziny.10. Lokacje tylko dekorujemy. 11. Nikogo się nie radziliśmy.12. Produkcja moja, nie jest pierwsza, lecz żadna z moich wcześniejszych prac nie wyszły na światło dzienne. 13. Przygoda będzie strasznie nie liniowa :)

No wiemy, odmęty :/ Dlatego zdecydowaliśmy się na dodanie innych lokacji. Bagien i miasta, do tego oczywiście inne ale jak narazie, tajne.

Pete12259 said:
EDIT: Fajna muzyka :D

Raczej jeszcze nie autorska. To utwory z albumi "Wiedźmin - muzyka inspirowana grą"

EDIT:

A żeby nie było że tylko marudzę, zawsze chętnie zagram w kolejną przygodę do W1. Dzieła fanów są ciekawe, zabawne i na pewno godne uwagi. Z informacji jakie dostaliśmy dotąd nie wynika zbyt wiele, oprócz tego że z powrotem sięgamy po klasykę literatury polskiej, co okazało się sprawdzoną ideą. Życzę wam wszystkiego dobrego, wydania dzieła i nie zgubieniu się po drodze jak wiele twórców co zaczęli a nie skończyli...

Fajnie że Wiedźmin1 może nawet teraz żyć drugim (trzecim? czwartym?) życiem dzięki d'jinniemu i zapałowi twórców przygód. Skoro nie możemy się doczekać edytora do RED Engine, "Świteź" będzie musiało zaspokoić apetyt fanów.

PIaYeR said:
Witam czas się włączyć do odpowiadania na pytania ;] filmiki były nagrywane frapsem i łączone wszystko w windows movie maker.

Ok,tak się tylko pytam :D

Planujemy co tydzień coś nowego udostępniać oczywiście nie będzie to zawsze filmik ale może jakieś screeny ogólnie mówiąc naprawdę jest co udostępniać ale na to przyjdzie swój czas;]będziemy się starać odpowiadać na pytania które oczywiście nie będą zbyt dużo zdradzać.

Propsik leci, przygoda się zapowiada naprawdę przednio. Początkowo mówie, że to pewnie coś w stylu "z dużej chmury mały deszcz", ale po przeczytaniu opisu przygody i obejrzeniu trailera, moje zdanie zmieniło się o 180 stopni. Przygoda widać robiona z dużym rozmachem, pasją i zaangażowaniem. Powodzenia!

Ktoś na yt napisał, czy nie potrzebujemy pomocy innych postronnych osób?Chcę i tutaj poruszyć tą kwestię, iż każda pomoc się przyda oczywiście, jak ktoś się zna na grafice, teksturach, modelach 3D, muzyce lub ma bujną wyobraźnię : )Proszę pisać, ktoś na tym koncie gg 43039224 powinien zawsze być, albo ja, albo P|aYeR. Dzięki za komentarz ;) Naprawdę się staramy, chcemy żeby to było coś naprawdę nowego i dobrego, żeby te godziny naszej pracy nie poszły na marne i wasz poświęcony czas na grę. :)

Jest dokładnie tak jak pisze MuzyQ chętnie będziemy pisać/rozmawiać z ludźmi którzy by chcieli coś dorzucić od siebie oczywiście byśmy nie chcieli abyście pisali z takimi pomysłami jak przysłowiowe "idź zabić 5 wilków" lecz aby to było coś własnego my to naprawdę docenimy i nie oczekujemy jakiś profesjonalistów tylko ludzi z pasją.;]

Ktoś napisał na GG czy może proponować zadania poboczne chciałbym tutaj oświadczyć że możecie pisać z tym co Wam tylko wpadnie do głowy ;] więc się nie zastanawiajcie tylko piszcie.

Wiadomości z ostatniej chwili:kilka chwil temu wraz z MuzyQ zadecydowaliśmy o temacie kolejnego filmiku promującego naszą przygodę. :

PIaYeR said:
Ktoś napisał na GG czy może proponować zadania poboczne chciałbym tutaj oświadczyć że możecie pisać z tym co Wam tylko wpadnie do głowy ;] więc się nie zastanawiajcie tylko piszcie.

To ja byłem,no chyba że ktoś mnie ubiegł :p

Top Bottom