W2 - pytania do CDProjekt Red

+
Czy nastawienie NPC (tych zwykłych, np mieszkańców) będzie się zmieniać w stosunku do Geralta? Chodzi o taki zwykły losowy czynnik, np. dzisiaj gość ma zły dzień i da nam mniej kasy za wykonanie zadania, itd. :D

1) Czy testerzy będą sprawdzać, czy sejwy z W1 będą chodzić na W2 niezależnie od wersji gry, tzn. 1.0, 1.5 itd. ? Np. wyinstalowałem W1 z wersji 1.5, ale sejwy zachowałem i nie wiem, czy będą chodzić2) Kiedy planujecie (o ile w ogóle) jakieś info (najlepiej krótki filmik) na temat dubbingu ?3) Czy będzie możliwa ścieżka złodziejska, tzn. jak będziemy chodzić po chatach, jest ryzyko przyłapania przez mieszkańca lub straż, ale otwiera to nam możliwość znajomości ze światkiem przestępczym ?Z góry dzięki za odzew, pozdrawiam.

Geralt218 said:
2. Będzie można w kościanym pokerze robić tak zwane kanty ? chodzi o to że będziemy mieli umiejętności ( inteligencja bądź zręczność ) i w miarę rozwijania ich będziemy mogli kantować w pokerze. Będzie coś takiego ?:)
Geralt218 said:
2. Nie mam informacji na ten temat.
1) A to ciekawe, bo jakiś czas temu Tomek Gop "napomniał" o możliwości używania Aardu na kostkach... Ciekawe, prawda?Poza tym, zgodnie z prośbą Marcina, ponawiam pytania:2) Będą w W2 volumetric clouds?3) Jak będzie wyglądał proces "oczyszczania" gry ze zbędnych plików? Jest szansa, że pozostaną w niej, dajmy na to skiny z oczkami dla kostek, czy też nie użyte animacje? A może będzie szansa udostępnienia takich plików dla moderów, już po premierze gry?

Źródło 1 - Kim jest ta pani odziana w czerń i biel obok żagnicy ;>? Tak mnie naszło - w grze zobaczymy sympatycznie złośliwe potworki, typu silvany, krasnale, etc. z którymi możnaby porozmawiać, czy tylko śmiercionośne i żądne ludzkiej krwi monstra?

1. Czy spotkamy się w tej części z iluzjami, jak ta opisana w Ostatnim Życzeniu w wierzy maga z Blaviken ( chyba Stregobora )?2. O co chodzi z tą nie do końca czytelną mapą o której wspomniano w nowym CDA? Może pokarzecie jak ona wygląda...3. Czy będziemy mogli przetrzymywać znaki, tak jak to było przedstawione w książce i w intrze Wiedźmina 1?4. Jeśli nie chcecie powiedzieć czy w grze znajdą się Yennefer i Ciri, to chociaż powiedzcie, czy w grze, ktokolwiek wymieni ich imiona? Czy może nadal wszyscy będą milczeć jakby one nigdy nie istniały? Tylko tyle. To chyba nie będzie odsłaniało zbytnio fabuły...

W W1 walka mieczem srebrnym i stalowym znacząco roznila sie od siebie. Czy w W2 rownież walka srebrem bedzie szybsza i bardziej dynamiczna i czy bedziemy trzymac miecz srebny w 1 ręce?

@eclip2: nie będą@^Nikita17^: będzie, ale nie w zależności od dobrego dnia@Ostrowiak: Nie, podpisujemy się wyłącznie na ściśle określonych. :)@Alkman: Kompatybilność save'ów będzie sprawdzana... jak zawsze dokładnie / Ohhh sooon... / Nie@assassin2601: a no wspomniał, pewnie nie wejdzie to jednak do gry / będą / jest szansa@Darth Metal: to piękna nieznajoma! / z niektórymi potworami będzie można porozmawiać@przemek2401: tak / CDA pisało (słusznie z resztą) o tym, że mapa zawierała jeszcze błędy gdy grali w wersję pre-beta / tak - axii / tak, wymienią@Rembrant: animacje będą różne / tak, w jednej.

1. Czy questy poboczne mogą w pewien sposób wpłynąć na główny wątek (np jakiś NPC pomoże albo zadanie będzie się wykonywało na trochę inny sposób)?2. Czy przewrót jest jedynym możliwym unikiem (mam na myśli Gerlata)?3. Gdzieś było wspominane o filtrach, które mają być nałożone na obraz, aby stonować kolory. Czy na ostatnim gameplayu były już one nałożone, czy jeszcze nie (wydaje mi się że nie, ale wolę się upewnić)?

Czy będzie trzeba wkładać za każdym razem płytę żeby odpalić grę? Czy tylko wystarczy ją zainstalować i cieszyć się rozgrywką? Pytam ponieważ po wielokrotnym jej używaniu może się ona porysować.

Czytam często wasze odpowiedzi (REDów), ale jakoś tego pytania nie widziałem, a przynajmniej nie pamiętam... 1. Gdy będziemy chcieli wczytać do W2 save z W1 to czy będzie jakaś różnica pomiędzy przejściem jej na trudnym, a na średnim poziomie?

Czy npc będą w jakikolwiek sposób reagować na próby pozbawienia ich części majątku, to jest plądrowanie kufrów, przetrząsanie szaf, kredensów?Nowy silnik stanowi spory atut Wiedźmina drugiego, o czym mieliśmy okazję się przekonać oglądając go w akcji, zabrakło mi jednak prezentacji pełnego cyklu dobowego, zmiennych warunków atmosferycznych, czegoś na kształt tego, co można zobaczyć w tym materiale (1:02 - 2:04).Czy jest szansa na coś w ten deseń przed premierą gry?

Twórcy mówili, że nie będzie już czegoś takiego jak zabieranie z domów NPC różnych narzędzi i przedmiotów, więc czy będzie możliwość trafienia do więzienia czy coś w tym stylu, i jak te postacie będą na nas reagowały w dalszej rozgrywce, czy będą się to nas odnosić źle, czy po kilku dniach będą się zachowywały jak gdyby nigdy nic się nie stało.

1. Mieszkańcy będą mieli swoje losowo generowane nazwiska?2. Będzie DD o społecznościach i np. zachowaniach ludzi? Zapytałbym jeszcze, na kiedy coś takiego planujecie, ale z doświadczenia wiem, że takie pytania są bezsensowne.3. Czy jeszcze przed premiera gry będziemy mogli ujrzeć jakieś filmiki technologiczne prezentujące możliwości waszego silnika, tak jak robi to Crytek?4. Czy w W2 znajdziemy tak ponure, ciemne, a przede wszystkim KLIMATYCZNE lokacje, jak ta z pierwszego przecieku? O tym, że zobaczymy inne, świetne miejscówki, jestem całkowicie przekonany, ale chodzi mi o przygnębiającą atmosferę, która aż wypływałaby z ekrany i faktycznie wpływała na samopoczucie gracza. Czegoś takiego doświadczyłem w W1 i w pierwszym przecieku, w przeciwieństwie do tego, co oficjalnie udostępniliście. Tam wszystko wydaje się takie łatwe, miłe, przyjemne...5. Kiedy pokażecie działanie filtrów nałożonych na grę? Nie musi to być przecież gameplay, wystarczą screeny porównawcze, więc nie powinno być to dużym problemem.6. A Ty (wybacz bezpośredni zwrot, ale to ułatwia wiele rzeczy) sam widziałeś ich działanie? Co możesz powiedzieć o ich hmm... "efektywności"?

@rAd_: 1. To tajemnica:)2. Tak3. Filtry zostały już nałożone@czempion9: To będzie zależne od wydawcy, więcej szczegółow narazie nie mogę podać@Dunio: Nie@thantor: Niestety nie wiem, o których artach mówisz:(Co do twarzy - to nie jest twarz z gry@eustachy80: Pamiętam, że już odpowiadałem na to pytanie... I napisałem chyba, że nie mogę na nie odpowiedzieć...Co do drugiego pytania - nie jestem w stanie zagwarantować ale chcielibyśmy coś takiego pokazać.@Nikita17: Jaką konferencję?=)@klimu: Nie mogę odpowiedzieć na to pytanie@assassin: 1. Nie będzie bezimiennych postaci2. Niestety nie mogę odpowiedzieć na to pytanie.3. Nie jest to wykluczone, jednakże znów nic nie mogę obiecać.4. Oj tak, lokacje będą różne tak jak rózny jest świat w reczywistości.5 & 6. Z tego co ostatnio widziałem i grałem:) gra wygląda znakomicie. Tam gdzie ma być mroczno, faktycznie tak jest - natomiast w bardziej przyjaznych lokacjach też jest utrzymany odpowiedni klimat i kolorystyka.

Kurde, jak się zapytałem na forum czy miecz srebrny będzie trzymany w dwóch rękach, to powiedziano mi, że tak. A parę postów wcześniej przeczytałem odpowiedź PM dla innego użytkownika. PM powiedział, że będzie trzymany w jednej. Proszę was, odpowiedzcie jak w końcu będzie, wasza odpowiedź na pewno nie będzie spoilować ;)

Top Bottom