W2 - pytania do CDProjekt Red

+
Drodzy Redzi, mimo że rozumiem wasze zaangażowanie w pracę nad TW2 to moglibyście oddelegować kogoś, kto raz na tydzień odpowiadałby na pytania napalonych graczy :) od dłuższego czasu nikt tu chyba nie zagląda.Co do pytań to chciałbym się dowiedzieć, w którym momencie należy zrobić save'a aby móc go zaimportować? Oraz czy przewidujecie rolę dubbingową dla Pana Boberka? :)Pzdr.

Drodzy REDzi,Mam bardziej propozycję niż pytanie (chociaż w formie pytania :). Czy dałoby się zrobić coś w stylu roadmapa dla Wiedźmina 2? Tak żeby zorientować się na jakim etapie są prace nad grą. Nie muszą się w tym znajdować żadne daty (nawet nie powinny coby ludzi nie denerwować) ale krótko wypunktowane kolejne cele do osiągnięcia i ich aktualny stan i może jakiś pasek postępu.Przykładowo mogłoby to wyglądać tak:+ tworzenie lokacji (ukończone)+ modele postaci (ukończone)- system walki (w trakcie tworzenia/modyfikowany)- kolejny Dev Diary (w planach) :pitp.Można by też pokusić się o jakieś ładne przedstawienie tego graficznie i od czasu do czasu aktualizowanie. Od razu milej by się robiło widząc postępy prac ("O! Skoczyło dzisiaj z 68 do 71%. Wiedźmak coraz bliżej :)")Co wy na to?

Dziwny ten Dev Diary ,jakis taki mroczny ,wszyscy wyglądają jakby nie spali po nocach (może jakiś "Fisstech" ;))No i spoko że Wiedzmin 2 będzie technologicznie na najwyższym poziomie

Czy planujecie jakoś ożywić stronę? Póki co ostatnia wiadomość była niemal równo miesiąc temu, nie ma niemal żadnych nowych materiałów, grafik, czy nawet dość enigmatycznych opisów gry, zupełny bezruch. Moglibyście zrobić np dział z zagranicznymi artykułami o wiedźminie 2 z jakimś tłumaczeniem mniej poplarnych języków. I już by się coś działo.

Eberes said:
Czy planujecie jakoś ożywić stronę? Póki co ostatnia wiadomość była niemal równo miesiąc temu, nie ma niemal żadnych nowych materiałów, grafik, czy nawet dość enigmatycznych opisów gry, zupełny bezruch. Moglibyście zrobić np dział z zagranicznymi artykułami o wiedźminie 2 z jakimś tłumaczeniem mniej poplarnych języków. I już by się coś działo.
Pozwolę sobie na mały OffTopicNewsy są regularnie zamieszczane na stronach fanowskich.I żeby go nie było zadam pytanie:Nie wiem jak je sformułować ( ;P ), Wiedźmin 2 będzie wymagał DirectX 11 czy 10 wystarczy?

Gra ma chodzić pod WinXP, więc nie wiem skąd się wziął pomysł, że wymagane DX10/11.A żeby mi nie skasowali posta: pojawią się elementy lovecraftowskie oprócz typowo słowiańskich?

A ja mam takie pytanie czy na tym kompie przynajmniej na średnich detalach pujdzie mi wiedźmin2?Windoes 7, Radeon 5770, intel core Quad Q6700, 4 giga ramu.I czy wogóle wiadomo coś o wymaganiach?

Moje pytanie powtórzy się aczkolwiek redzi mogli przemyśleć tą sprawę jeszcze raz..... A więc czy w TW2 będzie można przypiąć miecz do pasa jak to było w TW1? Wiem że dla Geralta to naturalność nosić na plecach jednak ten mały szczegół podobał mi się w W1 i myślę że też mógłby pojawić się w W2 :)Drugie pytanie odnośnie straży.Czy pojawi się znowu coś takiego jak nieśmiertelny Łowca głów bez łupu ?I trzecie pytanie Jeżeli podjęło się w W1 decyzję bycia z zakonnikami to Zoltan się na nas wkurza i tak się zastanawiam co będzie w drugiej części czy Zoltan będzie miał żal niezależnie czy w W1 byłem po stronie zakonu czy elfów a może to wszystko będzie zależeć od save z W?Proszę o odpowiedźPozdrawiam ! :)

Zastanawiam się jak sprawa będzie mieć jeśli chodzi o mimikę. Mianowicie chodzi mi o to czy np. odpalając polską wersję językową z polskim dubbingiem ( jeśli taki jest w planach) czy usta postaci poruszały będą się zgodnie z tą wersję czy też może będą się poruszały zgodnie z tym jak gdyby mówiły po angielsku. W dużym skrócie czy dla każdej wersji językowej będzie oddzielna mimika?

Witam !Zastanawiam się jaką wersję DirectX wykorzystaliście w tworzeniu wiedźmina 2.Pozdrawiam, i czekam na szybką odpowiedź.

W devdiary była mowa o autorskim systemie mocapu twarzy. Jak pod względem zaawansowania będzie to wyglądać w porównując do tego z Heavenly sword?

O mimice mi kiedyś odpisał na forum:
reanimathor said:
W koncu jakas sugestia skierowana do mnie bezposrednio;)Kto by nie chcial!Uwielbiam Heavenly Sword, ma mistrzowski klimat i jest dla mnie niedoscignionym wzorem. Tylko wiesz... oni utopili w mimice kupe kasy, chyba nikt do tej pory i od tamtej pory nie robil do gry mokapu twarzu.Oczywiscie nie smiem nawet twierdzic, ze moje umiejetnosci rezyserskie zblizone sa do umiejetnosci Andiego, ale do takiego nagrania materialu potrzeba takze albo kupy kasy, albo wsparcia SONY, ktore udostepnia swoje studio mokapowe i mozna sie bawic:)Reasumujac - staram sie w miare dostepnych srodkow i terminow, zeby cutsceny byly jak najlepsze, na jak najwyzszym poziomie, dlatego mam nadzieje, ze po premierze ktos wskaze jedna z nich, jako fajna, ulubiona:)

PYTANIE DO REDÓW Witam mam pytanko jak kolega wyżej do zastosowanych bibliotek graficznych DirectX.której wersji użyliście w tworzeniu Wiedźmina 2 ?? DX 9/10 czy 11 ??

@upPóki co gra śmiga na dx9 potem prawdopodobnie zostaną zaimplementowane dx10 i dx11.Moje pytanie brzmi:Kiedy Developer Diary 2 pojawi się w przyzwoitej jakości na tej stronce?

WitamMam pytanie do redów... Wiem że jeszcze nie ma podanych wymagać do wiedźmina 2, ale mam pytanie. Czy mam jakie kolwiek szanse że na takim sprzęcie:Win 7Intel Pentium Dual Core E6300 2,8 GHzRAM 3GBATi RADEON HD 4350 1.7 vRAMDX 10... czy wiedźmin 2 pójdzie mi na minimalnych wymaganiach? Bo np Gothic 4 Nie chce mi działać z powodu karty graficznej, ale czy wiedźmin będzie miał podobne wymagania?

Top Bottom