To sie robi nudne....nocny said:Niech sprawdzą monitory 4:3 i 16:10![]()
Podsumowując - będą rozbudowane opcje graficzne i zostanie dodana możliwość zrobienia save'a z poziomu menu pauzy, co do działania jedynie w proporcjach 16:9 to jeszcze nie wiadomo, ale możliwe, że to prawda.Some quick responses:Graphics settings: Yeah, the final game will have more detailed graphics settings.Saves: There will be a manual save feature, don’t worry!QTEs: Oh, they’re not so bad, and they add further variety to the gameplay.Linearity: The game opens up significantly and has lots of variation based on the choices you make. As we’ve mentioned in previous demos, there are entire locations/portions of the game you will NOT see on your first play through. And, again, there are ultimately 16 different endings/end states based on your choices and actions.Piracy stuff: We’re releasing the game DRM-free on GOG, and in an hour or so (during the CDP Conference) we’ll talk a bit more about copy protection in other versions. Needless to say, we’re not big fans of DRM. That said, we’re removing the excuses that pirates tend to throw out there… so just buy the game if you want to play it, eh? I don’t see how that’s a problem16:9: Checking on this. If, worst case, there’s the letterbox (black up top and bottom) is that really a huge issue? It looks all cinematic-like, and that’s how many of us used to watch movies, remember? “Widescreen version” even though we didn’t have widescreen TVs?How it’s an RPG: Well, there’s character development, the ability to make decisions that impact the gameplay, item collection and crafting, a story, and… well…. yeah, it’s an RPG.Hope that clarifies some things!
Co rozumiesz przez "kawałek" bo nie bardzo mam pewność xDLee said:jak słyszę to 'Biały Wilku" to mnie ciary przechodzą. ;PWiadomo coś więcej o tym kawałku?
O którym fragmencie/linku mowa?Lee said:jak słyszę to 'Biały Wilku" to mnie ciary przechodzą. ;PWiadomo coś więcej o tym kawałku?
dla mnie chyba najważniejszeDarthMetal said:http://www.witchersite.pl/component/content/article/10-news-w2/343-gramy-w-wiedzmina-2.html
czyli dwa przejścia i właściwie dwie różne grySą dwa alternatywne Akty II, każdy z nich dzieje się w innym miejscu.Tak samo mamy po dwa alternatywne Akty III, zależne od wyborów w II
Jeśli dobrze rozumiem i optymizm mnie nie ponosi to nawet cztery różne gry. A potem w akcie IV osiem a w prologu 16.@Szypek Czyli jednak mnie poniosło. A tak starałem się być optymistą. Wracam więc na mroczną stronę rozważań.ooco said:czyli dwa przejścia i właściwie dwie różne grysuper!
Ale mamy prolog + 3 akty + epilog ;pGarram said:Jeśli dobrze rozumiem i optymizm mnie nie ponosi to nawet cztery różne gry. A potem w akcie IV osiem a w prologu 16.
Sorry, ale to jest całkowicie bezsensowny zarzut. Oczywiste jest, że zmiany tak poważne, jak niemożność odwiedzenia danej lokacji będą skutkami poważnych i podstawowych wyborów. Jest to forma nagrody za wybranie właśnie konkretnej opcji. Skoro już REDzi zdecydowali się na tak daleko posuniętą nieliniowość, to nie mogła ona wyglądać inaczej.nocny said:Idealnie by było, gdyby to które lokacje odwiedzimy nie było zależne od podstawowych i najważniejszych wyborów wiedźmina, czyli na przykład opowiedzenie się po czyjejś stronie lub neutralność. Ale chyba aż tak dobrze nie będzie.
Ale przecież to by było właśnie najlepsze, to by była kwintesencja całej szumnie zapowiadanej nieliniowości - na zasadzie "chcesz obejrzeć CAŁĄ grę to proszę bardzo, bratku, ale spędź z nią trochę więcej czasu niż jedno przejście". Dla mnie coś pięknegonocny said:Idealnie by było, gdyby to które lokacje odwiedzimy nie było zależne od podstawowych i najważniejszych wyborów wiedźmina, czyli na przykład opowiedzenie się po czyjejś stronie lub neutralność. Ale chyba aż tak dobrze nie będzie.Chodzi o to, że ktoś może mieć przykładowo awersję do Iorwetha i za każdym przejściem gry nie ma ochoty opowiadać się po stronie elfów, ale chciałby równocześnie zwiedzić wszystkie lokacje.
Chyba nastawiłeś się na to że jak nocny coś pisze to jest to zarzut. Wyluzuj. Napisałem że fajnie by było gdyby wybór lokacji zależał od mniej ważnych decyzji, a nie że będzie jakaś tragedia jeśli będzie wiązał się z tymi najważniejszymi.Gower said:Sorry, ale to jest całkowicie bezsensowny zarzut. Oczywiste jest, że zmiany tak poważne, jak niemożność odwiedzenia danej lokacji będą skutkami poważnych i podstawowych wyborów. Jest to forma nagrody za wybranie właśnie konkretnej opcji. Skoro już REDzi zdecydowali się na tak daleko posuniętą nieliniowość, to nie mogła ona wyglądać inaczej.Gower said:Idealnie by było, gdyby to które lokacje odwiedzimy nie było zależne od podstawowych i najważniejszych wyborów wiedźmina, czyli na przykład opowiedzenie się po czyjejś stronie lub neutralność. Ale chyba aż tak dobrze nie będzie.