W2: zapowiedzi, wywiady etc (bez spoilerów)

+
O jak dobrze, że nie tylko mnie to ostatnimi czasy zaczęło uwierać. Bo z drugiej strony, nie chcę szerzyć jakiegoś narzekactwa, marudzenia i się czepiać. Tylko ostatnio naprawdę jest kiepsko. Oficjalna strona gry powinna być chyba podstawowym źródłem informacji o tejże. Nawet jeśli umowy z wydawcami przewidują publikowanie niektórych materiałów na innych stronach, można dać chociaż zajawkę,że materiał się gdzieś ukazuje. A tu wszystko wygląda tak, jakby nie było żadnej strategii informacyjnej. Niefajnie.A gdyby była taka opcja, zgłosiłbyś się, szypku, na ochotnika ?:>

zi3lona said:
Na to, żebyś zaposiadał newsy i je chociaż na forum wrzucał. Miałbyś dojścia...
Zależy jak miałoby to wyglądać. Bo na razie jest tak, że rzeczy najpierw pojawiają się na stronach zewnętrznych, więc pisanie na ich podstawie newsów na stronie W byłoby dość żenujące.Gdyby jednak jakiekolwiek informacje pochodziły wpierw od Reda, sam Red mógłby te newsy wrzucać, nie potrzebując zapoznawać z całym zadaniem jakiegoś łosia, który mieszka na drugim końcu Polski :DZresztą, możemy sobie gdybać :p

No właśnie cały problem polega na tym,że RED ma, ale nie wrzuca. Z przyczyn niewiadomych i tajemniczych.Ale to tylko gdybanie, masz rację. Na marginesie - łoś to zwierzę bądź co bądź szlachetne i wzbudzające respekt, więc bycie łosiem uwłaczające nie jest ;D

Po co w ogóle ta strona jest jak najpierw CDPR daj najpierw jakimś serwisom ''ekskluzywnie'' materiały a na stronie pojawia się parę dni później od tego jest strona główna gry aby na niej były ekskluzywnie materiały ! Pomysł Community manager jest dobry ciekawe czy sie na to REDzi zgodzą i czy będą dawać wcześniej materiały czy później ale obawiam sie że RED na to nie pójdzie .Dlaczego? bo jakieś tam serwisy płacą za to żeby jako pierwsze u nich były materiały nowe o wiedźminie 2 a jak REDzi wstawią to na swoją stronę to już nikt im nie zapłaci ! O to chodzi właśnie - kasa, kasa i jeszcze raz kasa .........

Jak dla mnie mogą wstawiać filmiki nawet na Urugwajskiej stronie, byleby byli tak mili i napisali o tym na forum. Natomiast tu nic, ani widu, ani słychu.

michalek12345 said:
Po co w ogóle ta strona jest jak najpierw CDPR daj najpierw jakimś serwisom ''ekskluzywnie'' materiały a na stronie pojawia się parę dni później od tego jest strona główna gry aby na niej były ekskluzywnie materiały ! Pomysł Community manager jest dobry ciekawe czy sie na to REDzi zgodzą i czy będą dawać wcześniej materiały czy później ale obawiam sie że RED na to nie pójdzie .Dlaczego? bo jakieś tam serwisy płacą za to żeby jako pierwsze u nich były materiały nowe o wiedźminie 2 a jak REDzi wstawią to na swoją stronę to już nikt im nie zapłaci ! O to chodzi właśnie - kasa, kasa i jeszcze raz kasa .........
Przepraszam za estetykę wypowiedzi, ale gówno prawda.Tak się składa, że sam prowadzę serwis o wiedźminie, konto w press center CDProjekt Red mam i, o dziwo, informacje i tak są podawane z lekkim opóźnieniem.
Jak dla mnie mogą wstawiać filmiki nawet na Urugwajskiej stronie, byleby byli tak mili i napisali o tym na forum. Natomiast tu nic, ani widu, ani słychu.
Właśnie na forum jest tego w pi**u i jeszcze trochę. Tylko, że to zwykli userzy umieszczają informacje.

Nie wiem czy ktoś to zauważył lub czy wcześniej było pokazywane, ale w ok 7:18 minucie (gdy ktoś mówi o kucyku Geralta) w nowym dzienniku developerskim widać trochę na tle jak Geralt wspina się po drabinie. Oczywiście nie jest to wielka nowość bo REDzi już mówili coś że będzie się dało wspinać na skały(pokazali to), wchodzić po drabinie itp.

DarthMetal said:
Właśnie na forum jest tego w pi**u i jeszcze trochę. Tylko, że to zwykli userzy umieszczają informacje.
Audi ma zamiar wypuścić w kwietniu nowy model. W Niemczech nikt nic nie wie, dopiero wszyscy dowiadują się z oficjalnego filmu puszczonego w telewizji węgierskiej. Producent nie zamieścił na oficjalnej stronie żadnych informacji. Jeden z fanów marki wrzucił materiał to jednego z wielu tematów na forum poświęconym Audi.Sorry ale tak to wygląda. Jest oficjalna strona to jest to miejsce na oficjalne informacje. Zgadzam się, że CPR sprzedał prawo wyłączności na 3 dni np. Gamespotowi ale do jasnej Chole**y po tych 3 dniach niech ten materiał będzie na oficjalnej stronie! Temu ona służy niczym przysłowiowa d**a do czego to każdy wie. Nie mówię o każdym wywiadzie ale Devdiary powinien pojawić się też TU a nie na jakiejś stronie u żabojadów.

ostatnio zrobiliśmy kilka naprawdę fajnych wywiadów dla mediów z Europy. każdy z nich zawiera całkiem nowe screenshoty! warto się uczyć języków? warto! źródło BLIPTo ciekawe kiedy te wywiady...

FrankLampard8 said:
każdy z nich zawiera całkiem nowe screenshoty!
Taa... Jeśli te screenshoty są tak samo "nowe" jak w opublikowanym na francuskiej stronce parę dni temu wywiadzie, to ja podziękuję. Ów "nowy" screenshot pochodzi ze znanego wszystkim fragmentu bitwy Geralt vs. armia demonów. Kompletnie nie widzę w tym nic nowego, kto miał to obejrzeć, już sobie obejrzał w HD. A że to tym razem wersja statyczna? Tym gorzej, bo przecież film każdy sobie może zapauzować.

Niestety, muszę się zgodzić z dominującą opinią nt. strony głównej i "nowych" materiałów. Nie wiem czemu dla devów comiesięczne zrobienie paru screenshotów z obecnej wersji gry i zamieszczenie ich na stronie głównej jest tak wielkim problemem. Nie spowoduje to przecież znaczących ubytków jakościowych w finalnym produkcie, a gracze będą hapi.

W sumie fajnie zobaczyć coś nowego, jednak z drugiej strony, jeśli zobaczymy wszystko co ciekawsze teraz to sama gra niczym nas już nie zaskoczy :) W grze ma być podobno 3 wielkich bossów, a widzieliśmy już dwóch włącznie z tym największym oraz całym sposobem na jego pokonanie. Zobaczyliśmy już największy las, epicką bitwę i wielgachne zamczysko... Czy dużo będzie w grze takich bossów, lasów, bitw i wielgachnych zamczysk? Raczej nie...

nocny said:
W sumie fajnie zobaczyć coś nowego, jednak z drugiej strony, jeśli zobaczymy wszystko co ciekawsze teraz to sama gra niczym nas już nie zaskoczy :) W grze ma być podobno 3 wielkich bossów, a widzieliśmy już dwóch włącznie z tym największym oraz całym sposobem na jego pokonanie. Zobaczyliśmy już największy las, epicką bitwę i wielgachne zamczysko... Czy dużo będzie w grze takich bossów, lasów, bitw i wielgachnych zamczysk? Raczej nie...
Jeżeli twórcy obawiają się, że udostępniając masom nowe screenshoty wyczerpią tym samym potencjał gry, to znaczy, że sama gra ma niewiele do zaoferowania.

Po części się im nie dziwię. Pamiętamy jak było z Conviction? Cała fabuła została bezlitośnie sprzedana w trailerach, przed premierą gry. Chociaż patrząc z drugiej strony Redzi mogliby podrzucać co jakiś jakieś screeny i newsy, nawet te maluśke, chociażby po to by utrzymywać fanów w przekonaniu, że coś się dzieje.

Kto prosi o screeny scen finałowych czy kluczowych dla questów? Niech REDzi nam pokazują ładne lokacje, potwory (niekoniecznie bossów!!!), NPCów itp. Filmiki i trailery wymagają więcej pracy, ale screenshoty czy jakieś mini-info - już nie.

YnghCybvep said:
Kto prosi o screeny scen finałowych czy kluczowych dla questów? Niech REDzi nam pokazują ładne lokacje, potwory (niekoniecznie bossów!!!), NPCów itp. Filmiki i trailery wymagają więcej pracy, ale screenshoty czy jakieś mini-info - już nie.
Ale jak już zobaczysz wszystkie lokacje i potwory to grając w grę nie będzie niespodzianki, tego zaskoczenia. Jeżeli o mnie chodzi, to chciałbym wiedzieć kiedy premiera i jakie wymagania sprzętowe. Lokacje i potwory sprawdzę już "po swojemu" :) Może trochę więcej walki chciałbym zobaczyć. Nic więcej

GoldiX said:
Po części się im nie dziwię. Pamiętamy jak było z Conviction? Cała fabuła została bezlitośnie sprzedana w trailerach, przed premierą gry. Chociaż patrząc z drugiej strony Redzi mogliby podrzucać co jakiś jakieś screeny i newsy, nawet te maluśke, chociażby po to by utrzymywać fanów w przekonaniu, że coś się dzieje.
Cały dowcip polega na tym, że newsy, wywiady etc. są. Tyle, że nie na oficjalnej stronie, a rozsiane gdzieś po internecie. Na stronie powinny być zebrane do kupy chociażby informacje o tym, że się pojawiają i gdzie się pojawiają. Strona, nie dość że w stosunku do poprzedniej została kompletnie wyprana z treści, to teraz jest chyba sobie a muzom. Bo nie użytkownikom raczej.

Top Bottom