W2: zapowiedzi, wywiady etc (bez spoilerów)

+
Mike said:
http://www.eurogamer.net/videos/eg-expo-the-witcher-2-session
iZieeew, nic nowego:) Nadal widać niedociągnięcia, że choćby z najważniejszych: mimika, upadające a właścieiw odbijające się jak kauczukowa piłeczka pochodnie po 'uśpieniu' strażników, łomot od niewidzialnego przeciwnika w czasie walki z katem czy lewitujące płonące strzały na końcu gameplaya.Za to walka prezentuje się coraz lepiej, zwłaszcza z tym pierwszym golemem podczas btwy.

Jeden nowy nius jednak się pojawił, albo ja tej informacji jeszcze nie słyszałem. Chodzi o to, że wersja angielska i polska są tworzone równocześnie i wpływają na siebie wzajemnie, ja do tej pory rozumiałem, że gra jest robiona wpierwiej po naszemu, dopiero potem po angielsku.

Zauważyliście jaka muzyka gra w tle? Ta z pierwszego wycieku. Super, że będzie w finalnej wersji :)Edit: Widać, że Tomek ma do siebie dystans ... i brzydki nawyk chowania rąk do kieszeni :)

O tym jednoczesnym tworzeniu ang i polskiej wersji już gdzieś było. Chyba w wywiadzie dla polygamii, ale ręki nie dam sobie uciąć.

To chyba nie ten wątek, ale... Czy na gog.com będzie możliwość kupienia W2? W końcu to ich serwis, nie tracili by nic na pośredniku, więc wolałbym tam kupić. Wie ktoś coś na ten temat?Fajny filmik ten ostatni, muszę przyznać, że podnieciłem się ;-P Grą oczywiście.

Leuthen said:
To chyba nie ten wątek, ale... Czy na gog.com będzie możliwość kupienia W2? W końcu to ich serwis, nie tracili by nic na pośredniku, więc wolałbym tam kupić. Wie ktoś coś na ten temat?
Oczywiście, że nie. Wiedźmin 2 będzie produkcją najnowszą, a GoodOldGames, samo w swojej nazwie zawiera Dobre STARE gry ;)

Alek_ said:
Cześć! Chwilowo dam radę odpowiedzieć tylko na kilka pytań - sporo się u nas dzieje ;-) Już lada moment będziemy w stanie zasypać Was naprawdę dobrymi informacjami (w tym takimi, których chyba się jeszcze nie spodziewaliście).
Oj długo trzeba było czekać na te dwa krótkie, ale jakże napawające optymizmem zdania :] Zapewne ten "lada moment" to konferencja sidi projektu :]

http://hyper.pl/wideo-on-the-road-technologia-w-wiedzmin-2-zabojcy-krolow_1400Program na Hyperze :)Nasze oczekiwania się spełniły. Miłego oglądania ;]

Ciekawy filmik, no i wiadomo co z wydaniem na konsole i można powiedzieć, że znamy datę wydania ;) Ci, którzy do niedawna narzekali, to od dziś mogą spać spokojnie ;)

Karesh said:
Ciekawy filmik, no i wiadomo co z wydaniem na konsole i można powiedzieć, że znamy datę wydania ;) Ci, którzy do niedawna narzekali, to od dziś mogą spać spokojnie ;)
Mi do spokojnego snu potrzeba jeszcze wymagań sprzętowych

Na pewno nie będą jakieś straszne. Poza tym chce się grać w nowe gry to nie można siedzieć cały czas w miejscu.

Trzeba się przygotować na minimalne wymagania takie, które były zalecanymi w W1. Na pewno nie będą niższe, szczególnie przy Win7.

Trzeba się przygotować na minimalne wymagania takie, które były zalecanymi w W1. Na pewno nie będą niższe, szczególnie przy Win7.
Czyli pewnie minimum będzie na tym poziomie (to tylko przypuszczenie):
1. Procesor Intel Core 2 Duo 2,13 GHz lub AMD X2 5600+ 2. 2 GB RAM 3. 256 MB karta graficzna, z obsługą DirectX 9 i Pixel Shader 3.0 (GeForce 7900 GTX / ATI Radeon X1950 PRO)
http://www.gram.pl/pomoc_problem.asp?g=895&p=1798

Gra ma obsługiwać dx9 i ma chodzić na 2 rdzeniach. Proste działanie minimum grafika z 256 albo 512 mega na pokładzie obsługująca biblioteki nr 9 i jakieś 2 gb ramu. Czyste spekulacje.

Top Bottom