Warsaw Game Days (26-27.04.2025)

+
Przed chwilą odnalazłem informacje, że jest planowana taka właśnie impreza.

Będzie towarzyszyła innemu wydarzeniu w tym terminie jakimi są Warszawskie Targi Fantastyki.

Niestety póki co pomimo, że termin imprezy całkiem bliski brak jakichkolwiek szczegółów.

Strona www wydarzenia:
Profil fb:

Każda inicjatywa tego typu mile widziana, gdyż stolica nie obfituje w ostatnich latach w duże wydarzenia związane z grami.

Last edited:
Zapowiedziano pierwszych partnerów m.in. Ubisoft, PLAION Polska, Render Cube.

Bardzo zastanawia mnie na ten moment skala tej imprezy i ilość "dużych graczy". Chociaż osobiście często wolę porozmawiać przy stanowiskach indyków.

Ciekawie prezentuje się tytuł Mandragora: Whispers of the Witch Tree, w który będzie można zagrać przy stanowisku Knights Peak, którzy również się zjawią na imprezie.

Last edited:
Zapowiedziano również obecność Bandai Namco.

Partnerami technologicznymi są Intel i Actina.

Wygląda to coraz lepiej.

Last edited:
Na fb wydarzenia pojawiła się już mapa targów.

Najwięcej przestrzeni zarezerwowamo dla Bethesda. Poza wspomnianymi wcześniej da się również zauważyć stanowiska EA oraz XBox.

Na stoisku Ubisoft będzie można ogrywać nowego Asasyna.

Ktoś z Was planuje odwiedzić te targi?

Na fb wydarzenia pojawiła się już mapa targów.

Najwięcej przestrzeni zarezerwowamo dla Bethesda. Poza wspomnianymi wcześniej da się również zauważyć stanowiska EA oraz XBox.

Na stoisku Ubisoft będzie można ogrywać nowego Asasyna.

Ktoś z Was planuje odwiedzić te targi?
Może bym się skusił . Nigdy na takim czymś nie byłem . Tym bardziej , że daleko nie muszę jechać:)

Może bym się skusił . Nigdy na takim czymś nie byłem . Tym bardziej , że daleko nie muszę jechać:)
No ja wręcz przeciwnie byłem już na wielu PGA, Pixel Heaven, Comic Con i innych mniejszych imprezach.

Zresztą na ostatnim PGA zebrała się przy strefie Cyberpunk dosyć liczna grupka naszych forumowiczów.

Lubię spotkania w gronie osób o podobnych zajawkach. Lubię poczuć, że jestem częścią większej społeczności.

Ostatnio byłem na małej, ale fajnej imprezie "Bit Boat" w Łodzi - strefa retro, prelekcje, strefa indie.

Co do samego Warsaw Game Days, na fb wydarzenia pojawił się harmonogram imprezy.

Last edited:
Impreza już w ten weekend.

Do ogrywania przygotowano m.in. stanowiska z Remastera Obliviona, Kingdome Come Deliverance II, Gothic Remake, AC Shadows i inne.

Postaram się wrzucić jakieś filmiki z wydarzenia jeżeli uda się coś nagrać.

Last edited:
Ooo na Gothica bym poszedł . Ile wejściówki?
30 PLN i przy bilecie pierwsze 6k osób na sobotę i 6k w niedzielę otrzymuje booster do karcianki Lorcana (postacie z Disneya).

Z tym, że wejściówki/opaski można było odbierać już dziś, więc część się rozeszła.

Jedna z hal na targach jest poświęcona na Warsaw Game Days (pozostałe na targi fantastyki).

W ramach tej hali wystawcy (mali i więksi) są przez cały weekend Ci sami.

Ale polecam zajrzeć na stronę bo dodatkowe aktywności jak np. panele czy spotkania są już przypisane do konkretnych dni.

Same targi fantastyki są natomiast dobrą okazją do uzupelnienia autografów w książkach jeżeli ktoś zbiera. Jest wielu autorów na tej imprezie w tym Andrzej Pilipiuk w niedzielę czy Andrzej Ziemiański w sobotę.

Czy imię Andrzej daje jakieś dodatkowe skille do pisania fantasy? :)

Last edited:
Cóż mogę powiedzieć na targach jako takich z pewnością nie brakuje ludzi. Na szczęście część growa jest jakby mniej oblegana.

Na szczególną uwagę zasługuje strefa Indiana Jones Wielki Krąg gdzie Panowie w charakterystycznych kapeluszach Indiego zachęcają do ogrywania gry, a w ramach zadań konkursowych (gdzie do wygrania są kody do gry i wersja kolekcjonerska) musimy wykopać kawałki i złożyć w całość figurkę mumii kota w jak najkrótszym czasie.

W strefie Fallout dużo aktywności w tym turnieje i pojedynki. Można było pomalować twarz i upodobnić się do Ghula (metamorfoza trwała 30 min).

Na całych targach możemy spotkac dużo cosplayerów w tym z całkiem solidnymi i bogatymi w detale kostiumami.

Na strefie Assassins Creed czeka na nas dach w stylu Japońskim gdzie możemy sfotografować siebie w kataną w iście samurajskich pozach.

Moje serce skradła Wiedźmińska "rodzinka" gdzie w jednym miejscu zebrało się z kilkanaście osób z cosplayami Wiedźmina w tym z 5 Yennefer ;-)

Przechadzając się po halach natknąłem się na takie oto zacne cosplaye ze świata Wiedźmina:
cosplaye.jpg

Strefa Fallout na targach:

A tutaj macie wyzwanie z Indiany Jonesa.
W sobotę i niedzielę rekordziści wykręcili 21 sekund, mi udało się uzyskać wynik w granicach 29 sekund i do podium sporo zabrakło.

Last edited:
Top Bottom