Wiedźmin 2 nominowany w 9 kategoriach na European Games Award

+
No jeśli Minecraft wygra w community to będzie to niestety niesprawiedliwe. Tysiące przedszkolaków oglądających tylko lets playe na YT to jest dobra społeczność??

Niestety, gdzie kamieniem w internecie nie rzucisz (a już na pewno na YT) tam trafisz na Minecraft.

Ale MY się łatwo nie damy ...

Zagłosowałem i widzę, że jak na razie wyniki z każdej dopuszczalnej kategorii są dla Wieśka bardzo korzystne.
Tak 3mać, rebiata

Ja również głosy na Wieśka oddałem. Dużo bardziej mnie zastanawia dlaczego BF3 przoduje w kategorii best sound? Przecież w Tine 2 soundtrack jest tak epicki, że poprostu szok. W Botaniculę nie grałem także soundtracka nie znam ale BF3 nie zasłużył na nagrodę w tej kategorii. Mam nadzieję że to się zmieni do czasu ogłoszenia wyników.

http://uwaga.tvn.pl/59212,wideo,355982,gra_wiedzmin_ii_8211_pasja_tworzenia,gra_wiedzmin_ii_8211_pasja_tworzenia,reportaz.html

AndersonSilva said:
Jedne z pierwszych słów reporterki: "Chodzi o to, żeby zabijać?" -.-

To i tak był lepszy reportaż niż ten od miłych panów z TVP Kraków na temat Digital Dragons. :D

Kereth said:
To i tak był lepszy reportaż niż ten od miłych panów z TVP Kraków na temat Digital Dragons. :D

Tam to była typowa nagonka na graczy, tutaj być może uświadomili niektórym ludziom, że gry to nie tylko "zabijanie"...

kuzyn123 said:
No jeśli Minecraft wygra w community to będzie to niestety niesprawiedliwe. Tysiące przedszkolaków oglądających tylko lets playe na YT to jest dobra społeczność??

Dokładnie, jak można porównywać dzieci na youtube komentujące minecrafta(nie obrażam nikogo sam lubię tą grę i spędziłem w niej mnóstwo godzin) do świetnej społeczności jaką tworzymy.

Ludzie z tego samego kierunku co ja, ale na wyższym roku też grają w MC. Gość skończył grać, więc ku potomności wyrenderował sobie mapkę z tym, co z kumplem wybudowali xD

http://mc.komarex.pl/

Najlepsze jest tu: http://mc.komarex.pl/#/-225/64/-486/-3/0/0

Nie ma to jak wyobraźnia informatyka ^^

A by nie było tylko nie na temat, to patrząc na wszystkie rankingi, gdzie jest Wiesiek, to chyba tylko szans na wygraną za dużych właśnie z MC nie ma. Choć wszystko się jeszcze może zdarzyć. Jak na dzień dzisiejszy to Wiech prowadzi z klockowatymi, ale wg mnie się to niedługo zmieni.

Michax said:
Wielkie dzięki za reportaż!
Oczywiście oren leci.
A tak trochę zbaczając z tematu, w tym reportażu pojawiły się 2 concept arty z W3 (konii jeźdźcy Nilfgaardu (-3:35) oraz chłop/mieszkaniec Nilfgaardu (-3:15)).
Dlaczego tak sądzę? Bo prace nad W2 zostały zakończone (nie mówię tu oczywiście o DLC, tylko o samej grze), a sam Adam Kiciński powiedział, że to co graficy, designerzy teraz robią nie zostało jeszcze ujawnione (-9:00).
Więc mamy nowe 2 arty z W3
, ale pewnie zauważyliście to sami

Cały problem w tym, że jeszcze dużo czasu do zakończeni głosowania, a nasze community pewnie się już wystrzelało (czyt. większość z nas zagłosowała) i teraz będziemy stopniowo tracić przewagę :|. Bo na postronnych raczej nie ma co liczyć...postronni będą głosować na Battlefield, Minecrafta i wyzywać, że nie ma Call of Duty, bo skoro ją kupili w Europie, to znaczy, że to europejska gra.

Dobrze że zerknąłem na forum to się zagłosuje (wszystkiemu winny D III :) Tak myślę CDP może być nominowany jako developer ale chyba dopiero jak wydadzą jeszcze kilka gier (Cyberpunk Wiedzmin3) to wtedy będzie można mieć pretensje dlaczego niema nominacji takiej dla CDP

Jeśli Wiedźmin przegra w Best Action game to tutaj akurat nie ma zaskoczenia. Więcej akcji jest w BFie.

Ale co do dźwięku jak ktoś pisał, o wiele lepszy w Trine 2.

Jeszcze ponarzekam sobie na studia, czemu Blue Byte jest niżej niż Mojang?! Mojang to zbitka przypadkowych programistów, którzy wydali tylko jedną grę (cobalt chyba nie ich), a Blue Byte za Settlersów powinien być już dawno na pierwszej pozycji i daleko odbiegać od drugiego miejsca.

No i postacie.. powinien wygrać twórca Ultimy po dzięki niemu w sumie mogłem przetracić setki godzin w Tibii (gra inspirowana Ultimą).

kuzyn123 said:
...Mojang to zbitka przypadkowych programistów, którzy wydali tylko jedną grę (cobalt chyba nie ich), ...
Mojang stworzył "Cobalta", a oprócz "Minecrafta" i "Cobalta" stworzył/tworzy jeszcze "Scrolls" (ale tytuł chyba się zmienni, bo Bethesda ma prawa zastrzeżone do frazy: "Scrolls"
) oraz "Catacomb Snatch"

A co do udźwiękowienia, to bardzo podobała mi się muzyka oraz dźwięki z Botaniculy.

Michax said:
http://uwaga.tvn.pl/59212,wideo,355982,gra_wiedzmin_ii_8211_pasja_tworzenia,gra_wiedzmin_ii_8211_pasja_tworzenia,reportaz.html

Dzięki, oglądałem na żywo wczoraj. No cóż, mina pani redaktor Aftyki była absolutnie bezcenna.

Alcatraz1024 said:
Mojang stworzył "Cobalta", a oprócz "Minecrafta" i "Cobalta" stworzył/tworzy jeszcze "Scrolls" (ale tytuł chyba się zmienni, bo Bethesda ma prawa zastrzeżone do frazy: "Scrolls"
) oraz "Catacomb Snatch"

A co do udźwiękowienia, to bardzo podobała mi się muzyka oraz dźwięki z Botaniculy.

Cobalt jest tworzone przez Oxeye Game Studio. "Scrolls" zostaje jako to bo na razie wygrali sprawde w sądzie.

kuzyn123 said:
Cobalt jest tworzone przez Oxeye Game Studio. "Scrolls" zostaje jako to bo na razie wygrali sprawde w sądzie.
A game by Oxeye Game Studio in collaboration with Mojang and music by Anosou.
Cobalt jest robione we współpracy Oxeye Game Studia i Mojang'u.
Więc Mojang też robi, uczestniczy przy pracy nad grą.

Top Bottom