Wiedźmin 2: Zabójcy Królów (PC) - Łatka 3.3 już dostępna!

+
owszem z tyłu na pudełku nie ma 8, ale jak była premiera gry 8 jeszcze nie było na rynku, a poza tym 8 znacznie bliżej do 7 niż do xp pod względem technologicznym, a na XPku jakoś działa. A jeśli chodzi o pomoc forumowiczów to jej nie chce, chce żeby optymalizacje dla Windows 8 znalazły się w następnym patchu.

Proszę pisać w odpowiednim temacie. I nie skarżyć się na to samo w kilku tematach. Jeżeli nie przestaniesz, możesz spodziewać się ostrzejszej reakcji ze strony moderatorów.
zi3lona

Fighter55555 said:
owszem z tyłu na pudełku nie ma 8, ale jak była premiera gry 8 jeszcze nie było na rynku, a poza tym 8 znacznie bliżej do 7 niż do xp pod względem technologicznym, a na XPku jakoś działa.

Ale też nie wiemy czy to jest przyczyną tego, że posiadasz Windows 8 czy może jest jakaś inna tego przyczyna. Napisz w odpowiednim dziale to się okaże czy tylko Ty masz taki błąd, a przy odrobinie szczęścia i REDzi pomogą.

Fighter55555 said:
Jestem wysoki nie potrzebuję już rosnąć, anie nie jestem gimubusem wiekowo.

Chłopak się czepił i nie da za wygraną :D.

Fighter55555 said:
Optymalizacja ma być zawarta w następnym patchu, inaczej Wiedźmina 3 i Cyberpunka 2077 nie kupię.

Napisało ci już parę osób, że nie odnotowali spadków fps na windowsie 8, czyli wynikać z tego może, że problem leży po twojej stronie.

Poza tym, kiedy wychodził W2, Windowsa 8 jeszcze nie było na rynku, więc Redzi nie są w żaden sposób zobowiązani do optymalizacji gry pod ten system.

I jeśli prosisz o pomoc takim tonem, to się nie dziw, że nic z tego nie wynika.

Fighter55555 said:
owszem z tyłu na pudełku nie ma 8, ale jak była premiera gry 8 jeszcze nie było na rynku, a poza tym 8 znacznie bliżej do 7 niż do xp pod względem technologicznym, a na XPku jakoś działa. A jeśli chodzi o pomoc forumowiczów to jej nie chce, chce żeby optymalizacje dla Windows 8 znalazły się w następnym patchu.

Chcieć możesz. Radzę też dorosnąć.

Dlatego dziwnym by było, gdyby gra była testowana na Win 8, skoro systemu tego jeszcze nie było. Jak widać, w przypadku Narsa, gra sprawuje się normalnie, czyli to nie globalny problem, więc imputowanie, że to wina REDa, który powinien coś z tym zrobić jest bezpodstawne.

genNightyD said:
Dlatego dziwnym by było, gdyby gra była testowana na Win 8, skoro systemu tego jeszcze nie było. Jak widać, w przypadku Narsa, gra sprawuje się normalnie, czyli to nie globalny problem, więc imputowanie, że to wina REDa, który powinien coś z tym zrobić jest bezpodstawne.
To przeczytaj inne fora, niż oficjalne Wiedźmina.

Fighter55555 said:
To przeczytaj inne fora, niż oficjalne Wiedźmina.
Problem w tym, że piszą osoby narzekające na to, że pod Win 8 nie działa i to jest normalne. Natomiast nienormalne byłoby to, żeby w komentarzach zgłaszały się osoby, które nie mają z tym problemu. Mam znajomych, u których, mimo zainstalowanej ósemki, wszystko działa jak należy.

Fighter55555 said:
wiem, że da się to poprawić grzebiąc w Panelu Sterowania NVIDIA, ale ja tego nie zamierzam robić, bo te zmiany wpływają też na inne gry
Czyli nie słyszałeś o tym, że w panelu nVidii może sobie zapisywać profile z dedykowanymi ustawieniami tylko dla jednej konkretnej gry?

Fighter55555 said:
Nie tylko nie kupię.
Aha? Czyli Jagiellońska 74 E w ogniu?

Vojtas said:
Czyli nie słyszałeś o tym, że w panelu nVidii może sobie zapisywać profile z dedykowanymi ustawieniami tylko dla jednej konkretnej gry?

Aha? Czyli Jagiellońska 74 E w ogniu?
O tym nie wiedziałem, ale to nic nie zmienia, bo nie zamierzam tych profili przełączać.

Fighter55555 said:
O tym nie wiedziałem, ale to nic nie zmienia, bo nie zamierzam tych profili przełączać.
Ich nie trzeba przełączać. Odpowiedni profil ładuje się w momencie uruchomienia gry. Każdy profil jest przywiązany do pliku wykonywalnego (exe).

Fighter55555 said:

Czepiłeś się jak mucha (ładnie pisząc) kupy.
A wiesz co ja bym chciał w patchu ujrzeć? Też parę rzeczy, ale człowiekowi nie dogodzisz. Jak widzisz nikt z nas nie potrafi Ci pomóc z rozwiązaniem tego problemu i nic nie poradzimy. REDów też nie przebłagamy, żeby Ci specjalnie takiego patcha wydali, bo parę osób ma taki błąd.

Dobra to nie ma dalej sensu mi zależy tylko na zmianach w następnym patchu i nikt mnie nie przekona, skończyłem, a w dziale technicznym już o tym napomknąłem.

Fighter55555 said:
Dobra to nie ma dalej sensu mi zależy tylko na zmianach w następnym patchu i nikt mnie nie przekona, skończyłem.
Trzeba naprawdę wykazywać złą wolę, by znać rozwiązanie, go nie stosować, obwiniać bezpodstawnie dewelopera i jeszcze żądać od niego patcha. Jest też drugie wytłumaczenie: postanowiłeś sobie potrollować.

Ej, to już robi się śmieszne. Dzięki i chwała REDom, że wogole robią jakieś patche bo nie muszą, a robią bo dbają o graczy i tyle w tym temacie.

Vojtas said:
Trzeba naprawdę wykazywać złą wolę, by znać rozwiązanie, go nie stosować, obwiniać bezpodstawnie dewelopera i jeszcze żądać od niego patcha. Jest też drugie wytłumaczenie: postanowiłeś sobie potrollować.
No na pewno nie miałem na mysli trollowania, nie bawi mnie to, po prostu uważałem to za tak ważne, że o tym napisałem.

post #2

Vojtas said:
Ej, to już robi się śmieszne. Dzięki i chwała REDom, że wogole robią jakieś patche bo nie muszą, a robią bo dbają o graczy i tyle w tym temacie.
Rzeczywiście, lepiej to już zakończyć, bo mi już też się to nudzi, nie ma sensu tego dalej ciągnąć, każdy ma swoją rację, ja swojej nie zmienię.

scalam posty
zamiast pisać posta pod postem, proszę używać opcji "edytuj" - jeśli nie umiesz, przeczytaj Forumowy Samouczek
szypek

A ja chcę, żeby Wiedźmin dał się uruchomić na Windowsie 95. Prośbę swą motywuję tym, że przy pracach nad grą, Windows 95 był już opracowany, więc taką implementację chcę zobaczyć i basta.

Fighter55555 said:
No na pewno nie miałem na mysli trollowania, nie bawi mnie to, po prostu uważałem to za tak ważne, że o tym napisałem.
Napisałem Ci, co można zrobić. Jeśli wiesz jak, to załatw problem poprzez zapisanie dedykowanego profilu dla Wiedźmina 2 (Ustawienia 3D -> Zarządzanie ustawieniami 3D -> zakładka Ustawienia programu). Możliwe nawet, że profil W2 już istnieje (nVidia dodaje je do każdej ważniejszej gry), więc wystarczy go tylko zmodyfikować. Tyle. Twój wybór.

Top Bottom