Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN
WIEDŹMIN 2
WIEDŹMIN 3
MODY (WIEDŹMIN)
MODY (WIEDŹMIN 2)
MODY (WIEDŹMIN 3)
Menu

Register

Wiedźmin 3: Dyskusja na temat wymagań sprzętowych

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • …

Go to page

• 396
Next
First Prev 138 of 396

Go to page

Next Last
PATROL

PATROL

Moderator
#2,741
Nov 18, 2014
@PolishShady, odepnij kabel od neta, obniż AA do poziomu FXAA i będziesz miał bardzo płynną grę w Unity.

M

maciekka09

Rookie
#2,742
Nov 18, 2014
W Wiedźminie może sobie nie być TXAA (chociaż wolałbym żeby było i żeby było skalowalne, nie jak w Unity), ale jakiś rodzaj post-processowego AA MUSI być. SMAA jeśli można prosić. A, i jeszcze wsparcie dla MFAA. Jak już mają to partnerstwo z nVidią, to niech z niego korzystają. Jak najwięcej opcji, jak najwięcej wyboru.

• RED Point
Reactions: GosuPL
G

GosuPL

Forum veteran
#2,743
Nov 20, 2014
PolishShady said:
Rzeczywiście Far Cry 4 wygląda na zoptymalizowanego, tak samo jak poprzednik. AC Unity boję się instalować, bo nawet na moim GTX 970, który spełnia wymagania zalecane pewnie będzie ostro ciął. Taka tam "optymalizacja". Teraz tylko jestem ciekawy, jak z tym nowym komputerem (Dla niewtajemniczonych Intel Core i7 4790 3,60 GHz, 8GB RAM, GTX 970 DDR5 4GB OC Gaming G1) odpalę Wiedźmina 3, w sensie, na jakich ustawieniach. To jest ciekawe. Mówiąc szczerze chciałbym wstrzelić się w maksymalne, ale na cuda nie liczę.
Click to expand...
Nie przesadzaj ;-)

K

KitsuneNoBaka

Rookie
#2,744
Nov 20, 2014
:listen:

Podobno wystarczy odłączyć się od sieci aby AC:U nie łączył się z uPlay i jest dobrze​
:rly?:​

K

Kuboniusz

Rookie
#2,745
Nov 20, 2014
KitsuneNoBaka said:
:listen:

Podobno wystarczy odłączyć się od sieci aby AC:U nie łączył się z uPlay i jest dobrze​
:rly?:​
Click to expand...
Dodaje to tylko kilka FPS'ów i na dodatek nie wszędzie. Nie wygląda to więc tak "dobrze"...
BTW.To nie jest wątek o AC, tylko o wymaganiach Wiedźmina, więc lepiej nie kontynuować tematu, a jeśli już - lepiej skierować się do odpowiedniejszego miejsca (bo inaczej zjawią się ONI. ) :D

Last edited: Nov 20, 2014
  • RED Point
Reactions: maciekka09 and HuntMocy
warzoch

warzoch

Forum veteran
#2,746
Nov 20, 2014
O kim mowa? :p Niebiescy są wszędzie, a nawet o tym nie wiesz :p

K

Kuboniusz

Rookie
#2,747
Nov 20, 2014
Warzoch said:
O kim mowa? :p Niebiescy są wszędzie, a nawet o tym nie wiesz :p
Click to expand...
Ależ ja wiem kiedy ONI patrzą. Mam swoje sposoby ;)...
wiedźmińskie zmysły

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
#2,748
Nov 20, 2014
Ktoś uruchamiał Batsygnał? :p

@Kuboniusz ma rację, to spekulacyjny temat o wymaganiach Wiedźmina 3, inne gry mają swoje tematy ;) Jasne, można te spekulacje prowadzić w oparciu o inne gry i to co się aktualnie dzieje na rynku, ale bez przesady. Płacz w stylu "Ubisoft znowu zrobił beznadziejną grę, olaboga, Wiedźmin 3 też pewnie nie będzie chodził buuu!" jest trochę bezpodstawny, a rzucanie propozycjami na zwiększenie wydajności w innych grach też mija się z celem.

• RED Point
Reactions: warzoch
Solan7

Solan7

Forum veteran
#2,749
Nov 20, 2014
Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś ogarnięty w temacie podrzucił link do w miarę dobrego komputera w cenie max. 3000 zł. Takiego, który ma realne szanse udźwignąć dość dobrze Wiedźmina 3. Bo w temacie o Obawach pisaliście że w tej cenie coś się znajdzie....
Z góry dzięki :)

D

Dragosani1987

Rookie
#2,750
Nov 20, 2014
solan7 said:
Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś ogarnięty w temacie podrzucił link do w miarę dobrego komputera w cenie max. 3000 zł. Takiego, który ma realne szanse udźwignąć dość dobrze Wiedźmina 3. Bo w temacie o Obawach pisaliście że w tej cenie coś się znajdzie....
Click to expand...
Poszukaj tutaj: http://forum.cdaction.pl/index.php?showforum=246

P.S.
Co do wieśka to na razie nie podano wymagań więc podanie komputera pod tą grę to jak wróżenie z fusów. Co najwyżej możesz kupić jak najlepszy sprzęt za kasę którą chcesz na niego wydać. A co do wiedźmina. Jak na razie trzeba się wstrzymać.

Nars

Nars

Moderator
#2,751
Nov 20, 2014
solan7 said:
Click to expand...
Przypominam, że ten temat dotyczy potencjalnych wymagań W3. Jeśli chcesz asysty w składaniu kompa, to zapraszam tu.

• RED Point
Reactions: zi3lona
K

KitsuneNoBaka

Rookie
#2,752
Nov 20, 2014
Za każdym razem jak liczę to wychodzi mi 5200-5600 bez obudowy, klawiatury, myszki, ale za to z monitorem i systemem.

Przyjdzie PS4 kupić w zamian, takie wymagania...

Żeby na temat, skoro podobno 660 ma na low działać, to 960 na high powinno pójść.

Według koreańskiego forum o serialach, konsole mają mieć odpowiednik jakości low z PC i odpowiednik ultra z W2 - a to chyba 760 dopiero ciągnęło?

Czyli jednak 970 do high?

Ach te przykurzone ploteczki

M

maciekka09

Rookie
#2,753
Nov 20, 2014
KitsuneNoBaka said:
Żeby na temat, skoro podobno 660 ma na low działać, to 960 na high powinno pójść.
Click to expand...
Nie wiem, gdzie taką informację usłyszałeś. "Podobno" to na 660'tce ma być high. A na pewno nie wiadomo nic.
Według koreańskiego forum o serialach, konsole mają mieć odpowiednik jakości low z PC i odpowiednik ultra z W2 - a to chyba 760 dopiero ciągnęło?
Click to expand...
Aha...

Click to expand...
Mam nadzieję, że to nie było na poważnie. Kdramastars już puszczało "przecieki" np. o RDR na PC (źródło: pupa i pragnienie klików), te o W3 są z tej samej kategorii. Błagam, nie traktuj tej strony nawet ćwierćpoważnie.

• RED Point
Reactions: GosuPL
K

Kuboniusz

Rookie
#2,754
Nov 20, 2014
To koreańskie forum jest nic nie warte. Było to tu przerabiane nie raz i nie dwa. Według wypowiedzi REDa (bodajże Johna Mamaisa) konsole to odpowiednik ustawień high bez ekskluzywnych dla PC efektów.
A na E3 Jose powiedział, że GTX 680 (lub 660, niech jakaś dobra dusza mnie poprawi) starczy na komfortową rozrywkę w wysokich ustawieniach.

N

Nundran

Rookie
#2,755
Nov 20, 2014
Padła informacja, że oni odpalają Wiedźmina, wraz z edytorem na tej karcie (660) i są w stanie tworzyć na niej, więc chyba nie powinno być problemu odpalić grę po optymalizacji. Ale też mówił, że to oczywiście nic pewnego, tylko jego przypuszczenia.
Pamiętam dobrze, bo sam mam tą kartę i poniekąd mnie uspokoił.

Edit: Oczywiście miał na myśli ustawienia high.

G

GosuPL

Forum veteran
#2,756
Nov 20, 2014
KitsuneNoBaka said:
Za każdym razem jak liczę to wychodzi mi 5200-5600 bez obudowy, klawiatury, myszki, ale za to z monitorem i systemem.

Przyjdzie PS4 kupić w zamian, takie wymagania...

Click to expand...
W2 bez ubersamplingu pięknie śmigał na Radeonie HD 6970 w ultra w 1080p , na GTX 670 dawał radę nawet z ubersamplingiem i spadkami fps do okolic 20 ale to jest 4k :)
GTX 760 to taka trochę wolniejsza 670ka :)

J

Jacek130

Rookie
#2,757
Nov 21, 2014
Myślicie, że zadziała na GTX 465 i FX-4130 przy niskich ustawieniach, 1080p i conajmniej 30 fps? Wiem, że komputer słaby, ale z Wiedźminem 2 w wysokich ustawieniach bez problemu dawał sobie radę.

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
#2,758
Nov 21, 2014
@Jacek130, napiszę ci to samo co wszystkim innym: oficjalne wymagania Wiedźmina 3 nie są jeszcze znane więc nikt ze stuprocentową pewnością nie odpowie na takie pytanie. Trzeba się uzbroić w cierpliwość, wymagania prawdopodobnie zostaną podane w styczniu ;)

• RED Point
Reactions: warzoch
M

Mengaard

Rookie
#2,759
Nov 22, 2014
Myślę, że sugerowanie się W2 nie jest zbytnio wskazane, tak samo jak grałem w W2 na ultra bez ubersamplingu w 1080p i 40FPS tak jestem co raz bardziej przekonany, że W3 najzwyczajniej nie uruchomię w żadnych ustawieniach.

Najprostsze porównanie to AC Black Flag na wysokich w 1080p i 30FPS u mnie i Unity, którego nie spełniam minimalnych, czysto benczmarkowo w 1158x648 (czy coś w tym guście) ze wszystkim na low i częścią powyłączanych rzeczy mam 20FPS, które potrafi spaść niżej. :p

Jak się uprzesz to grywalne. :p

D

Daniel_Abatemarco

Rookie
#2,760
Nov 22, 2014
http://www.benchmark.pl/aktualnosci/wiedzmin-3-dziki-gon-gra-grafika-pc-konsole-obietnice.html
View attachment 7698

Attachments

• W Sonda.jpg
    W Sonda.jpg
    34.4 KB Views: 13
  • RED Point
Reactions: eustachy_j23
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • …

Go to page

• 396
Next
First Prev 138 of 396

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.