Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN
WIEDŹMIN 2
WIEDŹMIN 3
MODY (WIEDŹMIN)
MODY (WIEDŹMIN 2)
MODY (WIEDŹMIN 3)
Menu

Register

Wiedźmin 3: Dyskusja na temat wymagań sprzętowych

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • …

Go to page

• 396
Next
First Prev 245 of 396

Go to page

Next Last
Swooneb

Swooneb

Mentor
#4,881
Feb 26, 2015
Hostile said:
Gothic 2 miał potwornie wysokie wymagania sprzętowe i był strasznie zasobożerny. Im dłużej się w niego grało, tym coraz wolniej działał, a gdy zabrakło pamięci (co przy dłuższych sesjach zdarzało się regularnie), to wysypywał się do Windowsa.
Click to expand...
Ja grałem ze 2 lata po premierze a i tak się świetnie bawiłem(tych rzeczy o których piszesz nie doświadczyłem), dopóki nie odkryłem forum o Wiedźminie to olewałem grafikę :p

Last edited: Feb 26, 2015
K

Klaczkov92

Senior user
#4,882
Feb 26, 2015
Hostile said:
Gothic 2 miał potwornie wysokie wymagania sprzętowe i był strasznie zasobożerny. Im dłużej się w niego grało, tym coraz wolniej działał, a gdy zabrakło pamięci (co przy dłuższych sesjach zdarzało się regularnie), to wysypywał się do Windowsa.
Click to expand...
Coś za coś :p przynajmniej po prawie 13 latach od wydania (wtf... kiedy ten czas tak szybko minął) gra nadal jest świetnie grywalna. Mało jest takich gier już :D Ciekawe czy W3 powtórzy taki sukces :D

X

Ximord aka Kordis

Senior user
#4,883
Feb 27, 2015
Kłaczkov said:
Coś za coś :p przynajmniej po prawie 13 latach od wydania (wtf... kiedy ten czas tak szybko minął) gra nadal jest świetnie grywalna. Mało jest takich gier już :D Ciekawe czy W3 powtórzy taki sukces :D
Click to expand...
Czy powtórzy? No leko! To będzie czysty masterpiece :D

M

Master_Dandelion

Forum veteran
#4,884
Feb 27, 2015
Nie byłbym tego taki pewien, na W2 nie mogę już patrzeć;/ Być może jednak otwarty świat pomnoży ilość przejść gry:)

V

Vortaluuu

Rookie
#4,885
Feb 27, 2015
ludzie, oczekuję szczerej odpowiedzi bez żartów. Na 800x600 mam szansę pograć w to w 25-20 FPS chociaż?

Lenovo G500S 59 395231 | System Operacyjny Windows 8 | Procesor Intel Core i3-3110M @2.40GHz CPU | RAM 4 GB | Grafika NVIDIA GeForce 720M 1024 MB | HDD 1 TB SATA 5400 obr./min | Matryca 15.6' HD 1366 x 768

A

AronB

Rookie
#4,886
Feb 27, 2015
@UP

Szczerze? Twój laptop nie spełnia nawet minimalnych wymagań podanych przez RED:
Procesor: INTEL CPU Core i5-2500K 3.3GHz lub AMD CPU Phenom II X4 940
Karta graficzna: Nvidia GPU GeForce GTX 660 lub AMD GPU Radeon HD 7870
Pamięć: 6GB RAM

Szklanej kuli do wróżenia nie posiadam, ale kiepsko to widzę:/

V

Vortaluuu

Rookie
#4,887
Feb 27, 2015
Wiem, że nie spełnia. W przeciągu tych dwóch lat kupię kompa, który raczej da radę zjeść to na high-ultra w 60FPS, ale grę kupuję już teraz i chcę posłuchać opinii, czy mogę myśleć o jakiejkolwiek grze. W Wiedźmina 2 grałem na 800x600 na low w tych 20 fps na tym sprzęcie, więc sam nie wiem.

I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
#4,888
Feb 27, 2015
Ja pamiętam, że w Wiedźmina 2 grałem w 1024×768 z ustawieniami na LOW i gra pomykała średnio około tych 30-20 klatek :p.
Ale teraz po, zmianie sprzętu, nie chciałbym ponownie tego przeżywać z Wiedźminem 3...

K

Kuboniusz

Rookie
#4,889
Feb 27, 2015
@VRTL Jeśli na tym sprzęcie grałeś w W2 na LOW to o W3 możesz tylko pomarzyć.

V

Vortaluuu

Rookie
#4,890
Feb 27, 2015
W sumie trzeba się pogodzić z tym, że grę odpalę w 5 fps na low 800x600. To już nie ta technologia i trzeba zacząć zbierać na kompa.

GTA San Andreas po dosyć solidnym moddingu na AA3 i full detalach chodzi w 30-40 FPS. Co tu mówić.

M

Mengaard

Rookie
#4,891
Feb 27, 2015
VRTL said:
W sumie trzeba się pogodzić z tym, że grę odpalę w 5 fps na low 800x600. To już nie ta technologia i trzeba zacząć zbierać na kompa.
Click to expand...
Nawet chyba nie.
Dla porównania, mam stacjonarkę, która odpala W2 na ultra bez Uber w FHD 40FPS, a o W3 na minimum mogę pomarzyć.

• RED Point
Reactions: Vortaluuu
Rustine

Rustine

Mentor
#4,892
Feb 27, 2015
Mengaard said:
Dla porównania, mam stacjonarkę, która odpala W2 na ultra bez Uber w FHD 40FPS, a o W3 na minimum mogę pomarzyć.
Click to expand...
Tego nie wiemy, równie dobrze wymagania mogą być zawyżone, nawet pomimo słów Redów. Trzeba czekać na testy po premierze gry.

• RED Point
Reactions: Vortaluuu
M

Mengaard

Rookie
#4,893
Feb 27, 2015
Rustine said:
Tego nie wiemy, równie dobrze wymagania mogą być zawyżone, nawet pomimo słów Redów. Trzeba czekać na testy po premierze gry.
Click to expand...
Wiemy, chodziło mi tylko o porównanie sytuacji z laptopem kolegi i jego nadziejami. Nawet jeżeli wymagania są zawyżone to po obniżeniu nic mi po nich z kartą 1GB VRAM.

Rustine

Rustine

Mentor
#4,894
Feb 27, 2015
Mengaard said:
Nawet jeżeli wymagania są zawyżone to po obniżeniu nic mi po nich z kartą 1GB VRAM.
Click to expand...
Jeśli tekstury z W2 na maksymalnych przy niej chodziły, to nie widzę powodu, żeby w trójce w minimalnej rozdzielczości nie działały sprawnie.

M

Mengaard

Rookie
#4,895
Feb 27, 2015
Rustine said:
Jeśli tekstury z W2 na maksymalnych przy niej chodziły, to nie widzę powodu, żeby w trójce w minimalnej rozdzielczości nie działały sprawnie.
Click to expand...
Bez problemu, bez zmniejszania jakości i największy budżet na tekstury, ale się nie łudzę, kartę mam dużo poniżej minimalnych, 6850 to staroć już, 5 lat od wydania będzie miał.

L

lamparcicho

Rookie
#4,896
Feb 27, 2015
Do Ultra potrzeba Quad SLI z gtx980 wg "inżyniera Nvidii od 970tki"

https://www.youtube.com/watch?v=jwznd4yAU7I

:D się popłakałem....

• RED Point
Reactions: enotsen, Vortaluuu, ramt1n and 2 others
R

ramt1n

Rookie
#4,897
Feb 27, 2015
@lamparcicho się uśmiałem z dziewczyną :D kolo ma śmiech jakby powietrze z opony spuszczali :p A później dziewczyna na poważnie się pyta: "A tobie Wiedźmin pójdzie na maksymalnych?" Na co ja: "nie". I w śmiech :)

HuntMocy

HuntMocy

Moderator
#4,898
Feb 27, 2015
Do dzielenia się zabawnymi filmikami i przeróbkami bardziej pasuje ten temat. Taka mała uwaga na przyszłość ;)

Swooneb

Swooneb

Mentor
#4,899
Feb 27, 2015
lamparcicho said:
Do Ultra potrzeba Quad SLI z gtx980 wg "inżyniera Nvidii od 970tki"

https://www.youtube.com/watch?v=jwznd4yAU7I

:D się popłakałem....
Click to expand...
Też się popłakałem ze śmiechu :D Świetne :D

_almansur_

_almansur_

Forum veteran
#4,900
Feb 28, 2015
W san Francisco REDzi będą opowiadać o optymalizacji kontentu... ciekawe ;)
http://schedule.gdconf.com/session/content-optimization-pipeline-for-an-open-world-game

opis prezentacji zaczyna się od słów:
Optimizing the content for an open world game can be very difficult...
Click to expand...
Można by dodać: yes, indeed :)

Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • …

Go to page

• 396
Next
First Prev 245 of 396

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.