Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN
WIEDŹMIN 2
WIEDŹMIN 3
MODY (WIEDŹMIN)
MODY (WIEDŹMIN 2)
MODY (WIEDŹMIN 3)
Menu

Register

Wiedźmin 3: Dyskusja na temat wymagań sprzętowych

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • 298
  • …

Go to page

• 396
Next
First Prev 296 of 396

Go to page

Next Last
N

Naxemar

Forum veteran
#5,901
Apr 28, 2015
stary jeszcze takiej gry do publiki wypuszczonej nie było co osobno monitory wykorzystywała - przynajmniej ja nie pamiętam

L

Leouch

Senior user
#5,902
Apr 28, 2015
kiedyś musi byc ta pierwsza.

I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
#5,903
Apr 28, 2015
Naxemar said:
stary jeszcze takiej gry do publiki wypuszczonej nie było co osobno monitory wykorzystywała - przynajmniej ja nie pamiętam
Click to expand...

http://www.wsgf.org/mgl/ef_s/

I

ing

Senior user
#5,904
Apr 28, 2015
AMD Phenom II x4 965 4,0 Ghz
Radeon HD 7790 OC 1GB
8 GB ramu

Wiem że trochę mało ramu na grafice ale po podkręceniu grafiki, to już tak bardzo od 7850 nie odbiega, jak myślicie czekać na premiere i przetestować ten zestaw (a zależy mi na znośnej grze) czy raczej już teraz myśleć o czymś nowym?

C

Cisek.107

Rookie
#5,905
Apr 28, 2015
I_w_a_N said:

Click to expand...
Pokazałeś listę gier która wykorzystuje dodatkowy monitor do przestrzennej rozdzielczości, a jemu chodziło o takie coś że drugi monitor ma osobne zastosowanie(coś jak w WII U czyli na padzie jest ekran który w grach robi za mapę)

Tares

Tares

Forum veteran
#5,906
Apr 28, 2015
ing said:
AMD Phenom II x4 965 4,0 Ghz
Radeon HD 7790 OC 1GB
8 GB ramu

Wiem że trochę mało ramu na grafice ale po podkręceniu grafiki, to już tak bardzo od 7850 nie odbiega, jak myślicie czekać na premiere i przetestować ten zestaw (a zależy mi na znośnej grze) czy raczej już teraz myśleć o czymś nowym?
Click to expand...
Ja bym poczekał aż wersja gry dla recenzentów trafi do jakiegoś portalu zajmującego się sprzętem. Mam nadzieje, że wybadają tam jaki sprzęt zapewni to rzeczywiste minimum dla komfortowej rozgrywki na niskich ustawieniach.

I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
#5,907
Apr 28, 2015
@Cisek.107

W zestawieniu masz wspomnianą pozycję Hud Stretch - czyli "rozciągnięcie" HUD'a, co w tym zestawieniu można rozumieć jako możliwość dostosowania go na innym (osobnym) monitorze. Wiem, że takie coś podobnego było kiedyś w kilku grach strategicznych (konkretów teraz nie pamiętam, ale zapewne jako pewnik można przyjąć serię Total War).

N

Naxemar

Forum veteran
#5,908
Apr 28, 2015
I_w_a_N said:

Click to expand...
Sory ale gościu pisze właśnie z wyłączeniem zwiększonej rozdzielczości - czytaj eyefinity itd

C

Cisek.107

Rookie
#5,909
Apr 28, 2015
@I_w_a_N nie wiadomo jak to rozumieć. Ja przez rozciągnięty hud rozumiem to że hud się rozciąga, a nie dopasowuje (miałem tak w Vice City , wyglądało to dziwnie i trzeba było wgrywać mody, aby to wróciło do normy) i nie ma to nicwspólnego z tym co chciał osiągnąć @Leouch

N

Naxemar

Forum veteran
#5,910
Apr 28, 2015
Gościowi chodzi czy istnieje taka gra że np. grasz na jednym monitorze a na drugim masz odpaloną np z gry mape z podglądem pozycji na żywo

C

Cisek.107

Rookie
#5,911
Apr 28, 2015
Naxemar said:
Gościowi chodzi czy istnieje taka gra że np. grasz na jednym monitorze a na drugim masz odpaloną np z gry mape z podglądem pozycji na żywo
Click to expand...
No właśnie i o tym pisałem kilka postów wcześniej że on coś w stylu WII U i pada który pokazuje mapę, czy Smart Glass dla XBOX ONE gdzie na tel można sobie sobie mapkę odpalić i coś takiego jest chyba nie osiągalne na PC

• RED Point
Reactions: Naxemar
I_w_a_N

I_w_a_N

Mentor
#5,912
Apr 28, 2015
Dobrze wiem o co wam chodzi.

Cisek.107 said:
(...) coś takiego jest chyba nie osiągalne na PC
Click to expand...

Supreme Commander, World in Conflict, Flight Simulator X to tylko niektóre tytuły pozwalające na taki bajer. Jak widać PC (jak zwykle) dawno przed konsolami miały takie rozwiązanie.

Pytanie tylko po co takie coś w Wiedźminie?

• RED Point
Reactions: radkowksi, Zawiszay, Vortaluuu and 1 other person
C

Cisek.107

Rookie
#5,913
Apr 28, 2015
@I_w_a_N zwracam honor i przyznaje że nie wiedziałem o tym. BTW narobiłeś mi smaka na jakiegoś RTS'a tym obrazkiem ;)

N

Naxemar

Forum veteran
#5,914
Apr 28, 2015
Ja też nei weidziałem to też napisałem że przynajmniej ja o takich nei wiem :D

L

Leouch

Senior user
#5,915
Apr 28, 2015
Cisek.107 said:
Pokazałeś listę gier która wykorzystuje dodatkowy monitor do przestrzennej rozdzielczości, a jemu chodziło o takie coś że drugi monitor ma osobne zastosowanie(coś jak w WII U czyli na padzie jest ekran który w grach robi za mapę)
Click to expand...
dokladnie
I_w_a_N said:
@Cisek.107

W zestawieniu masz wspomnianą pozycję Hud Stretch - czyli "rozciągnięcie" HUD'a, co w tym zestawieniu można rozumieć jako możliwość dostosowania go na innym (osobnym) monitorze. Wiem, że takie coś podobnego było kiedyś w kilku grach strategicznych (konkretów teraz nie pamiętam, ale zapewne jako pewnik można przyjąć serię Total War).
Click to expand...
? 2 najnowsze tw nie maja teakiego wsparcia

V

VanHasashin

Rookie
#5,916
Apr 28, 2015
VanHasashin said:
Witam wszystkich! Mam kilka pytań odnośnie specyfikacji mojego komputerka
Zestaw ma około 1 roku, oto on:
Proc: Intel Core i5-4690 CPU @ 3,5 Ghz
Grafika: Asus GeForce GTX 760-DMCOC-2GD5 2GB
RAM: 8 GB Crucial 1600MHZ
Bieżąca rozdzielczość to 1680-1050, 60hz
Na jakie wymagania mogę liczyć? średnie+Wysokie, średnie, czy raczej low? Wiem ze nie ma jeszcze testów, chodzi mi tylko o opinię.
Czy przy tym zestawie opłaca mi się zmieniać monitor na jakiś lepszej klasy(iiyama X2483HSU-B1), co przy zwiększeniu rozdzielczości zapewne poskutkuje obniżeniem jakości grafiki? Czy może lepiej zakupić lepszą kartę grafiki i zostać przy obecnym monitorze(pytanie czy jest sens kupować gtx970 i grać w niskiej rozdzielczości)? Ewentualnie podkręcić obecną kartę, ale czy efekt będzie widoczny?
Wiem, trochę to zagmatwane ale chciałbym się przygotować możliwie jak najlepiej na nadchodzącą premierę. Z góry dzięki za wszystkie pozytywne i negatywne() komentsy i porady.
Ave!
Click to expand...
ktoś coś poradzi?

Tares

Tares

Forum veteran
#5,917
Apr 28, 2015
VanHasashin said:
ktoś coś poradzi?
Click to expand...
Ja osobiście dokupiłbym kartę graficzną. Jeśli kupisz 970 to przy takiej rozdzielczości pograsz spokojnie na ULTRA.

C

Cisek.107

Rookie
#5,918
Apr 28, 2015
@VanHasashin Ciężko tak na prawdę powiedzieć jak to będzie wyglądać. Myślę że średnie/średnio-wysokie, ale wiesz nie można być tego pewnym . Jedyne co na razie widzieliśmy to gra odpalona na porządnym sprzęcie i tam działa dobrze, a jak jest ze słabszymi konfiguracjami nie wiadomo. Wymiana grafiki na 970 powinno pozwolić ci na grę w bardzo wysokich ustawieniach(i może będziesz mógł sobie ustawić nie które suwaki na ultra), jeśli chodzi o rozdzielczość to musisz sobie sam odpowiedzieć czy ci będzie taka przeszkadzać

asdfasdfqwert

asdfasdfqwert

Senior user
#5,919
Apr 28, 2015
Mam procesor i5 - 2500k @3,3 Ghz, 4GB ramu cl9 @ 1337 Mhz i GTX 670...
Może ktoś doradzić czy warto jest wydać 170 złotych na dokupienie 4gb ramu (muszę kupić dokładnie takie same patrioty jak te 2-3 lata temu aby pamięć była kompatybilna z dual chanel z tego wiem, w dodatku chyba zdrożała a nie staniała od tamtego czasu ._. ).
Poza tym zastanawiam się nad dokupieniem coolera jak Hyper 212 Evo / plus za około 120 zł i podkręceniem procka do 4 / 4.2 Ghz
Zastanawiam się czy warto jest w ogóle ulepszać ten komputer i czy w ogóle zrobiło by do różnicę wartą tych pieniędzy czy to strata kasy i lepiej poczekać na nowy komputer za ~3.500 zł (który kupie najszybciej za jakiś rok ._. )

A

alianta2

Senior user
#5,920
Apr 28, 2015
Pytałem się wcześniej jak podkręcony i5 2500k 4,5GHz współgra z R9 290 i podobno pograłbym na wysokich. Tylko problemem jest cena tej karty. Jakby się spisała trochę tańszy radek, R9 280x ? Chodzi mi o jakieś wysokie ustawienia ale nie nastawiam się wtedy na stałe 60FPS, ale mógłym wtedy liczyć na te 40-50fps z tą grafiką?

Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • 298
  • …

Go to page

• 396
Next
First Prev 296 of 396

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.