Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN
WIEDŹMIN 2
WIEDŹMIN 3
MODY (WIEDŹMIN)
MODY (WIEDŹMIN 2)
MODY (WIEDŹMIN 3)
Menu

Register

Wiedźmin 3: Dyskusja na temat wymagań sprzętowych

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 327
  • 328
  • 329
  • 330
  • 331
  • …

Go to page

• 396
Next
First Prev 329 of 396

Go to page

Next Last
M

Mengaard

Rookie
#6,561
May 11, 2015
Zależy, jeżeli W3 zrobi duży narzut na wielordzeniowość to będziesz mieć kichę, a AMD będzie robić szesnastordzeniowce zaraz.

S

SelfIgnition

Rookie
#6,562
May 11, 2015
kubakub said:
Siema.
Intel Core i3-4330, 2 rdzenie po 3.50GHz
4 GB RAM
geforce GTX 960
Click to expand...
1. dokup ramu ; jeżeli to 1 kość 4GB, to: dokup 1/2 identyczne (zakładam, że masz 3-4 sloty na ram na płycie) ;
Jeżeli jest to np. 2x2GB, to kup 1x8GB (stary sprzedaj) 1600MHz i więcej, najlepiej CL9/10 ; generalna zasada: im wyższe taktowanie (1600+) i niższe CL(9-10), tym lepiej

2. Procesor ma takie sobie taktowanie, więc w miejscach z wieloma NPCami czy elementami interaktywnymi, będziesz odczuwał spadek FPSów (miasta/wioski/zbiegowizka wieśniaków/większe bitwy)

EDIT: w takim razie, MOIM zdaniem, dokup po taniości identyczną kość i zobacz jak bedzie chodzić. W razie czego, będizesz mógł odsprzedać. Pamięć ram dobrze trzyma cenę, więc dużo nie stracisz przy odsprzedaży.

Last edited: May 11, 2015
K

kubakub

Rookie
#6,563
May 11, 2015
sloty mam tylko 2 i na 1 mam kostke 4gb
a z prockiem to racja, odczuwałem spatki juz przy innych grach

P

piecia18

Forum veteran
#6,564
May 11, 2015
kubakub said:
sloty mam tylko 2 i na 1 mam kostke 4gb
Click to expand...
To wywal te dwie, bo podejrzewam że masz 2x po 2GB i kup jedną 8GB lub 2 kości po 4GB ;)

M

Mengaard

Rookie
#6,565
May 11, 2015
Przecież wyraźnie napisał w tym co zacytowałeś @piecia18 , że na jednym ma kość 4 GB.

H

hellcaretaker

Senior user
#6,566
May 11, 2015
piecia18 said:
To wywal te dwie, bo podejrzewam że masz 2x po 2GB i kup jedną 8GB lub 2 kości po 4GB ;)
Click to expand...
Napisał, że ma 2 sloty, a w jednym ma kość 4 GB.
Więc powinien dokupić drugą kość 4 GB.

Najlepiej sprawdź konkretny model RAM jaki masz, i dokup druga taką samą kość.

P

piecia18

Forum veteran
#6,567
May 11, 2015
hellcaretaker said:
Napisał, że ma 2 sloty, a w jednym ma kość 4 GB.
Click to expand...
Aaa, no to przepraszam w takim razie. Mój błąd ;)

K

kubakub

Rookie
#6,568
May 11, 2015
Chyba się zdecyduje na kupno tego ramu.
Dzięki wielkie za odp i życze wam miłej gry po premierze :)

Adios

P

piecia18

Forum veteran
#6,569
May 11, 2015
kubakub said:
Chyba się zdecyduje na kupno tego ramu.
Click to expand...
Im szybsze taktowanie tym lepiej ;)

I

intubatolog

Rookie
#6,570
May 11, 2015
Cześć wszystkim.
Premiera upragnionego wiedźmina tuż tuż , więc zacząłem sie zastanawiać czy w ogóle mam szanse na zobaczenie menu i nie spaleniu przy tym komputera wraz z domem ;)
W moim PC-ecie siedzi :
AMD Phenom II X4 840 3.2 GHz
AMD Radeon HD 6950 sapphire 2GB
8 GB ramu
Osobiscie mi to nic nie mówi, znawcą elektroniki nigdy nie byłem , wiec byłbym wdzięczny za pomoc .

G

gialdonar

Forum veteran
#6,571
May 11, 2015
intubatolog said:
Cześć wszystkim.
Premiera upragnionego wiedźmina tuż tuż , więc zacząłem sie zastanawiać czy w ogóle mam szanse na zobaczenie menu i nie spaleniu przy tym komputera wraz z domem ;)
W moim PC-ecie siedzi :
AMD Phenom II X4 840 3.2 GHz
AMD Radeon HD 6950 sapphire 2GB
8 GB ramu
Osobiscie mi to nic nie mówi, znawcą elektroniki nigdy nie byłem , wiec byłbym wdzięczny za pomoc .
Click to expand...
Zależy od optymalizacji, ale po mojemu, to spokojnie odpalisz grę na minimum w miare płynnie ;)

I

intubatolog

Rookie
#6,572
May 11, 2015
Dzieki za szybką odpowiedź , teraz pozostaje mi juz tylko zbierać kase na warunki , bo na egzaminy to sie nawet nie stawie, zamknę sie w jaskini ... ;)

M

maritimus

Forum veteran
#6,573
May 11, 2015
Czołem koleżeństwu.

Jest taka kwestia, że niby planowałem i tak wymienić sprzęt na premierę W3, kasa nawet z grubsza zebrana... ale jakoś czasu brakuje (z doświadczenia u mnie razem z różnymi reinstalacjami itp. to "dzień z życia", a bywa że i dwa). Będzie dopiero w czerwcu, a i to nie na początku. Hajp jednak jest okrutny, w związku z czym się zastanawiam, czy może są jakieś szanse na odpalenie (w znośnych warunkach) na dotychczasowym złomiku - ot, żeby chociaż sobie w Białym Sadzie trochę pobiegać. Co by wiedzieć, czy opłaca się preload odpalać.

Intel i5-2500 3.30 GHz
GTX 550 Ti
6 GB RAM

O

Onarion

Rookie
#6,574
May 11, 2015
maritimus said:
się zastanawiam, czy może są jakieś szanse na odpalenie (w znośnych warunkach) na dotychczasowym złomiku - ot, żeby chociaż sobie w Białym Sadzie trochę pobiegać. Co by wiedzieć, czy opłaca się preload odpalać.
Click to expand...
Gwarancji nikt Ci nie da, bo masz kartę sporo poniżej minimalnych. Z drugiej strony jednak, ten GTX660 podany przez RED-ów ma wystarczyć do płynnego grania w 1080p, więc strzelam, że jeśli dasz detale na minimalne i rozdzielczość na mniejszą niż te Full HD to powinno się dać w miarę komfortowo pograć. Oczywiście to jest tylko gdybanie, wg. oficjalnych wymagań Wiedźmin Ci nie pójdzie.

C

ceadmil

Forum veteran
#6,575
May 11, 2015
@maritimus karta ma tylko 1GB VRAM, co może być sporym problemem, zależy od optymalizacji. Niemniej jednak szanse jakieś są, bo procek dobry a i RAMu jest tyle ile powinno.

C

CalicoSove

Rookie
#6,576
May 11, 2015
Czy pójdzie mi Wiedźmin , czy lepiej wymienić jakąś cześć ?
amd fx 6300
gtx geforce 660
8 gb ram

M

Mengaard

Rookie
#6,577
May 11, 2015
Hakkio99 said:
Czy pójdzie mi Wiedźmin , czy lepiej wymienić jakąś cześć ?
amd fx 6300
gtx geforce 660
8 gb ram
Click to expand...
Spokojnie odpalisz na minimalnych ustawieniach. :)

C

CalicoSove

Rookie
#6,578
May 11, 2015
A to prawda że wymagania są zawyżone czy to tylko plotka ?

H

hellcaretaker

Senior user
#6,579
May 11, 2015
Hakkio99 said:
Click to expand...
A skąd mamy to wiedzieć?
Przecież nikt jeszcze nie grał na PC (poza dziennikarzami/youtuberami, ale oni grali na nieswoim sprzęcie).

Alcatraz1024

Alcatraz1024

Forum veteran
#6,580
May 11, 2015
Hakkio99 said:
Click to expand...
Za tą odpowiedź wielu już zginęło. A tak poważniej, to wszystko okaże się w dniu premiery przy pierwszych testach sprzętowych, choć nigdy nie można wszystkiego brać tak jak jest to przedstawiane, bo różnie z tym bywa. ;)

Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 327
  • 328
  • 329
  • 330
  • 331
  • …

Go to page

• 396
Next
First Prev 329 of 396

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.