Forums
Games
Cyberpunk 2077 Thronebreaker: The Witcher Tales GWENT®: The Witcher Card Game The Witcher 3: Wild Hunt The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher The Witcher Adventure Game
Jobs Store Support Log in Register
Forums - CD PROJEKT RED
Menu
Forums - CD PROJEKT RED
  • Najnowsze
  • AKTUALNOŚCI
  • DZIAŁ OGÓLNY
    WIEDŹMIN GRA PRZYGODOWA
  • FABUŁA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 WIEDŹMIŃSKIE OPOWIEŚCI
  • ROZGRYWKA
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 WIEDŹMIN 3 MODY (WIEDŹMIN) MODY (WIEDŹMIN 2) MODY (WIEDŹMIN 3)
  • DZIAŁ TECHNICZNY
    WIEDŹMIN WIEDŹMIN 2 (PC) WIEDŹMIN 2 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (PC) WIEDŹMIN 3 (PLAYSTATION) WIEDŹMIN 3 (XBOX) WIEDŹMIN 3 (SWITCH)
  • SPOŁECZNOŚĆ
    TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT WIEDŹMINA) TWÓRCZOŚĆ FANÓW (ŚWIAT CYBERPUNKA) INNE GRY
  • RED Tracker
    Cyberpunk Seria gier Wiedźmin GWINT
WIEDŹMIN
WIEDŹMIN 2
WIEDŹMIN 3
MODY (WIEDŹMIN)
MODY (WIEDŹMIN 2)
MODY (WIEDŹMIN 3)
Menu

Register

Wiedźmin 3: Dyskusja na temat wymagań sprzętowych

+
Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 355
  • 356
  • 357
  • 358
  • 359
  • …

Go to page

• 396
Next
First Prev 357 of 396

Go to page

Next Last
Q

Quar7

Rookie
#7,121
May 18, 2015
Sprawdzałem porównania na stronie Nvidii i pocieszam się tylko tym, że różnice są widoczne głównie pomiędzy low a medium. Pomiędzy Medium a High oraz High a Ultra różnice są wręcz znikome.
Np. taka jakość cieni- nie widzę żadnej różnicy praktycznie pomiędzy low a ultra, na ultra są jedynie trochę jaśniejsze te cienie.
Tam samo jakość tekstur. Widać różnice aż do high ale pomiędzy high a ultra to za chiny nie mogłem dostrzec różnic.
Zasięg rysowania też- Low-medium to różnica kolosalna, High troszke lepiej, a Ultra to pierdoły w stulu dwa drzewka więcej na horyzoncie.

Ale kurde, musi to mi pójść co najmniej na tym medium. Nie wyobrażam sobie by komputer który AC Unity ciągnie prawie na ultra high w 30-40 fps miał tyle samo fps w wieśku na low.

Last edited: May 18, 2015
S

skellig

Rookie
#7,122
May 18, 2015
@zamiatam

W punkt :D

G

GosuPL

Forum veteran
#7,123
May 18, 2015
kamil29 said:
GosuPL jak ja się cieszę mordo Ty moja że jesteś hehe ;D Sam Ci pisałem żebyś nie walczył z wiatrakami teraz sam to robie buuu ;-(

Fakt nie ma łatwego życia człowiek w PL który osiąga dużo wyższy pułap niż średnia w kraju.
Najlepiej być biednym, pokrzywdzonym, pozostawać na etapie marzeń i rozmyśleń.. wtedy będzie ok ;-)
Polak już taki jest że jak ma sąsiada który jest nieporadny i biedny to jest dobry sąsiad.

"Czegoś biedny ? boś głupi , czegoś głupi boś biedny" i koło się zamyka.

Będziesz tutaj po północku ? chciałem porównać TX w SLI co wyprawia w 1440p
Click to expand...
;-)

Ja to jutro zagram, kurier dopiero mi EK dostarczy :) Dziś po północy dokończę (może ) GTA V, bo jak dorwę "W3" to ni cholery :)
W week biorę od kumpla monitor 4k i trzeciego TX , także testy zacne będą i giercowanie :D

• RED Point
Reactions: kamil29
B

bali09

Rookie
#7,124
May 18, 2015
Nie znam niemieckiego, ale ta stronka z testem napawa mnie o dziwo optymizmem :) Teoretycznie moja 270x potrafi uciągnąć W3 na max detalach z powyłączanymi bajerami na poziomie 20-24 klatki :D

Ukash

Ukash

Forum veteran
#7,125
May 18, 2015
http://www.geforce.com/whats-new/guides/the-witcher-3-wild-hunt-graphics-performance-and-tweaking-guide

eustachy_j23

eustachy_j23

Forum veteran
#7,126
May 18, 2015
nocny.945 said:
Możesz zmierzyć procentowo ilość fps, ale jakości grafiki już nie zmierzysz
Click to expand...
Tja, bo oczywiście to, że grafika jest ładna, ale od technicznej strony nie jest niczym specjalnym, to pewnie nieprawda. Tak w ogóle twierdząc jakobym zrzędził mówiąc, że wydajność jest zła w sytuacji, gdy dużo wskazuje, że faktycznie jest zła, a nawet bardzo zła, wychodzisz na typowego fanboja.

maciekka09 said:
Jak najbardziej. Ale ultra jest krok przed konsolami (zwłaszcza, jeśli patch faktycznie działa jak go malują), więc żeby zacząć narzekać trzeba by zbadać wydajność na high... które według CDPR jest odpowiednikiem tego, co się na owych konsolach dzieje.
Click to expand...
W sumie racja, tylko jak patrzę na ten poradnik od Nvidii, to jednak zejście z poszczególnymi opcjami nie wydaje się dawać jakoś specjalnego boosta. Nawet na AA nie można specjalnie zyskać, bo jest raptem jeden wariant on/off i tyle. Żadnego TXAA, MSAA, zapewne najprostsze FXAA. Na razie wiele wskazuje na to, że gra skaluje się po prostu słabo. Dla przykładu w GTA V zejście z ustawieniami z v. high na high daje zysk w przypadku GTX'a 980 o przeszło 60 klatek. Tutaj się na coś takiego nie zanosi, co nie znaczy, że tak nie jest. Tylko, cholera, portale sprzętowe przejawiają iście idiotyczną postawę testów na ultra, ewentualnie very high. Ale żeby sprawdzić inne warianty ustawień, rozdzielczości niższe niż 1080p to już nie, bo po co, a ty graczu kupuj kota w worku. Wkurza mnie to. Trzeba w tej niepewności trwać do czasu aż za grę zabierze się PurePC.

Last edited: May 18, 2015
  • RED Point
Reactions: Simlandir
G

Galdhiem

Rookie
#7,127
May 18, 2015
Błagam, wróćmy do tematu...

• RED Point
Reactions: eustachy_j23
M

maciekka09

Rookie
#7,128
May 18, 2015
eustachy_j23 said:
W sumie racja, tylko jak patrzę na ten poradnik od Nvidii, to jednak zejście z poszczególnymi opcjami nie wydaje się dawać jakoś specjalnego boosta.
Click to expand...
Mmmmm... tak i nie. Wolę poczekać, aż dostanę w swoje ręce. Jeśli będzie źle, nie omieszkam ponarzekać. Na razie wolę się wstrzymać.
Nawet na AA nie można specjalnie zyskać, bo jest raptem jeden wariant on/off i tyle. Żadnego TXAA, MSAA, zapewne najprostsze FXAA.
Click to expand...
Autorskie rozwiązanie z komponentem temporalnym. W plikach gry jest wspomniane MSAA, więc możliwe, że dojdzie później. Ale zgadzam się, że brak opcji jest irytujący.
Na razie wiele wskazuje na to, że gra skaluje się po prostu słabo. Dla przykładu w GTA V zejście z ustawieniami z v. high na high daje zysk w przypadku GTX'a 980 o przeszło 60 klatek. Tutaj się na coś takiego nie zanosi, co nie znaczy, że tak nie jest.
Click to expand...
Raz jeszcze, wstrzymałbym się od osądów aż do większej ilości benchmarków i raportów użytkowników. Domniemanie niewinności i tak dalej.
Tylko, cholera, portale sprzętowe przejawiają iście idiotyczną postawę testów na ultra, ewentualnie very high. Ale żeby sprawdzić inne warianty ustawień, rozdzielczości niższe niż 1080p to już nie, bo po co, a ty graczu kupuj kota w worku. Wkurza mnie to. Trzeba w tej niepewności trwać do czasu aż za grę zabierze się PurePC.
Click to expand...
A tutaj akurat pełna zgoda. Nie do końca mnie to dotyczy, bo mam to szczęście, że moja konfiguracja pozwala mi mieć nadzieję na te testowane ustawienia, ale chciałoby się wiedzieć coś więcej.

Nars

Nars

Moderator
#7,129
May 18, 2015
Galdhiem said:
wróćmy do tematu...
Click to expand...
Zdecydowanie.

S

SoltysGamingPL

Senior user
#7,130
May 18, 2015
Quar7 said:
Tam samo jakość tekstur. Widać różnice aż do high ale pomiędzy high a ultra to za chiny nie mogłem dostrzec różnic.
Click to expand...
Bo ich nie ma. :p Jedyną różnicą jest ilość VRAM przydzielona na tekstury, która ma zmniejszać doczytywanie się ich.

P

Pajong

Rookie
#7,131
May 18, 2015
Zadziała mi wiedźmin 3 na mój komputer?
-Windows: 7 64 bit
-Procesor:Intel(R) Core(TM) i3-3220 CPU @3.30GHz
-Pamięć(RAM):8GB
-Karta graficzna:AMD Radeon HD 7800 Series

P

patryk11

Rookie
#7,132
May 18, 2015
Pajong said:
i3-3220 CPU @3.30GHz
Click to expand...
I know what you feel bro ;c
Gdyby kurier dziś przyjechał to dałbym znać o 24 jak sprawdza się procesor. Karta graficzna z tego co widzę na benchmarkach jest trochę lepsza od gtxa 660. Wszystko zależy od optymalizacji ;p
Sam dziś mam ostatni dzień modłów o płynność na i3 :D

warzoch

warzoch

Forum veteran
#7,133
May 18, 2015
Walić fusy - Zadziała :)

• RED Point
Reactions: zimny123z
G

gialdonar

Forum veteran
#7,134
May 18, 2015
Na szczęście ponoć gra bardziej potrzebuje grafiki, procesora mniej.

P

patryk11

Rookie
#7,135
May 18, 2015
gialdonar said:
gra bardziej potrzebuje grafiki, procesora mniej.
Click to expand...
Tak mi mów! nowy gtx 960 przeżyje swój chrzest, bo podobno starcza do odpalenia wiedźmina na wysokich/

G

gialdonar

Forum veteran
#7,136
May 18, 2015
patryk11 said:
Tak mi mów! nowy gtx 960 przeżyje swój chrzest, bo podobno starcza do odpalenia wiedźmina na wysokich/
Click to expand...
Ja liczę że gtx660 pociągnie na średnich ;) Mogę zagrać już jutro, ale na lapku, na którym pewnie pogram na minimum w niskiej rozdziałce, także poczekam do weekendu ;P

P

patryk11

Rookie
#7,137
May 18, 2015
gialdonar said:
Ja liczę że gtx660 pociągnie na średnich Mogę zagrać już jutro, ale na lapku, na którym pewnie pogram na minimum w niskiej rozdziałce, także poczekam do weekendu ;P
Click to expand...
Mi w weekend chyba nie będzie dane grać, najwyżej w niedzielną noc ;p ale swoją drogą, biwak z dobrymi kumplami można chyba porównać do przyjemności grania w Wiedźmina :D

P

Pajong

Rookie
#7,138
May 18, 2015
Czyli zadziała tak ?

G

Galdhiem

Rookie
#7,139
May 18, 2015
patryk11 said:
Mi w weekend chyba nie będzie dane grać, najwyżej w niedzielną noc ;p ale swoją drogą, biwak z dobrymi kumplami można chyba porównać do przyjemności grania w Wiedźmina :D
Click to expand...
A czy kumple mają dwa miecze i tak fajnie ruszają im się włosy jak wiatr wieje? Ja tam bym nie porównywał.

• RED Point
Reactions: zimny123z and Mengaard
G

gialdonar

Forum veteran
#7,140
May 18, 2015
patryk11 said:
Click to expand...
No ja chyba nocami będę grać :p

Prev
  • 1
  • …

Go to page

• 355
  • 356
  • 357
  • 358
  • 359
  • …

Go to page

• 396
Next
First Prev 357 of 396

Go to page

Next Last
Share:
Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Link
  • English
    English Polski (Polish) Deutsch (German) Русский (Russian) Français (French) Português brasileiro (Brazilian Portuguese) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Español (Spanish)

STAY CONNECTED

Facebook Twitter YouTube
CDProjekt RED Mature 17+
  • Contact administration
  • User agreement
  • Privacy policy
  • Cookie policy
  • Press Center
© 2018 CD PROJEKT S.A. ALL RIGHTS RESERVED

The Witcher® is a trademark of CD PROJEKT S. A. The Witcher game © CD PROJEKT S. A. All rights reserved. The Witcher game is based on the prose of Andrzej Sapkowski. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners.

Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.