Mam pytanie czy wiedźmin będzie jakoś optymalnie działał przy i5 2,9 GHz, GTX 860M 4GB i RAM 4GB czy jednak mogę sobie odpuścić?
Myślicie że jest sens kupowania wieśka przy HD 6850? Reszta to i5 2500k 4,5GHz, 8GB ram
740m to strasznie słaba karta jest, większość montuje z 64bit szyną pamięci. Zobacz sobie na Notebookcheck jak słabo wypada w grach z "tej generacji" - http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GT-740M.89902.0.htmlAż tak olali mobilne? Mam nieco lepszą kartę i nieco gorszy procesor... Nie napisałeś rozdzielczosci ale biorąc pod uwagę, że karta>>procek przy W3 to może i stabilne 30 wyciągnę... Ale żeby low?![]()
Czy ktoś próbował może w panelu sterowania NVidia ustawić fizykę na procesor? Daje to coś? Teoretycznie powinno to pozwolić na odciążenie grafiki, co w konfiguracjach z mocnym CPU mogłoby dać kilka fps. Czy próbował ktoś ewentualnie grać z PhysX przerzuconym na drugą (słabszą) kartę graficzną (np. główna GTX770, a fizyka na GTX460)? Jeśli tak, to jaki jest efekt?
[…]
Efekt ustawienia 770 jako głównej i 460 na fizyke musiał byś przetestować bo ciężko określić jak to się będzie zachowywało.możliwe że do psiksa 460 będzie za słaba i będziesz miał spadki wydajności.
W sumie… zawsze jakieś rozwiązanie. Z tym, że raczej nie będę tam miał czasu na testy, a wolałbym je porobić na spokojnie i kompleksowo.