czy pójdzie na wysokich w min. 1366x768?
Kilka sekund szukania i można trafić na wyniki wydajności Dzikiego Gonu na tym lapku, ale nawet gdybym tego nie znalazł to powiedziałbym ci ze pograsz TYLKO na minimum detalach, z testów wyszło jasno
Ultra 10fps
Medium 20fps
Low 27fps
Jak widać dopiero jako-tako można pograć na minimum.
Edit
Mae culpa nie zauważyłem SLi / z tandememto całkiem co innego
cienie low reszta detali Highi uber klatki 30fps z vync trzymało i chodziło lepiej niż bez vsynca.
Pójdzie i to chyba nawet z palcem (chociaż ten procesor)Witam
Chciałbym się dowiedzieć czy pójdzie mi wiedźmin na procesorze Amd Fx 4300 3,8ghz, grafice Gibabyte radeon hd 7870 2gb 256bit i 8gb ram?
Jak tak to na jakich ustawieniach?
Obecnie wygląda to tak, że na rozdziałce 1400x900 (większej nie przewiduję) przy ustawieniach wysokich (niskie cienie i woda) + ssao, gra chodzi w miarę płynie w okolicach 30 fps z pewnym spadkami w lokacjach takich jak bagna czy Novigrad.
Sprawdź reakcje zmniejszając liczbe postaci tła na minimum. prawda jest taka że to ora procesor, Ty masz 2 rdzeniówke mnie czasami i5 zaszaleje w novigradzie albo oxenfurcie na 90%
Da rade odpalić na wysokich na takim sprzęcie jak poniżej ?
Procesor: Intel(R) Core(TM) i5-3570k CPU @ 3.40GHz 3.80GHz
Ram: 8GB
Karta Graficzna: GeForce GTX670 2gb
To jasne, że na cuda nie liczę, byleby się nie okazało, że wydam te 5 stów, a efektu nie będzie
Wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że zmiana da marginalny efekt, zostaje ci iść na kompromis i z jakichś ustawień zrezygnowac.
No cóż, dzięki za opinię. Trochę jednak mnie to rozwiązanie kusi, bo już moja obecna karta wg. żadnych standardów, a także przeprowadzonych testów nie powinna dawać mi w miarę płynnej gry w każdej lokacji na wysokich ustawieniach, a tak właśnie było. Stąd też myśl, że gdyby dorzucić ten 1 GB VRAM to sytuacja powinna jednak się poprawić.
Odnośnie mojego procesora: https://www.youtube.com/watch?v=u_scJDX88Hw 40-50 fps na ultra w 1080p
Nie wydaje się by jakoś specjalnie ograniczał kartę w Wiedźminie, choć trzeba założyć, że w miastach spadki są pewnie większe.
Zastanawiam się czy, powiedzmy, za 700 zł nie udałoby się kupić lepszej karty, ale unikając przy okazji wymiany zasilacza. Tzn. czy ewentualne dorzucenie tych 200 zł robiłoby jakąś sensowną różnicę.
Chieftec GPA‐450S8 bulkPodaj jeszcze model zasilacza, zobaczymy czy nie jesteś w posiadaniu sylwestrowego zestawu fajerwerków.
#edit
Tu masz bardzo dobry przykład:
![]()
W zasadzie to wydaje się, że wydatek w okolicach 1000 zł na samą kartę przy mojej konfiguracji (choć nie wiem co z zasilaczem )