Warren_przez_V;n6932590 said:
Witam,
Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem nowego laptopa, hp elite book 8570w. Laptop wyposażony jest w kartę graficzną AMD Fire Pro M4000. Zanim stanę się szczęśliwym posiadaczem Wiedźmina 3 chciałbym mieć pewność, że karta graficzna tego mojego laptopa szczęścia szczęśliwie mi go uciągnie (pozostałe podzespoły spełniają minimalne, a nawet zalecane wymagania sprzętowe, więc o nie się nie martwię). Jest ktoś kto byłby w stanie rozwiać moje obawy?
Pozdrawiam ( :
Pamiętam, gdy miałem Sony Viao 14" i3, Ati ... chyba 5060- laptop i bez problemu grałem na nim w Dead Island. Jednak, ja kupilem tego lapka nie do gier, tylko pracy. Był mały a wyświetlacz, miał na tyle duży, że bardzo komfortowo mi się z niego korzystało. Dodatkowo, miał także podświetlaną klawiaturę ... jak to mówią: "cud, malina ...".
Obecnie, posiadam pc i ... lapka, ale innego. Nie wyobrażam sobie, aby grać znowu na laptopie. Po pierwsze, grzeje się niemiłosiernie, po drugie, musisz go czyścić co jakiś czas pół roku - rok i rozkręcać ... chyba, że masz w domu klimatyzację i sterylne warunki, jak w montowni Intela

Moja konfiguracja to Ati R280x, 16 GB Ram, Intel 4590 - 3,8 GHz ... i jakoś to hula. Problemem, jest Fallaut 4, gdzie karta bardzo się grzeje. Na szczęście, kupiłem sobie ostatnio chłodzenie wodne procesora i wszystko diametralnie się zmieniło, nawet karta graficzna nie grzeje się już tak, jak wcześniej.
Odnieś to wszystko do małej, niemal szczelnie zamkniętej obudowy laptopa. Porównaj sobie wydajność okrojonego procesora z z laptopa i normalnego, z przeznaczeniem do pc. Odnieś proporcje np. mojej karty graficznej do jakiejkolwiek w laptopie. Oto moja karta, ta z linku.
sapphiretech.com/productdetial.asp?os=Win7_64&Pid=A70D30F5-C1A1-4D75-91B0-29C4DA612103&tag=download&lang=eng
Zobacz sobie także, jak zmodyfikowałem laptopa Tohiba A500 na Core 2 Duo z dobrą kartą Ati. W końcu laptop padł ... po pięciu latach. Weź pod uwagę również fakt, że laptopa nie da się naprawić, wymienić czegokolwiek itd. Można jedynie kupić drugiego, dokładnie takiego samego, by użyć go, jako dawcę części, płyty głównej. Zapłaciłem za nią 3 000 zł a po 3 - 4 - 5 latach spadła do wartości 100 - 200 zł. Nie da się jej zmodyfikować, rozbudować itd. Możesz jedynie poprawić chłodzenie i dostęp do niego w celu cyklicznego czyszczenia.