Wszystko na maxa, ale bez ubersamplingu (jeśli takowy będzie, a pewnie tak) to się zgadzam jak najbardziej.780/Titan/780 TI czy też r290/r290x na luzie dadzą radę w ultraNo nie ma bata żeby było inaczej.
Wszystko na maxa, ale bez ubersamplingu (jeśli takowy będzie, a pewnie tak) to się zgadzam jak najbardziej.780/Titan/780 TI czy też r290/r290x na luzie dadzą radę w ultraNo nie ma bata żeby było inaczej.
Wszystko na maxa, ale bez ubersamplingu (jeśli takowy będzie, a pewnie tak) to się zgadzam jak najbardziej.
Jakich konsol, główny powód użycia DX9, to wsparcie dla win XP (na którego to była najnowsza dostępna wersja DX).Już sam RED Engine (ten na którym hulał Wiedźmin 2 w wersji PC) zdawał się mieć ograniczenia właśnie względem konsol (czyli późniejszego RED Engine 2). Mowa tutaj o wparciu dla DirectX 9.0 c (obsługiwanego przez XboX 360 - przypadek? ), podczas gdy w dniu premiery biblioteki Microsoftu w wersji 11 były już dostępne od ponad półtora roku.
Jakich konsol, główny powód użycia DX9, to wsparcie dla win XP (na którego to była najnowsza dostępna wersja DX).
Żeby był sens robienia osobnych trybów dla DX10/11, to REDzi musieliby korzystać z nowych ficzerów dostępnych w tych wersjach, tym samym, w wersji DX9 gra wyglądałaby gorzej, albo chodziła znacząco wolniej (bo musiałaby to emulować na CPU), zresztą pewnie i tak W2 zaczęli pisać zanim wyszło DX11 (w DX10 i tak nie było niczego istotnego poza instancingiem), więc aby wykorzystać możliwości nowej wersji musieliby sporo rzeczy pozmieniać.Tyle, że inni producenci jakoś to "przeskakiwali" dając możliwość uruchomienia gry w dwóch niezależnych trybach - pod DX 9.0 i pod DX 10/11.
Wracając do wróżenia wymagań - sądzę, że pójście na coś mocniejszego niż średniej klasy (końca 2014 roku/początku 2015) sprzęt w dniu premiery Wiedźmina 3 byłoby samobójstwem ze strony RED'ów. Oczywiście mówimy tutaj o średnich albo niskich ustawieniach gry
Tyle, że inni producenci jakoś to "przeskakiwali" dając możliwość uruchomienia gry w dwóch niezależnych trybach - pod DX 9.0 i pod DX 10/11.
Rozumiem że 780/780ti do max ale w 60+ fps to można sie zgodzić ale żeby pograć w 40+ fps pewnie będzie potrzebny jakiś r9 280x/770 . sam dotychczas miałem gtx 570 glh bez podkręcania śmiga na tych detalach w stałych 35+-3 fps w te i wefte na oc 40+-. Wiedzmin też pewnie będzie chulać ale wymieniłem już karte tak czy siak dla świetego spokoju bo obiecałem ziomkowi że mu ją oddam, wymusiłem sam na sobie kupno nowej kartyNiskie na średniej klasy sprzęcie? Przy czym za takie należy uznać karty pokroju GTX760/HD7950/GTX670/R9280/R9270X/GTX660Ti i tylko niskie, w najlepszym wypadku ledwie średnie?
Może, ale tylko w wypadku badziewnej optymalizacji.
Średnie przy zachowaniu płynności powinna zapewnić już R7260X.
Skoro Xbox One, którego gpu to coś pomiędzy HD7770 a HD7790 jest w stanie pociągnąć grę na high przynajmniej w 900p, to te średnie na mocniejszej karcie, a taką jest 260’ka muszą być osiągalne.
Skoro pozwala na to specyfikacja XOne, to PC z i5, 8GB Ram i wspomnianym gpu z palcem w nosie powinien pociągnąć W3 w 1080 na średnich i tyle.
Tyle, że w takim wypadku DX11 to w zasadzie nakładka na dziewiątkę, co może że nie za fajnie przekładać się na ogólną wydajność. W takim wypadku nie można wykorzystać w pełni wszelkich udogodnień DX11, bo podstawę nadal stanowi DX9.
W każdym razie tak czytałem na Labie, a ile w tym prawdy ciężko powiedzieć.
Nadal produkowane w 28nm, podobno to tylko ulepszony Kepler, wydajności do poprzedniej generacji pewnie na poziomie 10 %, czyli dla 4 fps nie ma co kupować jak ktoś ma obecną serię kart. Jedyna słuszna zmiana to na Pascala w 20nm i z szybszą pamięcią niż dotąd(podobno)
Nadal produkowane w 28nm, podobno to tylko ulepszony Kepler, wydajności do poprzedniej generacji pewnie na poziomie 10 %, czyli dla 4 fps nie ma co kupować jak ktoś ma obecną serię kart. Jedyna słuszna zmiana to na Pascala w 20nm i z szybszą pamięcią niż dotąd(podobno)
Dla kogoś kto składa pc od zera to świetna wiadomość, oby ceny nie były zbyt wyższe od 780 ti i jestem ciekaw czy 880 zrówna się z tym modelem, bo nie wiem kiedy wyjdzie 880 ti a chce komputer mieć conajmniej w grudniu.
No ale NV znana jest z tego jakie ceny dowala, brak realnego konkuretna ze stajni AMD nie sprzyja niestety klientom.Chodzi o konkurenta dla nadchodzących 880/880 Ti. Bo r290 i r290x mają się nieźle względem 780/780 Ti.
Ja CI odpowiem. To będzie gdzieś w lutym. Ogólnie głupie pytanie.
Dziękuję.[...]
@RockPL - Myślę że pewnie tak Listopad/Grudzień , będzie info o wymaganiach.
Ja CI odpowiem. To będzie gdzieś w lutym. Ogólnie głupie pytanie.