Wiedźmin 3: Dziki Gon – Nowe screenshoty i informacje

+
Ktoś tam się martwił, że PhysyX nie będzie współpracował z PS4:
http://www.ppe.pl/news-21148-PS4_otrzyma_wsparcie_technologii_Nvidia.html
http://uk.ign.com/articles/2013/03/07/nvidia-announces-physx-support-for-playstation-4

Vojtas said:
A skąd ja mam wiedzieć, co poeta miał na myśli? Watchdogs to jedna z gier przedstawiana na konferencji - nie sprecyzowałeś tego w poście nr 164.
No tak, po co zaglądać do postu #160? Lepiej skrytykować zdanie wydarte z kontekstu i starać się wyjść na mądrego. Nice try. Następnym razem polecam troszkę głębszą lekturę topicu.

Z mojej strony to koniec, nie lubię jak ktoś robi ze mnie idiotę bez powodu. Pomylić się rzecz ludzka, ale przyznać do błędu i nieuczciwego wytykania kogoś paluchem... Tu już trzeba mieć troszkę honoru. :)
Bez odbioru.

Victorius55 said:
Albo Ty nie wiesz o co pijesz, bo ja mówię o Unreal Engine 4,a nie WatchDogs.
Masz racje demo U4 działało na PS4, pomyliło mi się z WatchDogs. W necie są porównania graficzne na których od razu można dostrzec że demo U4 na PS4 wyglądało znacznie słabiej niż to samo demo na PC.

-Zuben- said:
Masz racje demo U4 działało na PS4, pomyliło mi się z WatchDogs. W necie są porównania graficzne na których od razu można dostrzec że demo U4 na PS4 wyglądało znacznie słabiej niż to samo demo na PC.

Pic or it didn't happen.

I znowu zagwostka. Demo Luminous wyglądało tak samo, jak na PC ( a według mnie bije pokazówkę U4 na głowę). Ale faktem jest, że rzeczywiście wygląda to gorzej. Generalnie poczekam, na grywalne demo pokazówki, Capcomu, grywalne FF na silniku Luminous, oraz magiczny renderer Czerwonych na nowej generacji. Skończyłem ze spekulacjami. O.

Jeżeli chodzi o UE4 to faktycznie na screenie widać różnicę w oświetleniu lokacji i niektórych detalach, ale nie zapominajmy, że twórcy silnika na pewno nie mają byle jakiego sprzętu w swojej siedzibie i albo był on odpalany na ultra-high-endowych pctach z nasa, które dla nas (sprzęty o podobnych osiągach) będą dostępne za 7-9 lat albo prerendoerowany bo musi to to ładnie wyglądać żeby inni deweloperzy go kupowali.
Panowie, nie wiem po co drążymy te tematy. Wszyscy wiemy jak będzie - jak co generację. Przez jakieś kilka lat PCty i konsole będą na podobnym poziomie, potem bum na nowe technologie wykonywania procesorów i następna generacja za 8 lat. Ja osobiście i tak zaopatrzę się w obie wersje Wiedźmina 3, ot dla samego porównania chociażby. A czy w wersji na PS4 będzie kilka źdźbeł trawy mniej niż na ultra ustawieniach na PC, to akurat za przeproszeniem mi wisi o ile inne elementy będą grać.

PiochU said:
http://www.pcper.com/news/Editorial/Unreal-Engine-4-Demo-PS4-Reduced-Quality
Originally Posted by almighty View Post
And?

The original spec PS4 had 4Gb so that would be the same as a PC with a 2Gb GTX680 and 2Gb system RAM.

I seriously, seriously doubt that this demo uses over 2Gb of main RAM, especially as the demo might not even be 64bit.

The GTX680 is just a much much faster GPU then what's inside PS4 and that's what the problem is, not lack of memory :rolleyes:/>
Honestly you have no clue on what you are talking about. This demo was created/running on approximation hardware - not final dev/PS4 silicon. Also, the demo was created within a constrained timeframe for showing. Just for sh**s and giggles, the demo only used 27-29% of the AH resources - unoptimized. Before you ask, there is no link, I am the link.
Ja tłumaczył tego nie będę, bo znajomość chociaż jednego języka obcego powinna już być standardem.

http://beyond3d.com/showpost.php?p=1712718&postcount=88

Victorius55 said:
które dla nas (sprzęty o podobnych osiągach) będą dostępne za 7-9 lat
Z tego co pamiętam były to 3x580GTX lub 680GTX(bądź choć to mniej prawdopodobne 2x680GTX) więc sprzęt za 1-3 lata całkowicie osiągalny w cenie około 1000zł.

PS: Demo U4 na pewno nie jest prerenderem po prostu jest za brzydkie.

UE4 był podobno na jednej 680tce odpalany

A panowie widze przeszli podobny research jak ja przed chwilą gadając prywatnie z Piochem :)

Zdaję sobie sprawę, że to może być obrazek z wczesnej fazy gry ale zaintrygowało mnie w nim jedno:
Jeżeli rzeczywiście REDzi do nowej odsłony Wiedźmina używają RED Engine 3 (który ma być podobno o wiele potężniejszy), to dlaczego chociażby tekstury podłoża czy części zbroi w oddali są tak słabe w porównaniu do Wiedźmina 2:

Wiem, że grafika to nie wszystko, ale się po prostu zacząłem się nad tym zastanawiać bo niedojrz, że Wiedźmin 2 wyglądał świetnie to i gameplay był zarąbisty ;). O samą rozgrywkę się nie martwię bo REDzi to jednak REDzi ;), mam jednak nadzieję, że graficznie gra nie będzie wyglądać gorzej z powodu dodania otwartego świata :/.

budyll said:
Zdaję sobie sprawę, że to może być obrazek z wczesnej fazy gry ale zaintrygowało mnie w nim jedno:
Jeżeli rzeczywiście REDzi do nowej odsłony Wiedźmina używają RED Engine 3 (który ma być podobno o wiele potężniejszy), to dlaczego chociażby tekstury podłoża, części zbori w oddali czy są tak słabe w porównaniu do Wiedźmina 2:

Wiem, że grafika to nie wszystko, ale się po prostu zacząłem zastanawiać bo Wiedźmin 2 wyglądał świetnie i gameplay był zarąbisty ;)/>/>. O samą rozgrywkę się nie martwię bo REDzi to jednak REDzi ;)/>/>, mam jednak nadzieję, że graficznie gra nie będzie wyglądać gorzej z powodu dodania otwartego świata.
Redzi wspominali że celują w grafikę wyglądającą jak ta w filmie Beowulf, więc o grafikę się bać nie powinieneś :p

Mam nadzieję, bo screeny jakie z gry wypuszczono do tej pory wyglądają na prawdę słabo względem Wiedźmina 2, który był na starszej wersji silnika.
Mam nadzieję, że nie zrobią tak jak z CryEngine 3, który wygląda 100 razy gorzej aniżeli CryEngine 2 z powodu przenoszenia gier na konsole.

budyll said:
Mam nadzieję, bo screeny jakie z gry wypuszczono do tej pory wyglądają na prawdę słabo względem Wiedźmina 2, który był na starszej wersji silnika.
Mam nadzieję, że nie zrobią tak jak z CryEngine 3, który wygląda 100 razy gorzej aniżeli CryEngine 2 z powodu przenoszenia gier na konsole.
Te screeny nie wyglądają słabo względem W2 ;p wyglądają bardzo podobnie, tylko że są mniej jaskrawe co mi się baardzo podoba ;p

Top Bottom