Wiedźmin 3: Dziki Gon – Nowe screenshoty i informacje

+
warzoch said:
Szypku a może się wypowiesz na temat nowego rendera :)/> pomożesz w wyjaśnieniach - a o DX poczytałem, ogółem większość co zawarte jest w DX 11 jest fantastyczne, tylko co zrobi nowy render... :D/>
Jesteś pewny, że chcesz, żebym wypowiedział się na temat rendera?

Warzoch, nie igraj z ogniem.

Chciałeś napisać renderera, prawda? Nie, rendera. ;P

Ten render jest bardzo ładnie wycięty. Doceniam kunszt i artyzm, z jakim ten render pozbawiono tła, ułatwiając manipulacje graficzne z użyciem tegoż rendera. Zauważam delikatną nutkę pyłu, pałętającego się w okolicach łydek żołnierza na renderze. Z koloru pyłu wnioskuję, że pochodzi z wybuchu miny-pułapki (na oko 4 kilo C4 i dwie garście gwoździ), prawdopodobnie zdetonowanej około południa na nasłonecznionych kartofliskach północnego Afganistanu. Jak widać, teoretycznie niepozorny render dostarcza nam sporej dawki artystycznych wrażeń, dzięki takiemu renderowi możemy zasmakować odrobiny graficznej rozkoszy.
Lubię rendery.

Czyli ulepszone tekstury na realistyczne, do tego ulepszone ubrania :D

Nie lepiej brzmi render, renderer nie.... :p

warzoch said:
Czyli ulepszone tekstury na realistyczne, do tego ulepszone ubrania :D/>

Nie lepiej brzmi render, renderer nie.... :p/>
Warzoch, wydaje mi się, że już tylko Ty wiesz o czym i w odniesieniu do czego piszesz.

W kontekście całego mojego posta - jak uważasz, czy moja opinia o jakości rendera była pisana z troską o jej rzeczowość? :p

Szypek jawnie chłopaki się z Was nabija w dość ciekawy sposób! Hahaha, render to render, ale w tym wypadku renderer to człowiek usuwający tło. :p/>

Dobra, Panowie, renderer to narzędzie w silniku, które określa to W JAKI SPOSÓB tekstury, cienie i światła i wszystko co widzimy ma być wyświetlane. Mowa o tych samych teksturach i modelach, tylko, że wyświetlanych w inny sposób. Różnice w renderowaniu macie na tym obrazku:

Obrazek wyrenderowany na domyślnym rendererze 3ds maxa.

A tu podobne modele tyle, że przepuszczone przez zewnętrzny renderer 3ds maxa, płatny zresztą. Widzicie różnicę?

Jak widać na przykładzie czajniczka - to ten sam domyślny model w programie 3ds max tyle, że inaczej oświetlony i wyświetlony przez maxa. W takim wypadku W3 może naprawdę wyglądać ZUPEŁNIE inaczej niż na obecnych screenach.

Victorius55 said:
Szypek jawnie chłopaki się z Was nabija w dość ciekawy sposób!

Ale masz plusa, że ci się chciało kolegom wyjaśniać + ładne przykłady na obrazkach.
Dobra robota! ;]

szypek26 said:

Ale masz plusa, że ci się chciało kolegom wyjaśniać + ładne przykłady na obrazkach.
Dobra robota! ;]
Wiesz, warzoch chyba uwierzył ;)Stąd moja reakcja. :)

Ładne wyjaśnienie :D

Czyli nowe oświetlenie, zwiększona jakość tekstur, nowa jakość cieniowania. Tylko dziwi mnie że render daje zwiększoną jakość oświetlenia, a to też daje DX 11 :)

Pozdrawiam !!!

DirectX ma za zadanie głównie ułatwić komunikację między kartą graficzną, a procesorem. To jest jego główne zadanie i najważniejsze. Jego ficzery w nowszych wersjach pozwalają łatwiej wykorzystać deweloperom potencjał kart bez zbędnych kombinacji.

Może to jest śmieszne, ale czy to co powiedziałem o renderze jest prawdziwe ? I czy za piękny wygląd gry będzie odpowiadał DX 11 :) ?

P.S Dzięki za wytrzymałość w odpowiedziach :)

O Bogowie! Czy przyjżeliście się ludkowie temu screenshotu gdzie koń staje dęba? Widział to kto aby jeździć konno nie przypiąwszy uprzednio siodła pasami? PASAMI!!! Ten kto model tejże biednej Płotki wykonywał to ani chybi potworzysko jakie! Temu to chyba nietopyrze do łba nasrały że uprzednio prawdziwemu koniu się nie przyjżał i jak go siodłać należy.
I waszmości drugą sprawę mam do was. Ze sprawą taką się zwracam gdyż jeszcze nigdy nie słyszałem, aby słynny Biały Wilk walczył uprzednio z konia nie zsiadłszy. Wiele jaskrowych ballad się nasłuchałem i wiem że wiedźmin to konia wielki przyjaciel i nie dopuści by jakiś łachudra jego wierzchowca brzeszczotem pochlastał.
A gnoić waszmości będę gdyż im lepiej was zgnoję, tymże lepszą grę w tej waszej kuźni "Pod Czerwonym CDProjektem" wykujecie.
Bywajcie, czas mi w drogę.

Co do Rendererów mi się wydaje, żę w przypadku W2 wyglądało to tak:
http://www.youtube.com/watch?v=QTBWZPozIMk roboczy renderer
http://www.youtube.com/watch?v=P4-smyedzzY finalny renderer

Widać już różnicę?

warzoch said:
Może to jest śmieszne, ale czy to co powiedziałem o renderze jest prawdziwe ? I czy za piękny wygląd gry będzie odpowiadał DX 11 :)/> ?

P.S Dzięki za wytrzymałość w odpowiedziach :)/>
Szypek się z ciebie trochę ponabijał ;p render to nie to samo co renderer, a ty cały czas myśląc o rendererze piszesz "render" ;-)

Swooneb said:
Co do Rendererów mi się wydaje, żę w przypadku W2 wyglądało to tak:

Ten pierwszy materiał filmowy pochodził z innego silnika. Była o tym kiedyś dyskusja. Niedawno gdzieś przeczytałem, że była to jeszcze nowsza wersja aurory. Nie można tego porównywać bo są to 2 różne silniki.

Poczytałem sobie trochę o renderze HDR, i wiem już że to jest większa jakość oświetlenia :D

Top Bottom