Wiedźmin 3: Dziki Gon – Nowe screenshoty i informacje

+
warzoch said:
Poczytałem sobie trochę o renderze HDR, i wiem już że to jest większa jakość oświetlenia :D/>/>/>
Okej, tylko że to nie render a renderer zmieni radykalnie grafikę :)/>

Jeśli to jest zrobione na silniku gry to myślę, że W3 może osiągnąć podobny poziom, choć przy otwartym świecie nie wiem jak to zrobią żeby się nic nie cięło ;p chyba że sprzęty od ps4 są naprawde mocarne
http://www.youtube.com/watch?v=xbFBEjlKtpY

Zaki49 said:
[...] Widział to kto aby jeździć konno nie przypiąwszy uprzednio siodła pasami? [...]
Nie chciałbym się wymądrzać za bardzo, ale te "pasy" mają swoją nazwę. To jest popręg. Pasem, to sobie może Geralt za przeproszeniem co najwyżej spodnie przypiąć.

Na 100 % nie, W3 nie będzie tak wyglądać, bez przesady - nie róbcie z REDEngine 3 potwora graficznego, to tylko będzie bardzo ładny RPG :D O co chodzi, proszę ostatnia rzecz - Co to jest Render ? a co to jest renderer ?

Mnie to już załamuje.... :)

warzoch said:
Na 100 % nie, W3 nie będzie tak wyglądać, bez przesady - nie róbcie z REDEngine 3 potwora graficznego, to tylko będzie bardzo ładny RPG :D/> O co chodzi, proszę ostatnia rzecz - Co to jest Render ? a co to jest renderer ?

Mnie to już załamuje.... :)/>

warzoch said:
(...)

Dobra, Panowie, renderer to narzędzie w silniku, które określa to W JAKI SPOSÓB tekstury, cienie i światła i wszystko co widzimy ma być wyświetlane. Mowa o tych samych teksturach i modelach, tylko, że wyświetlanych w inny sposób. Różnice w renderowaniu macie na tym obrazku:

Obrazek wyrenderowany na domyślnym rendererze 3ds maxa.

A tu podobne modele tyle, że przepuszczone przez zewnętrzny renderer 3ds maxa, płatny zresztą. Widzicie różnicę?

Jak widać na przykładzie czajniczka - to ten sam domyślny model w programie 3ds max tyle, że inaczej oświetlony i wyświetlony przez maxa. W takim wypadku W3 może naprawdę wyglądać ZUPEŁNIE inaczej niż na obecnych screenach.

Jeżeli wciąż nie rozumiesz, skorzystaj z gugla, bądź innej dowolnej wyszukiwarki internetowej.

No i potwierdzone - Renderowanie HDR z 64-bitową dokładnością to inaczej renderer, który poprawia jakość oświetlenia, przykładem może być Far Cry 3 - oślepienie nas, gdy spojrzymy w słońce :)

Nie ma żadnego rendera :)

Victorius55 said:
Jak widać na przykładzie czajniczka - to ten sam domyślny model w programie 3ds max tyle, że inaczej oświetlony i wyświetlony przez maxa. W takim wypadku W3 może naprawdę wyglądać ZUPEŁNIE inaczej niż na obecnych screenach.
Panie Gower, tnij pan cytaty
Szypek

Panie Szypek, jak cytuję obrazki, to właśnie dlatego, że o obrazkach piszę:p Specjalnie dla Pana zmniejszyłem.
Pan Gower
Nie wiem, czego można tu nie rozumieć. Widać przecież wyraźnie, że renderer to takie coś, co dodaje filiżankę z herbatą do grafiki.
;)

Nars, dokładnie to miałem mu napisać. Tak Panowie i Panie, to jest własnie następny etap tego jak gry będą wyglądać i o ile nie ma szans żeby tak wyglądał Wiedźmin 3, o tyle możemy być pewni, że na samej PS4 będzie kilka podobnych graficznie produkcji.

Victorius55 said:
Nars, dokładnie to miałem mu napisać. Tak Panowie i Panie, to jest własnie następny etap tego jak gry będą wyglądać i o ile nie ma szans żeby tak wyglądał Wiedźmin 3, o tyle możemy być pewni, że na samej PS4 będzie kilka podobnych graficznie produkcji.
Jeszcze się zdziwisz nt.W3.

-Zuben- said:
To prerenderowane demo silnika, żadna gra na PS4 tak wyglądać nie będzie.
Deep Down Trailer 1080p PS4 Playstation 4 game gameplay graphics not CG podpis pod filmem

Nars said:
Specjaliści się z Tobą nie zgadzają. To jest czas rzeczywisty.Co więcej, to co widzimy było robione najprawdopodobniej pod słabszą maszynę niż zapowiedziane PS4. Czyli może być jeszcze lepiej.
To czemu killzone i inne gry studiów wewnętrznych sony wyglądały gorzej mimo że to oni uczestniczyli w procesie projektowania konsoli a nie capcom ? Przypominają mi się dyskusje z fanbojami z czasów debiutu PS3 którzy próbowali wszystkim wmówić że prerender trailer killzona 2 to gameplay :)
Nars said:
Deep Down Trailer 1080p PS4 Playstation 4 game gameplay graphics not CG podpis pod filmem
Filmem wrzuconym przez faboja sony, więc całkowicie niewiarygodnym źródłem :)

-Zuben- said:
To czemu killzone i inne gry studiów wewnętrznych sony wyglądały gorzej mimo że to oni uczestniczyli w procesie projektowania konsoli a nie capcom ? Przypominają mi się dyskusje z fanbojami z czasów debiutu PS3 którzy próbowali wszystkim wmówić że ten prerender trailer killzona 2 to gameplay :)/>/>/>/>/>/>

Ciężko mnie nazwać fanboyem jakiejkolwiek konsoli, skoro żadnej nie posiadam i od 15 lat gram na pecetach. No ale niech Ci będzie.

Killzone 2 sprawił tyle, że cała branża dużo ostrożniej podchodzi do "podejrzanych" prezentacji. Dlatego, nikt z miejsca zaraz po pokazie, nie wołał o rewolucji w grafice (wręcz dało się wyczuć atmosferę lekkiego rozczarowania).

Z tego też powodu, poddano trailer skrupulatnej analizie. Dlatego też, są takie inicjatywy, jak w GT, gdzie wypowiadają się eksperci, a nie ludzie od pijaru w Capcomie. Stwierdzili oni, że to nie CGI, tylko czas rzeczywisty. Proste.

Sony, nie projektowało też konsoli, wziąwszy pod uwagę jedynie opinie swoich wewnętrznych studiów, tylko wszystkich, którym dało Devkity. Zauważ, że ani Naughty Dog, ani Santa Monica Studios, nie pokazały niczego na nową generację, a to oni, nie deweloperzy od Killzona (który zawsze był "tylko" ładny) maksowali możliwości Play Station. Nie wspominając o tym, że PS3 to była zupełnie odrębna technologia, a PS4 jak głoszą niemal wszyscy w tym samo Sony, to nieco zmodyfikowany Piec. Powiedz, mi kto ma więcej doświadczenia, w dewelopingu na takie maszyny ekipy od Cella, czy Capcom, który od lat, wypuszcza b.dobre porty na PC?

Wracając, do oryginalnego pytania, dlaczego tylko Capcom? Kto powiedział, że tylko? Widziałeś prezentacje, odpaloną przecież na PS4 w trakcie konferencji? Do premiery jeszcze trochę, zaczną się pojawiać kolejne graficzne ancymony, wśród nich, w pierwszej linii zapewne będą też Czerwoni.

Kolejnym dowodem może być prezentacja Unreal engine 4 w czasie rzeczywistym kiedy to pracownik Sony ruszał kamerą w trakcie renderingu. Poziom graficzny chyba nawet był jeszcze lepszy (lub identyczny) niż w produkcji Capcomu.

Link: http://www.youtube.com/watch?v=9k2VSczDfVI

Nars said:
Wracając, do oryginalnego pytania, dlaczego tylko Capcom? Kto powiedział, że tylko? Widziałeś prezentacje, odpaloną przecież na PS4 w trakcie konferencji? Do premiery jeszcze trochę, zaczną się pojawiać kolejne graficzne ancymony, wśród nich, w pierwszej linii zapewne będą też Czerwoni.
Ładne demo technologiczne ale gry nie będą już tak wyglądać(wystarczy popatrzeć na pierwsze prezentacje U3 a gry które na tym silniku powstały).
Nars said:
Kolejnym dowodem może być prezentacja Unreal engine 4 w czasie rzeczywistym kiedy to pracownik Sony ruszał kamerą w trakcie renderingu. Poziom graficzny chyba nawet był jeszcze lepszy (lub identyczny) niż w produkcji Capcomu.

Link: http://www.youtube.com/watch?v=9k2VSczDfVI
Demo u4 jak zwykle brzydkie i nie robi żadnego wrażenia a po za tym przyznali że było odpalone na PC o podobnej specyfikacji a nie na PS4.

Top Bottom