-Zuben- said:
To czemu killzone i inne gry studiów wewnętrznych sony wyglądały gorzej mimo że to oni uczestniczyli w procesie projektowania konsoli a nie capcom ? Przypominają mi się dyskusje z fanbojami z czasów debiutu PS3 którzy próbowali wszystkim wmówić że ten prerender trailer killzona 2 to gameplay

/>/>/>/>/>/>
Ciężko mnie nazwać fanboyem jakiejkolwiek konsoli, skoro żadnej nie posiadam i od 15 lat gram na pecetach. No ale niech Ci będzie.
Killzone 2 sprawił tyle, że cała branża dużo ostrożniej podchodzi do "podejrzanych" prezentacji. Dlatego, nikt z miejsca zaraz po pokazie, nie wołał o rewolucji w grafice (wręcz dało się wyczuć atmosferę lekkiego rozczarowania).
Z tego też powodu, poddano trailer skrupulatnej analizie. Dlatego też, są takie inicjatywy, jak w GT, gdzie wypowiadają się eksperci, a nie ludzie od pijaru w Capcomie. Stwierdzili oni, że to nie CGI, tylko czas rzeczywisty. Proste.
Sony, nie projektowało też konsoli, wziąwszy pod uwagę jedynie opinie swoich wewnętrznych studiów, tylko wszystkich, którym dało Devkity. Zauważ, że ani Naughty Dog, ani Santa Monica Studios, nie pokazały niczego na nową generację, a to oni, nie deweloperzy od Killzona (który zawsze był "tylko" ładny) maksowali możliwości Play Station. Nie wspominając o tym, że PS3 to była zupełnie odrębna technologia, a PS4 jak głoszą niemal wszyscy w tym samo Sony, to nieco zmodyfikowany Piec. Powiedz, mi kto ma więcej doświadczenia, w dewelopingu na takie maszyny ekipy od Cella, czy Capcom, który od lat, wypuszcza b.dobre porty na PC?
Wracając, do oryginalnego pytania, dlaczego tylko Capcom? Kto powiedział, że tylko? Widziałeś
tą prezentacje, odpaloną przecież na PS4 w trakcie konferencji? Do premiery jeszcze trochę, zaczną się pojawiać kolejne graficzne ancymony, wśród nich, w pierwszej linii zapewne będą też Czerwoni.