Wiedźmin 3: Dziki Gon – Nowe screenshoty i informacje

+
Demo technologiczne to tylko demonstracja która praktycznie nijak ma się do rzeczywistości.
Pamięta ktoś jak ponad dekadę wstecz nVidia prezentowała swoje demo technologiczne na karcie GeForce FX?

[media]http://www.youtube.com/watch?v=4D2meIv08rQ[/media]

Czy ktoś spodziewał się, że po dziesięciu latach taki poziom szczegółowości postaci w grach nie będzie standardem?
Wiem, że wówczas do wygenerowania tego modelu (i w sumie niczego poza nim) była potrzebna niemal cała moc karty, ale zarówno technika (nowe modele GPU) jak i kwestie programowe (nowe engin'y) poszły do przodu, a mimo to "cuda" które widzieliśmy w 2002 roku nie są wciąż rzeczywistością.

IwaN said:

Trzeba też odróżnić demo technologiczne, od prezentacji silnika. I jestem świadom, że nie będzie to przełożenie 1:1, ale tak czy siak, efekt końcowy będzie (powinien być) zbliżony.

E:
Zresztą, E3 powinno mieć parę odpowiedzi.

W końcu ma być pokazane nowe FF, korzystające z Luminous Engine, a i Czerwoni winni pokazać ten swój magiczny "całkiem nowy poziom" graficzny.

E2:
Myślę, że karty odkryje też najbliższa konkurencja w postaci Dragon Age III. Tym razem na Frostbite'cie, i z dużo większym światem (też było o inspiracjach tytułem na "S"). W końcu mają premierę na koniec 2013 ustaloną.

Zuben, ciekawe skąd masz takie info, bo ja oglądając konferencję Sony na żywo miałem wrażenie, że wszystkie gry były odpalane w czasie rzeczywistym na PS4. Jesteś chyba troszkę niedoinformowany.

Victorius55 said:
Zuben, ciekawe skąd masz takie info, bo ja oglądając konferencję Sony na żywo miałem wrażenie, że wszystkie gry były odpalane w czasie rzeczywistym na PS4. Jesteś chyba troszkę niedoinformowany.
Albo Ty. Ubisoft niemal natychmiast przyznał, że demo Watchdogs leciało z PC.

WhiteWarrior said:
Tak, ale z parametrami porównywalnymi z PS4.
Ekhem, ale to jakby nie to samo, nie? Tak samo jak nie każdy pecet jest równy swojemu odpowiednikowi zaprojektowanemu przez innego dostawcę. Przekłada się to na surowe liczby i w jakimś stopniu na kompatybilność.

Vojtas said:
Ekhem, ale to jakby nie to samo, nie? Tak samo jak nie każdy pecet jest równy swojemu odpowiednikowi zaprojektowanemu przez innego dostawcę. Przekłada się to na surowe liczby i w jakimś stopniu na kompatybilność.
No dokładnie, że nie to samo, ale wiesz przecież o co chodzi, że pokazana gra nie będzie odbiegać wyglądem na konsoli od tego co jest pokazywane.

WhiteWarrior said:
No dokładnie, że nie to samo, ale wiesz przecież o co chodzi, że pokazana gra nie będzie odbiegać wyglądem na konsoli od tego co jest pokazywane.
Co jednocześnie nie oznacza, że nie będzie żadnych różnic (na plus bądź minus).

Vojtas said:
Albo Ty. Ubisoft niemal natychmiast przyznał, że demo Watchdogs leciało z PC.
Albo Ty nie wiesz o co pijesz, bo ja mówię o Unreal Engine 4,a nie WatchDogs.

Victorius55 said:
Albo Ty nie wiesz o co pijesz, bo ja mówię o Unreal Engine 4,a nie WatchDogs.
A skąd ja mam wiedzieć, co poeta miał na myśli? Watchdogs to jedna z gier przedstawiana na konferencji - nie sprecyzowałeś tego w poście nr 164.

Gdzieś czytałem, że doświadczenie będziemy zdobywać tylko i wyłącznie za wykonywanie zadań, może to jest pewien sposób aby połączyć fabułę z otwartym światem?

To jest sposób na pozbycie się grindowania postaci i zdobycia przez gracza maksymalnego poziomu doświadczenia po przejściu 1/3 gry. :)

greeks said:
To jest sposób na pozbycie się grindowania postaci i zdobycia przez gracza maksymalnego poziomu doświadczenia po przejściu 1/3 gry. :)/>
Ale ten problem był już rozwiązany w W1 :p

Częściowo, tak. Miałem przeczucie, że redy będą dążyć do całkowitego wywalenia expa za zabijanie. Słuszna decyzja, dzięki temu mamy interesującą kwestię "dobić czy oszczędzić". :)

Wiem, że była wzmianka o artykule na GRAM.pl z tym materiałem, ale chciałem zwrócić uwagę na rzut ekranu ozdabiający materiał.

Zaczyna to już jakoś wyglądać.

IwaN said:
Wiem, że była wzmianka o artykule na GRAM.pl z tym materiałem, ale chciałem zwrócić uwagę na rzut ekranu ozdabiający materiał.

Zaczyna to już jakoś wyglądać.

To przecież od tygodnia wisi na naszej stronie:p

Top Bottom