Wiedźmin 3: Dziki Gon

+
Jest jeden build identyczny dla każdej z platform.

;)

Dostali by dobrze (a przynajmniej lepiej) zoptymalizowaną grę.
To za mało :p

Ja w przypadku rocznego opóźnienia kupiłbym sobie wersję konsolową + konsolę, mimo że kolekcjonerkę też zamówiłem na PC. Nie mam zamiaru tak długo czekać na grę. Dla mnie to sprawa o tyle prostsza, że ja kompa pod W3 zamierzam dopiero składać.

Dokładnie, dla mnie rekompensatą była by właśnie dobrze zrobiona gra, wyglądająca tak jak zamierzali od początku twórcy ;)

Nie mogą wiecznie przekładać premiery, bo wiąże się to z dodatkowymi kosztami. Już ta obsuwa kosztowała ich wiele PLN-ów.

Renderery muszą się różnić, bo każda platforma ma inne API do renderowania (XBone ma wprawdzie DX, ale gry AAA raczej go nie używają).

Niemożliwe, nie przepiszą interpretacji różnych materiałów w zależności od pogody, naświetlenia i innych dupereli specjalnie na każdą platformę.

Tylko co im się bardziej opłaca- przesunięcie premiery PC i dodatkowe koszty, czy wypuszczenie W3 z takimi wymaganiami i nieadekwatnym do nich poziomem grafiki oraz zawód dużej części graczy.

Niemożliwe, nie przepiszą interpretacji różnych materiałów w zależności od pogody, naświetlenia i innych dupereli specjalnie na każdą platformę.
Tego nie muszą pewnie nawet przepisywać, bo to kwestia shaderów, a do tego są zapewne odpowiednie narzędzia.

Które są w rendererze Coś musi to interpretować i jest właśnie tam.
Nie, shadery wykonuje karta graficzna, a kompilowane są przez zewnętrzne narzędzia, renderer jedynie musi je wysłać do karty, ale dla każdej platformy są do tego różne API.

Nie, shadery wykonuje karta graficzna, a kompilowane są przez zewnętrzne narzędzia, renderer jedynie musi je wysłać do karty, ale dla każdej platformy są do tego różne API.
Świetnie, ale oprócz oświetlenia trzeba wrzucić nowe efekty cząsteczkowe, przywrócić poprzednią roślinność i sprawić, aby LOD działał jak kiedyś. To jest pisanie większej części kodu od nowa.

Guest 3669645

Guest
Ja się nie obrażę jak przesuną premierę na PC o jakieś 5 miesięcy i dadzą mi grę z grafiką jak z SoD czy VGX.
A po premierze wersji konsolowych płacz bo w całym internecie fala spoilerów :p Oczekujący na edycję PC będą musieli się pozamykać w piwnicach na ten czas.

Wydaje mi się, że rozbieżności w API był duże w przypadku poprzedniej generacji, po coś zbliżali konsolę do PC. Renderer interpretuję shadery, kamery, oświetlenie, wątpię by dla każdej platformy był inny. Szczególnie, że W3 jest tylko i wyłącznie pod DX11.

Top Bottom