Tak jak pisałem i ja i Nars, Geralt nigdy nie będzie całkiem bezbronny, a na danego przeciwnika nie będzie jednej, jedynej taktyki umożliwiającej zwycięstwo. Dałeś się zaskoczyć z opuszczonymi gaciami to będzie ci trudniej, ale wygrana wciąż będzie możliwa![]()
walczę z Gryfem i mam skille pod Gryfa. Nie mam parowania i odbijania strzał (na przykład). Idę do miasta z jego łbem i atakuje mnie kilku żołnierzy - ludzi. A ja chce użyć parowania i odbijania strzał, bo nauczyłem się tego, umiem tylko nie mam odpowiedniego zestawu. To po walce z Gryfem musiałem od razu zmienić zestaw.
A jeśli zmieniłem i idę, a tu wyskakuje południca?
Jeśli masz zestaw pod danego potwora, to owszem logika nakazuje, by po pokonaniu danego potwora zmienić zestaw na bardziej uniwersalny.
Myślę, że nie istnieje coś takiego, jak nagle wyskakująca południca. Potwory albo są widoczne z dystansu, albo dowiadujemy się o zamieszkanych przez nie ternach (i innych cechach) z dialogów i książek. A nawet gdyby zdarzyła się sytuacja, że nagle zupełnie znienacka atakuje Cię jakiś człowiek/potwór, to nie jesteś bezbronny (w/w bazowe umiejętności) i po starciu możesz odpowiednio zmodyfikować aktywne perki.
Generalnie żeby Twoja pesymistyczna wizja się spełniła, musiałbyś co te przytoczone przez Ciebie przysłowiowe 5 minut być atakowany zupełnie z zaskoczenia przez potwora, tudzież ludzia. Wszyscy wiemy, że tak nie będzie.
Dysponujesz również jakimiś rozsądnymi argumentami, czy masz w zanadrzu same hiperbole?Co 5 minut, bo jak mówiłem - walczę z Gryfem i mam skille pod Gryfa. Nie mam parowania i odbijania strzał (na przykład). Idę do miasta z jego łbem i atakuje mnie kilku żołnierzy - ludzi. A ja chce użyć parowania i odbijania strzał, bo nauczyłem się tego, umiem tylko nie mam odpowiedniego zestawu. To po walce z Gryfem musiałem od razu zmienić zestaw. A jeśli zmieniłem i idę, a tu wyskakuje południca? Wtedy mam parowanie i odbijanie strzał których nie chcę używać, bo chcę mieć te umiejętności na potwory. I co teraz? O to się rozchodzi. Kiedy nie mam odpowiedniego "buildu" to gra blokuje mi możliwość używania tych umiejętności które już wykupiłem z "exp". Źle. Czyli muszę zmieniać "build" co 5 minut.
@Marcin Momot będzie można kupić ps4+ wiedźmin3 w dniu premiery będą takie zestawy ?
Bez "dopakowanego" igni też będziesz mógł walkę wygrać podpalając przeciwnika, tylko że nie będziesz miał ułatwienia w postaci dodatkowego efektu działania znaku.
Rozumiem, że rozwiązanie takie będzie działało na zasadzie dominant z W2, czyli efekt dodatkowego skilla + efekt mutagenu + jakiś bonus, jeśli mutagen i skill dotyczą tego samego? Fajnie[...] To make mutagens even more effective, it's best to use the same type of mutagen and skills in one combination.
Tak. Bo - załóżmy - Geralt przygotował się mentalnie na używanie wzmocnionego aarda, a nie igni.Czyli gra zabrania mi używania takiego Ingi "dopakowanego" kiedy jest potrzeba, mimo, że kupiłem tę umiejętność w drzewku.
Wezmę poprawkę na fakt, że Tobie trzeba indywidualnie i prosto tłumaczyć. Tylko dlaczego od razu hejtujesz wszystko, czego nie rozumiesz?A powtarzam, bo nikt nie wytłumaczył mi tego jakoś sensownie - pomysł dobry, na razie się jaram więc nie atakuj mnie skoro i ja tego nie robię.
Czyli gra zabrania mi używania takiego Ingi "dopakowanego" kiedy jest potrzeba, mimo, że kupiłem tę umiejętność w drzewku. A powtarzam, bo nikt nie wytłumaczył mi tego jakoś sensownie - pomysł dobry, na razie się jaram więc nie atakuj mnie skoro i ja tego nie robię.
Here's the way the skill development works.
There are 4 groups of skills. Swordsmanship, Alchemy, Signs and Miscellaneous. The fifth group some folks were talking about is Mutagens.
As you level up the character, you unlock various skills. You can then assign them to one of the slots. Assigning a skill to a slot makes it active - you can activate and deactivate skills at will making custom builds to suit your current needs best. There are up to 12 slots (+ 4 for mutagens) which are being unlocked as you progress - mutagens modify skills making the skills stronger. To make mutagens even more effective, it's best to use the same type of mutagen and skills in one combination.
Przestań, bo zaraz grafikę zaczną do Residenta porównywać. A wybory moralne do Syberii.@P ATROL, witamy w serii Resident Evil. Wyciągasz broń - tracisz umiejętność chodzenia. Musieli stworzyć sześć głównych części i niezliczoną ilość spin offów żeby rozwiązań ten problem, myślę że REDzi dadzą radą już do Cyberpunka![]()