Wiedźmin 3: Dziki Gon

+
@YakinWrzuć starsze sterowniki nvidii, na innych forach chodzi wieść że system potrafi smutnego screena wystrzelić przy próbie zminimalizowania. No i że sterowniki nvidii ubijają serie 7xx

Premiera we Wrocławiu udana, foty z Konradem zrobione ;D, autografy i fanty zgarnięte :))) gra odpalona na uber, 60 klatek - cudo powiadam. Panowie raz jeszcze - DUMNY JESTEM ! :))))

Wrażenia z gry.

Nie wiem, czy warto zakładać nowy temat, czy może lepiej z tego dotychczasowego uczynić temat o wrażeniach z gry. Niech sobie to moderatorzy ustalają. :)

Moje pierwsze wrażenia.

Gram na uber bez hairworks.
Gra wygląda bardzo ładnie, grafika śliczna, ale ruch kamery przeszkadza w podziwianiu widoków. Więcej o tym napisałem w wątku w podforum technicznym.

Plusy:
+ Nareszcie wszelkie ustawienia i interfejsy są przyjazne i nie trzeba się z nimi użerać!
+ Grafika
+ Klimat

Małe minusy:
- sterowanie myszką i klawiaturą - może potrzeba wczucia i będzie lepiej.

Duże minusy:
- nadwrażliwa kamera.

Pograłem jakieś 2-2.5 godzinki na stacjonarnym PC (konfiguracja w sygnaturce). Gra działa naprawdę świetnie i co najważniejsze, wciąga jak bagno. Oj, następne dni będą nieprzespane ;)

Powoli już kończę prolog i chyba pojadę do Warszawy specjalnie po to by osobiście REDom pogratulować tego cuda.

Cut-scenki, dialogi, rozmowy z nawet najdrobniejszymi postaciami -Rozpływam się nad nimi. Dialogi są mistrzowsko napisane, każda postać zdaje się mieć swój charakter, swoją historię. Geralt jest w końcu książkowym Geraltem! Zachowuje się jak Geralt, gdy wypytuje o Yen, robi groźne miny i się szybko niecierpliwi. We wszystkim jest masa klimatu, takiego wprost z sagi. Magia. A Rozenek jest fantastyczny. Ogólnie im dalej w las, tym PL dubbing robi coraz większe wrażenie. Momentami czułem się jakbym oglądał dobry film z dobrymi aktorami.
Świat jest przepiękny, czuć, że żyje. Gram na minimalnych ustawieniach (z wysokimi teksturami tylko) i grafika i tak robi kolosalne wrażenie. Spacery przez las są niezapomniane. Roślinność w ogóle nie kłuje w oczy, a mam ją na low.

Sterowanie na początku wydawało mi się nie do ogarnięcia, ale teraz, po 3h grania jest w porządku. Jednak w ustawieniach klawiszy trzeba dość długo posiedzieć.

Ogólnie gra zapowiada się na razie niesamowicie i wołami mnie nie odciągną od komputera przez najbliższe 2 miesiące :D

Last edited:
U mnie działa na Uber w 30 fpsach, tak że nie jest źle.
Pierwsze wrażenia dosyć pozytywne, jedynie razi broda, fryzura, kolczugi u wiedźminów, chociaż Geraltowi już pancerz na kurtkę zamieniłem. Brodę i fryzurę zmienię jak tylko znajdę jakiegoś balwierza.
Oprócz tego wszystko jest raczej ok. Trochę razi płaskość trawy i krzaków, ale w ruchu nie jest źle.
Postacie niezależne bardzo fajne, zielarka milutka ;p nilfgardzki oficer też jakiś ludzki się wydaje.
Trochę odwołań do sagi już wyłapałem, chociaż chyba wszystko było już w materiałach z przed premiery.
Wiatr nie wieje już w budynkach, przynajmniej u mnie, tak że to też jest naprawione.
W gwinta grałem raz i wydaje się być dosyć prosty, ale i strasznie zależny od siły kart, nie ma znaczenia czy nasza karta ma 10 ataku czy tylko 1, koszt jest taki sam (można grać jedną kartę na turę, nie ma zasobów jak w innych karciankach)
Jedyne co jeszcze kłuje to chronologia która dalej leży, ponoć mamy rok 1272, a skoro od końca sagi minęło 5 lat (pierwsza część gry), a potem jeszcze 2 (druga i trzecia część) to brakuje trzech lat. Poza tym w glosariuszu data narodzin Cirilli jest zła, powinno być 1253, a jest 1251.

No, czas zapolować na gryfa.

ŚWIETNA SPRAWA... klucz produktu z GOG.com użyłem ,a gry nie mam w bibliotece, każda kolejna próba kończy się tym, iż wyświetla się informacja co by klucz został użyty...

Zajmuje miejsce na wrażenia, uzupełnię w 2017 jak zagram wreszcie i moja kolekcjonerka nie będzie tylko stała na piedestaliku na szafie:
-
-
-
-
-
I tak bym to widział...

---------- Zaktualizowano 05:09 ----------

Aha i byłbym zapomniał: Godzina 7:09, wszyscy grają i każdy jest wniebowzięty, ale nie będę informował na bieżąco.

Hejka, znalazła by się dobra dusza, która udostępniłaby konto GOG z Wiedźminem w celu przetestowania czy pójdzie mi na kompie, zaznaczam że gre już zakupiłem w wersji na PS4 i to jest główną platformą ale jestem ciekawy czy odpali mi na sędziwym gamingowym lapku :) jeśli ktoś byłby taki dobry proszę o kontakt PW

500zł przelej mi na konto i możemy wtedy rozmawiać śmieszku ;)

Znalazł ktoś wioskę z VGX? Jest już mod na kamerę? :p

Kupiłem wczoraj wersję box na PC, czy mogę ją zainstalować na dwóch komputerach w domu i czy gra może być uruchomiona na nich jednocześnie ?

Kupiłem wczoraj wersję box na PC, czy mogę ją zainstalować na dwóch komputerach w domu i czy gra może być uruchomiona na nich jednocześnie ?

Gra nie ma żadnych blokad DRM więc możesz zainstalować i grać choćby na 100 kompach jednocześnie jak potrafisz

Na płycie też mamy rodzimy dubbing? Bo czytam że jest tylko angielski + polskie napisy i trzeba ściągać 3GB ? Jaka w tym prawda? Ja czekam na kuriera a potem się modlić żeby płyty działały, bo inaczej chyba odwiedzę odpowiednią siedzibę:p

Pozdro dla już grających

Mnie zastanawia jedno - gra ma nagrane na silniku gry przerywniki (w formie "avi" ), ale czemu zostały one wyrenderowane w 30 klatach?

Nie dało się tego zrobić w 60 fps'ach?

Konsolowcy widzieliby różnicę w płynności pomiędzy przerywnikami, a grą?
Cholera, teraz ja widzę. Tak trudno było to zrobić w 60 klatkach, a później (ewentualnie) im przekonwertować do tych 30?

Top Bottom