Wiedźmin 3: Dziki Gon

+
Właśnie usłyszałem, jak jeden chłop koło Karczmy Siedmiu Kotów gwiżdże melodię z utworu Ennio Morricone :D
A dokładnie utwór Cockey's Theme. No i jak tu nie lubić tej gry? :)

Oficlany art na plakat na SDCC. był?

Mam 13 poziom, poszedłem do Novigradu, a tam misja ze śniączką na 7 poziom nagle... Ehh po co te ograniczenia expa jak już masz większy lvl o 6? Teraz stracę pewnie dużo expa przez to, że mam za duży poziom...

Mam 13 poziom, poszedłem do Novigradu, a tam misja ze śniączką na 7 poziom nagle... Ehh po co te ograniczenia expa jak już masz większy lvl o 6? Teraz stracę pewnie dużo expa przez to, że mam za duży poziom...

Olej exp... naprawdę, powyżej 20 lvl będziesz i tak już lał wszystko aż miło ;)

Właśnie przeszedłem Wiedźmina 3... Po 173 godzinach. Nie jestem w stanie w tym momencie napisać nic więcej...

Coś się kończy, coś się zaczyna... A ja chcę jeszcze raz!

No ja też właśnie przeszedłem W3 - ponad 311 godzin i akurat ZDĄŻYŁEM przed wyjazdem na urlop (mogę jechać spokojny). Gra ma już u mnie status legendarnej.

Dziękuje REDzi, to była niesamowita przygoda!

Jak napisał Mistrz

Pamięć przebytych dróg i tras
Zostanie w nas nieodwołalnie
Choć płyną dni
Choć mija czas
w ciszy i niezauważalnie

Ps.
A po powrocie z urlopu zapodam sobie inny cytat:
Zagraj to jeszcze raz ...

Last edited:
Niektórzy gracze mają chyba w grze jakąś dziwną dylatację czasu :p Bo czytam tutaj, że niektórzy bez pośpiechu zrobili w grze wszystko w mniej niż 150 godzin. Ja mam na liczniku już jakieś 270 i zostało mi parę drobniutkich zadań do wykonania i masa pytajników na Skellige do odkrycia. A wcale nie zaglądam pod każdy kamień i liść, wręcz przeciwnie (po przejściu wątku głównego wykonuję wszystko kolejno mechanicznie, a z szybkiej podróży korzystam praktycznie bez przerwy nawet na niedalekich dystansach).

Last edited:
Pewnie zaglądał dosłownie pod każdy liść i kamień. :)

A właśnie, że nie bardzo. Zakończyłem grę definitywnie wraz z głównym wątkiem, a zostało mi jeszcze trochę pytajników na wyspach (chyba kontrabandy). Nie korzystałem z szybkiej podróży (poza koniecznością fabularną) i grałem w swoim tempie - często stępa Płotką, właziłem na szczyty i penetrowałem wysepki.
Bardzo niewiele zadań głównych zrobiłem "na zielono" dlatego czasem "dorabiałem" punktów bijąc strzygi i upiory (choć generalnie nie przejmowałem się levelami)..
Gra ma tak ogromny, piękny i bogaty świat, że nie wyobrażam sobie grać szybciej.
Jednej rzeczy żal mi straszliwie - już nigdy nie przejdę W3 po raz pierwszy i już nigdy emocje nie będą tak ogromne

Już w prologu ćwicząca Ciri.
Pierwsze spotkanie z Yen.
Szok przy spotkaniu Letho przy wykonywaniu zwykłego zlecenia.
Pierwsza wizta we Wrzosowej i niesamowita atmosfera tego miejsca.
Walka z Czartem (Jak mówią bandyci z Velen. Zrobię z ciebie szczątki!) i przerażenie kiedy pierwszą szarżą przebił mi quen i zabił.
Całe zadanie z Baronem.
Spotkanie z komandosem okraszone muzyka z W2.
itd, itd ...
... ale chyba nic nie przebije szoku i stanu przedzawałowego jaki wywołało pierwsze spotkanie z Ciri ... no chyba, że łzy w oczach po wspólnym powrocie do Kaer Morhen, czy niesamowity smutek po śmierci Vesemira.
Na zawsze zapamiętam świetną walkę na Łysej Górze, czy przerażenie kiedy Cerys podała mi dziecko do spalenia.

Mogę tak wymieniać i wymieniać ... i wymieniać.
Ta gra to dla mnie wprost niesamowite emocje. Emocje, jakich nawet w maleńkim ułamku nie dostarczyła mi jakakolwiek inna gra!

Może to marne pocieszenie, ale zawsze pozostaną DLC, które też będziesz miał okazję przejść pierwszy raz :D(albo wykonać)

Może to marne pocieszenie, ale zawsze pozostaną DLC, które też będziesz miał okazję przejść pierwszy raz :D(albo wykonać)
Wiadomo czy i kiedy wyjdą narzędzia dla modderów? Oprócz drobnych modyfikacji ustawień graficznych, można coś już więcej działać w temacie modyfikacji gry? Powstał jakiś dekompilator plików lub narzędzie pozwalające na dostanie się do zawartości istotnej przy tworzeniu modyfikacji? Istnieje jakiś wątek na forum (nie koniecznie polskim) zrzeszający osoby, które pracują nad modami?

Last edited:
Top Bottom