Wiedźmin 3: Dziki Gon

+
Zrobiłem przed chwilą ostatnie zadanie w Velen (świnki) i i miałem jechać do Novigradu, a tu nowy wykrzyknik na mapie. Przejechałem pół mapy, a tam ani żywego ducha. Nie przypominam sobie żadnych zadań w tym miejscu. Ktoś coś?

Zrobiłem przed chwilą ostatnie zadanie w Velen (świnki) i i miałem jechać do Novigradu, a tu nowy wykrzyknik na mapie. Przejechałem pół mapy, a tam ani żywego ducha. Nie przypominam sobie żadnych zadań w tym miejscu. Ktoś coś?

Tak, ja i chyba każdy :p Tam nic nie ma, jakiś bug(no może oprócz kolejnego bugu, gdzie mój Geralt brodził w niewidzialnej wodzie).

[SPOJLER]
Słuchajcie mam do was pytanie. Sorry jak nie ten temat ale nie wiedziałem gdzie napisać.
Aktualnie mam zrobione praktycznie wszystkie zadania (poza zbieraniem ekwipunku do all szkół) i
jestem fabularnie na zbieraniu ekipy do walki z gonem.
Mam 25 poziom i tak sie zastanawiam czy kurde jest szansa na dobicie do tego 34 aby miec max zbroje? Bo kurde all questy zrobione ale jakoś wierzyć mi się nie chce aby z samej fabuły nabić 9 poziomów :>

Last edited by a moderator:
@Muuszyn
Można normalnie wbić ten 34, aby bylo łatwiej lepiej zostawić sobie wyzwalanie wiosek i niszczenie gniazd na sam koniec, bo za to zawsze dostaniemy tyle samo expa niezależnie który poziom mamy, spokojnie na tym wszystkim da się wbić z poziom albo póltora, jak komus brakuje aby założyć mistrzowski ekwipunek przed zakończeniem i się nim nacieszyć.

Nowy patch u mnie ładnie namieszał, akurat byłem w zadaniu
Łysa góra, przed walką z Imlerithem
okazało się, że nie mogę założyć w ogóle broni ani zbroi na 34 lvl gdyż mam 31 :p Na drodze ku zagłady, pokonałem go na golasa z niebieskim mieczem, ówcześnie pijąc odwar z archegryfa obniżający 10% hp przy zadaniu silnego ciosu ( bez odwaru 1 częśc walki zajęła mi na golasa jakieś 40 minut ). Ktoś też miał taki cyrk ?

I ciekawa rzecz na koniec, pamiętacie zadanie z Wiedźmina 2 jak we
Flotsam, pewni jegomoście dali nam do wypicia jakiś eliksir, który nic nam nie dał ? Całkiem zapomniałem o tym "zadaniu" jak tu nagle w Wiedźminie 3 pod końcówką gry zawędrowałem do Oxenfurtu i znalazłem przy stosie palonych ksiąg, list jak owi panowie wymieniali ze sobą korespondencję w której napisane było, że tajemniczy eliksir to lekarstwo na bezpłodność, napisane było, iż wynajęli szpiega, który miał nas śledzić i sprawdzić czy dziewki nie latają już z brzuchami :p

I ciekawa rzecz na koniec, pamiętacie zadanie z Wiedźmina 2 jak we
Flotsam, pewni jegomoście dali nam do wypicia jakiś eliksir, który nic nam nie dał ? Całkiem zapomniałem o tym "zadaniu" jak tu nagle w Wiedźminie 3 pod końcówką gry zawędrowałem do Oxenfurtu i znalazłem przy stosie palonych ksiąg, list jak owi panowie wymieniali ze sobą korespondencję w której napisane było, że tajemniczy eliksir to lekarstwo na bezpłodność, napisane było, iż wynajęli szpiega, który miał nas śledzić i sprawdzić czy dziewki nie latają już z brzuchami :p

Whaaaaaaaaaat???! Serio jest taka notatka? Gdzie ją mogę znaleźć? :)

Byłem akurat po ciągu questów
Ostatnie Przygotowania, po uwolnieniu Margarity Laux-Antille i jak w moim przypadku "pomocy" Sheali de Tancarville ( gdyż nie zabiłem jej w W2 ). Gdy wyszedłem z więzienia, naszła mnie ochota odwiedzenia Akademii Oxenfurckiej, pamiętałem, że bramy były zamknięte w początkowej fazie gry i chciałem sprawdzić czy coś się teraz zmieniło. Okazało się, iż bramy są nadal zamknięte, ale wszędzie są stosy ksiąg i właśnie takowy list znalałem przy stosie leżącym przy jakims pomniku czy filarze ze złotą tabliczką. Inaczej mówiąc musisz iść na tą wysepkę połączoną z głównym Oxenfurtem.
Jak znajdziesz to daj znać ^^ List zwie się "Eksperyment na Wiedźminie - cd"

W1 oraz W2 na silniku W3 to byłoby piękne.
Ale... nie W2 nie byłby piękniejszy, a bardziej "płaski" (poza postaciami) więc :harhar: ...

Tak czy inaczej remastering poprzednich odsłon nie byłby głupim pomysłem za tych kilka lat (tym bardziej, że W1 nigdy nie wyszedł na konsole, a W2 tylko na pudełko od Microsoft). Sądzę, że koszty byłyby mniejsze niż tworzenie wszystkiego od podstaw, a potencjalne zyski niezłe (marka ma wyrobione dobre imię ale jej poprzednie części są mniej znane).

Wyobraźcie sobie tak w 2022 roku (na 15-lecie początku serii) paczkę odświeżonej trylogii na PC oraz nowe konsole. W pakiecie wszystkie rozszerzenia dodatki oraz edytor (już na premierę tytułu). To byłoby piękne i przygotowałoby grunt pod kolejną odsłonę w świecie wiedźmińskim (może tym razem opowiadającą o Ciri).

Mam nadzieję, że dożyję tej pięknej chwili. :p
A poważnie - tak, to byłoby naprawdę coś wspaniałego. :geraltthatsgood:

Teraz jak wyszedł modkit to może się znajdzie grupka zatwardziałych zapaleńców i będą powoli przenosić jedynkę na REDENGINE 3, pewnie czasu zeszło by jak z Black Messą albo więcej 7-8 lat ?

Teraz jak wyszedł modkit to może się znajdzie grupka zatwardziałych zapaleńców i będą powoli przenosić jedynkę na REDENGINE 3, pewnie czasu zeszło by jak z Black Messą albo więcej 7-8 lat ?

Modkit nie równa się Redkitowi, nie ma możliwości edycji poziomów, o tworzeniu ich od zera nie wspominając.

Co daje patch 1.08.1? Czy on jest dla wersji GOG?
Jakieś drobne poprawki, m.in. pojawiły mi się zaginione achievementy.

Patch 1.08.1 (14.08.2015)
Introduces a retro-active fix to some of the achievements that were amended in the patch 1.08.
Adds sources for scripts (mod support).

I jest dla wersji GOG, bo pobrało mi się (z małymi problemami) przez GOG Galaxy.

Top Bottom