Wiedźmin 3: Dziki Gon

+
Poprawiono już błąd z piosenką Pryszczylli? Albo błąd z jękiem Eskela u Vesemira? Albo ten ze znacznikami znikającymi na mapie? Czy wibrującymi elementami rynsztunku w cut-scenkach?

Bo jak na razie to widzę same pierdoły :skepticalzoltan:

Last edited:
Czyli co? Nie będzie Edytora do W3? To oznacza spory krok wstecz. Nie rozumiem takiej decyzji.

Poprawiono już błąd z piosenką Pryszczylli?

Tu akurat jest problem natury technicznej (długości pojedynczych kwestii dialogowych w Wiedźminie 3, które mogą trwać maksymalnie coś około 20 sekund), więc tego żadną łatką raczej nie przeskoczysz (trzeba by chyba głęboko wejść w kod gry - ale ja się nie znam).

Wystarczyło osobno dać warstwę muzyczną, osobno słowa.

Bez urazy, ale jestem pewien, że Redzi na pewno rozważyli wiele opcji.... Może darujmy sobie sugerowanie łopatologicznych rad programistom, którzy zajmują się takimi rzeczami zawodowo. Bez dogłębnej znajomości kwestii technicznych nie ma nawet co spekulować, dlaczego wyszło tak a nie inaczej. A wyszło znośnie (mówię oczywiście o sklejeniu sekwencji, bo sam utwór jest czarujący). Jeśli nie wiadomo o co chodzi, chodzi o pieniądze (i terminy). To chyba wyczerpuje temat.

Last edited:
Bez urazy, ale jestem pewien, że Redzi na pewno rozważyli wiele opcji.... Może darujmy sobie sugerowanie łopatologicznych rad programistom, którzy zajmują się takimi rzeczami zawodowo. Bez dogłębnej znajomości kwestii technicznych nie ma nawet co spekulować, dlaczego wyszło tak a nie inaczej.
Jest mnóstwo rzeczy, w których się potykają, które robią po prostu źle lub w dziwny sposób. Nie są nieomylni i nie ma kompletnie żadnego sensu, żeby ich za takich uważać. Gdyby byli, to nie byłoby ani patchów, ani modów. A już jest kilkanaście, które polepsza grę.

Jest mnóstwo rzeczy, w których się potykają, które robią po prostu źle lub w dziwny sposób. Nie są nieomylni i nie ma kompletnie żadnego sensu, żeby ich za takich uważać. Gdyby byli, to nie byłoby ani patchów, ani modów. A już jest kilkanaście, które polepsza grę.

Na pewno tak jest, chodzi mi tylko o te "łopatologiczne" rady :) Jestem przekonany, że kwestia utworu, który jest jednym z ważniejszych punktów w grze, został przeanalizowany wielokrotnie przez kompetentnych ludzi, dysponujących określonymi narzędziami.

Na pewno tak jest, chodzi mi tylko o te "łopatologiczne" rady Jestem przekonany, że kwestia utworu, który jest jednym z ważniejszych punktów w grze, został przeanalizowany wielokrotnie przez kompetentnych ludzi, dysponujących określonymi narzędziami.
A jednak po wyjściu Redkita zapewne zostanie to naprawione. Twórcy gier się czasem wykładają na przedszkolnych sprawach.

Jest już patch 1.08.2.

Patch 1.08.2 (17.08.2015)
Introduces a retro-active fix to some of the achievements that were amended in the patch 1.08.
Adds sources for scripts (mod support).

Info o tym, że REDzi będą na tegorocznym PAX Prime. Spotkanie z community i panel dyskusyjny.
https://twitter.com/witchergame/status/633716489225412608

Chyba wiem który, też mam z tym problem ale to podobno można odkryć tylko wtedy gdy pomożemy Cerys zamiast Hjalmarowi w pewnym momencie fabuły.

W zadaniu "Królewski gambit" jak zdecydujesz się pomóc Cerys to w pewnym momencie śledztwa schodzi się do podziemi i tam jest miejsce mocy, ciężko przegapić

W sumie jest to denerwujące, bo skoro tylko ten wybór daje nam dostęp, a inny nie, to nie powinno być znaku zapytania na mapie. A tak tylko się świeci i w oczy kłuje. A ktoś kto wybrał inną ścieżke lata jak głupi po górach i czas traci.

Ale gdzie jest napisane, że zawsze wszystko ma być dostępne? Pewne decyzje mają prawo zamykać dostęp do niektórych misji i miejsc. Jak w życiu. ;)

Ale gdzie jest napisane, że zawsze wszystko ma być dostępne? Pewne decyzje mają prawo zamykać dostęp do niektórych misji i miejsc. Jak w życiu.

Jasne że tak :D. Jednak jest to w pewnym stopniu mylące szczególnie dla kogoś kto gra pierwszy raz albo po prostu wybrał inaczej, a następnie zdecydował się odkrywać mapę. Ja sam przed wykonaniem tego zadania kluczyłem bezsensownie wkoło tego pytajnika. Po co niepotrzebnie tracić czas? ;)

Ja sam przed wykonaniem tego zadania kluczyłem bezsensownie wkoło tego pytajnika. Po co niepotrzebnie tracić czas? ;)
Dokładnie o to mi chodzi. Jasne, że może być niedostępne, ale poprzez obecność pytajnika na mapie sprawia wrażenie, że jednak jest dostępne. A jakby tego forum nie było to co? Ktoś uparty by chodził po tych górach pól dnia i nie znalazł:p A później krzyczał, że bug jest w grze.

Do dzisiaj śni mi sie po nocach ten żółty wykrzynik nad druidem, który się ciągle świecił bo zadanie wziąłem nie od niego tylko od zielarza. Przy kolejnych podejściach zawsze pamiętam, żeby iść w odpowiedniej kolejności, żeby sie na podobny koszmar nie narazić:p Podobnie znak zapytania w jednym obozowizku w Velen.
To które później odwiedzamy z Letho

Orientuje się ktoś gdzie jest klucz do tej skrzyni?
Mieszczącej się za tymi drzwiami w Starożytnej krypcie na Skellige

Top Bottom