Wiedźmin 3: Dziki Gon

+
Cały czas to samo, rzygam takimi tekstami "Ej ludzie zajmijcie się czym innym (...)" - cały czas bez przerwy to czytam... zajmuje się różnymi rzeczami, ale wyrażam swoją opinię na temat śmiechu wartej promocji W3 ;) Oczywiście na obecną chwilę.

To zabawne, bo ja natomiast bez przerwy czytam tylko narzekania. To dobrze, że wyrażasz swoją opinię. Ja też swoją mam i nie różni się wiele od Twojej, ale tak się składa, że ostatnie, hmm... kilkadziesiąt stron forum jest tylko o tym? Rozumiem, że można mieć chęć podzielenia się swoimi spostrzeżeniami na temat tej "okropnej promocji", ale cały czas robią to te same osoby, jakby raz nie wystarczyło. Nie wiem jak nazwać to inaczej niż sztucznym nabijaniem postów, bo do dyskusji na pewno nic to nie wnosi.

@Marcin Momot mam pytanie odnośnie developingu gry: Jak to wygląda w praktyce, tworzycie materiały W3 równolegle na wszystkich platformach(PC, XBONE, PS4) czy może najpierw na PC i potem transferujecie dane na konsole?

Chyba w jakimś wywiadzie mówili, że robią równolegle na wszystkie platformy.

Raczej odwrotnie, o ile dobrze pamiętam z któregoś wywiadu, robią wpierw na PC ze wszystkimi wodotryskami i bez ograniczeń, a potem będą optymalizować na konsole, pewnie już to robią.

Raczej odwrotnie, o ile dobrze pamiętam z któregoś wywiadu, robią wpierw na PC ze wszystkimi wodotryskami i bez ograniczeń, a potem będą optymalizować na konsole, pewnie już to robią.

A to nie jest tak, że mówili, że najpierw wrzucają co się da, a potem będą ew. powoli rezygnować z jakichś wodotrysków? Nie było chyba mowy o tym, że robią to tylko na PC

Wydaje mi się, że CDPR jednocześnie implementują każde rozwiązanie na każdą platformę, a potem będą to optymalizować.

Brawo! Dzięki paru osobom po raz pierwszy nie dam rady tych bzdur czytać... Ludzie!

To nie czytaj, zmusza cię kto?
Założenie, że osoby, które narzekają nic innego poza tym i przesiadywaniem na forum nie robią jest absurdalne.
Jasne, że narzekania jest za dużo, (podobnie jak i spamu), ale krzyki nie sprawią, że nagle zniknie.
Tylko Czerwoni mogą ten proceder ukrócić. Więc spokojnie.

Proponuję coś poczytać (nie wiedźmina). Ja ostatnio złapałem się za Malazańską Księgę Poległych. Polecam. Cykl ma około 10000 stron, więc do gameplaya zajęcia mi starczy. Może.

Cykl ogarnięty, do Myta Ogarów dwukrotnie. Według mnie warto, niestety po "Łowcach Kości" poziom spada i to dość wyraźnie. Tak czy siak, jeśli ktoś ma możliwość oczytania całości (łącznie osiemnaście (!) tomów) i lubi tasiemce (ja lubię) niechaj czyta.
Aktualnie przerabiam trzecią w tym roku powieść, w kolejce czeka dwanaście kolejnych, może do W3 wystarczy. Koniec ot.

Rozumiem, że można mieć chęć podzielenia się swoimi spostrzeżeniami na temat tej "okropnej promocji", ale cały czas robią to te same osoby, jakby raz nie wystarczyło.

Oj nie, systematycznie dochodzą nowe. Sam, tymczasowo wrzuciłem na luz, ale nie mam złudzeń, to się nie skończy.
W każdym razie nie, dopóki coś się w temacie nie ruszy. Ludziska się niecierpliwią i denerwują. Nie dziwota.
Tak czy siak do premiery bliżej niż dalej, niebawem coś musi się podziać. Zatem czekajmy.

Z tego co wiem to trailer z E3 był na starym rendererze, ten z VGX natomiast to nówka. W sumie różnica jest widoczna gołym okiem

Jestem w zasadzie pewien, że był już na nowym. Na starym (DX9) nie widzieliśmy niczego z wyjątkiem garści screenów. Od marca ubiegłego roku, (o ile pamięć mnie nie myli), gra śmiga pod DX11, a więc na nowym rendererze. A różnice są, bo ten jest cały czas modyfikowany i podobno ma być tak do premiery. Zaś wszelkie zapowiedzi odnośnie bomby, wyskakiwania z laczków itp. trzeba traktować z pewną rezerwą, aczkolwiek "Killing Monsters" było mega.
Zwiastun targowy faktycznie nie urywał, niemniej był dobry, o klasę lepszy od tego z VGX.
Przy okazji, ze wszystkich wiedźmińskich wideo, przynajmniej tych opartych na silniku gry, za najbardziej klimatyczne, a co za tym idzie najlepsze, mam to, które towarzyszyło premierze edycji rozszerzonej. Znaczy się to.
Szkoda tylko, że wersji z rodzimym dubbingiem zabrakło.

Wydaje mi się, że CDPR jednocześnie implementują każde rozwiązanie na każdą platformę, a potem będą to optymalizować.

Czy tak jest nie wiem, ale była bodaj mowa o tym, że wersje na wszystkie platformy powstają równolegle. Tak więc nie jest tak, że blaszak pierwszy, a po nim konsole.

Tak czy siak, jeśli ktoś ma możliwość oczytania całości (łącznie osiemnaście (!) tomów) i lubi tasiemce (ja lubię) niechaj czyta.
Aktualnie przerabiam trzecią w tym roku powieść, w kolejce czeka dwanaście kolejnych, może do W3 wystarczy. Koniec ot.

Mi właśnie ostatnio brakuje książkowego świata do którego mógłbym wsiąknąć na dłużej. Po Pieśni Lodu i Ognia, która imo nigdy się nie skończy, bo autorowi się nie spieszy, a z przykrością trzeba stwierdzić, że młody już nie jest, a i zdrowego trybu życia tyż nie prowadzi, ciężko mi było znaleźć coś, co capnie mnie na długie miesiące. Wolę uniwersa z rozległą historią, którą poznaje się na przestrzeni całego cyklu. Zżycie się z bohaterami (chociaż w PLiO nie nadążałem) i ta świadomość ile wieczorów się jeszcze z nimi spędzi :) MKP jak na razie mnie pochłonęła. Kończę czytać drugi tom (jeszcze 16 :D).

W planach mam jeszcze mrocznego elfa Salvatore'a. Mógłbyś coś polecić od siebie? Oczywiście na pw, bo i tak nie potrzebnie schodzę z tematu :)

bo i tak nie potrzebnie schodzę z tematu :)

Nawet bardzo. Ja nie wiem, może niektórzy koniecznie chcą sprawdzić, gdzie leży granica cierpliwość moderatora? Chyba już do każdego powinno dotrzeć, że w tym temacie ze spamem przeginacie, mimo ciągłych próśb i ostrzeżeń z naszej strony. Naprawdę trzeba walnąć warnem(ami), by wiadome osoby zaczęły się stosować do zasad?

@Marcin Momot, skoro jesteś tutaj... Powiedz nam cokolwiek na temat gry bo to forum właściwie już umarło. Cokolwiek :p
Prosiiiiimy :cry: Jak tam włosy Geralta? Coraz bardziej białe czy już z nimi skończyliście? ;)

Last edited:

Attachments

• please.jpg
    please.jpg
    39.1 KB · Views: 43
Last edited:
Ciekawe czy Płotka ( i inne konie Płotki) będzie mogła zginąć w grze ? ;) Taka oto refleksja przyszła mi do głowy, i nieskromnie muszę przyznać, że lepsze to niż dywagacje na temat jadła Redańczyków i całej maści offtopów.

Ja się tak ostatnio zastanawiałem, fajnie jakby była taka scena w grze gdzie idziemy albo jedziemy sobie Geraltem a nad nami przelatuje dziki gon na swoim orszaku i jakieś efekty pogodowe przy tym, wyglądało by to świetnie.

@Marcin Momot, skoro jesteś tutaj... Powiedz nam cokolwiek na temat gry bo to forum właściwie już umarło. Cokolwiek :p
Prosiiiiimy :cry: Jak tam włosy Geralta? Coraz bardziej białe czy już z nimi skończyliście? ;)

...nie należy zapomnieć o kwestii zakończenia W2 (/zapowiedzi W3) .Czy to był tylko błąd mapy,( pomyłka/ forma niedopatrzenia szczegółu).Czy też może to właśnie ścieżka Rocha z wariantem odbicia i przekazania w ręce Temerskie Anais, okaże się domyślną wersją wydarzeń w świecie W3.

Czy w takim przypadku posiadacze (przeznaczonych do importu) zapisów (W1 i W2) ze ścieżki Iorwetha doznają różnicy fabuły, czy może zostanie to ograniczone do smaczków, zmian detali fabuły i szczegółów w dialogach.

Jak wielkie znaczenie/potencjał będzie posiadać możliwość importu zapisów z W1 i W2 do W3.

Do jakiego stopnia zaimportowany zapis będzie zmieniał świat W3 względem domyślnej wersji całokształtu świata i fabuły prawdopodobnego zdobywcy tytułu gry aktualnego/następnego roku?

Last edited:
Top Bottom